Laihakin voi sairastua diabetekseen

Laihakin voi sairastua diabetekseen

Professori Markku Laakso Itä-Suomen yliopistosta kertoo tehokkaimmat keinot diabeteksen torjuntaan.Lue koko juttu

Kommentit (5)

Puhutte koko ajan 2 tyypin diabeteksestä, erotukseksi kannattaisi mainita 1 tyypin diabetes, joka on aivan erilainen. Aikuisia sairastuu hoikkiakin 1 tyypin diabetekseen, kuten todella hoikka työkaverini 40 v iässä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suomalainen elää leivällä, pastalla, puurolla, makaronilla, perunalla, sokerilla, prosessoiduilla kasvirasvoilla (margariini, kasvirasvakerma jne...) ja rasvattomilla sokeririkkailla maitotaloustuotteilla. Ja mikä on lopputulos?

 

JATKUVA VERENSOKERIN HEITTELY

 

Lisäksi aliravitsemus aiheuttaa sairauksia:

 

lihavuusepidemia

diabetesepidemia

osteoporoosin jatkuva kasvu

autoimmuunisairauksien jatkuva kasvu

vatsa- ja suolisto-ongelmien jatkuva kasvu

psyykkisten ongelmien jatkuva kasvu

suolistosairauksien jatkuva kasvu

allergioiden jatkuva lisääntyminen

neurologisten sairauksien jatkuva kasvu

jne...

 

Suurin osa suomalaisista kuvittelee, että ravinnolla ei ole mitään merkitystä ja vielä harvempaa edes kiinnostaa. Esim. aivot ovat 70% rasvaa ja tarvitsevat hyviä rasvoja joka päivä. Prosessoidussa kasvirasvassa (margariini, kasvirasvakerma jne...) EI ole mitään hyvää rasvaa aivoille eikä muuallekkaan elimistöllemme, päinvastoin. Aikuisen rasvantarve on n. 50-100 grammaa päivässä. Ravinnolla on keskeinen merkitys psyykkiseen ja fyysiseen olotilaan ja terveyteen, joten EI ole ihan sama mitä suuhunsa laittaa.

 

http://personal.inet.fi/koti/remeli/aitoa_ruokaa.htm

 

"Terveys on liiketoimintana hyvin tuottoisaa, katteet korkealla. Käytännössä tarkoittaa lääkäreiden ja lääkeyhtiöiden tekevän saumatonta yhteistyötä kaikkien saadessa mojovat voitot, julkiset lääkärikeskukset on tietoisesti rampautettu ja lihavat lompakot ohjattu yksityisille. Asia tulee muuttumaan kunhan auktoriteettiuskovainen suomen pullakansa tajuaa tulleensa vedätetyksi oikein kunnolla ja ymmärtävät kokonaisuuden liiketoiminnassa, eivätkä enää sokeana kulje narun päässä infernaalisia laskuja maksamassa, lääkärin "määräys" ei enää toimi taikasanana."

 

Esim. masennus-, kolesteroli- ja diabeteslääkkeiden myynti on miljardiluokan bisnestä. Pelottelutyylillä saadaan tietämättömät ihmiset ostamaan niitä ja pilaamaan jäljellä olevan terveytensä lääkkeiden haittavaikutuksilla. Sairasta, härskiä, suorastaan rikollista toimintaa.

 

 

Yle uutisoi 31.3.2014, että 10 vuoden päästä arvellaan II-tyypin diabeetikoita olevan tuplasti enemmän kuin nyt eli n. 1 000 000. Haastatteli jotain THL:n korruptoitunutta henkilöä ja diabetesliiton lihavaa tiedottajaa.

 

II-tyypin diabetes on täysin estettävissä ja jo sairastuneet pääsevät oireistaan ja lääkityksestä, mutta ei Puskan uskonnon leipä, margariini ja rasvaton maito ruokavaliolla, jota on harjoitettu liian kauan ja ollaan saatu  lähes koko kansa sairaaksi.

 

Maailman vauraimmassa maassa syödään ala-arvoista ruokaa myös päiväkodeissa, kouluissa ja työpaikoilla. Länsimainen lääketiede ei suostu ottamaan ravitsemusta terveydenhoidon osaksi. Ruokapyramideilla ei tehdä mitään, jos ei konkretiaa ravitsemuksesta saada toiminnan tasolle. 

 

Miksi media ei tee mitään?

 

Miksi lääkäri tai kukaan muukaan EI laita potilasta muuttamaan elintapojaan?

 

Pullamössömedia ei uskalla kirjoittaa totuuksia? Pelätäänkö että mainostajat häipyvät? Vai mitä pelätään? Eihän lehdet elä lehtien myynnillä, vaan mainoksilla.

 

Kun proteiinien, rasvojen ja hiilihydraattien saanti on optimaalista, niin elimistö polttaa rasvaa energiaksi. Ihminen pysyy terveenä, hoikkana ja energisenä. Ja ennenkaikkea verensokeri pysyy tasaisena. Kokeile ja hämmästy.

 

DIABETEKSEN RUOKAVALIOHOITO

 

http://www.anttiheikkila.com/blogi/diabeteksen-ruokavaliohoito/

 

Muitakin kirjoja löytyy. Ihan kirjastosta. Ei maksa mitään. Voi ostaa omaksikin ja lainata kaikille kavereillekkin. Toki rahansa voi säästää lääkäreihin ja lääkkeisiin.

 

 

 

D-vitamiinin puutos lisää riskiä sairastua myös II-tyypin diabetekseen.

 

Tämänkin uuden tutkimuksen mukaan seerumin D-vitamiinitasolla on vaikutusta glukoosinsietoon ja insuliiniresistenssiin. Robert Heaney on maailman kokeneimpia ja arvostetuimpia kalsium- ja D-vitamiinitutkijoita. Hänen mukaansa riittävä D-vitamiini parantaa insuliiniherkkyyttä. Elimistön D-vitamiinitaso, joka täytyy saavuttaa insuliiniherkkyyden parantamiseksi, on vähintään 80 nmol/l: 

 

"the results suggest that a level of at least 32 ng/ml (80 nmol/L) must be achieved to ensure small but useful improvements in both blood sugar control and blood pressure." 

 

Viralliset suomalaiset suositukset eivät tämän tason saavuttamiseksi riitä.

 

http://www.creighton.edu/publicrelations/newscenter/news/2013/june2013/june62013/heaneygrassroots060613/

 

D-vitamiinin puute lisää riskiä sairastua tyypin 2 diabetekseen. 

 

http://www.clinicalnutritionjournal.com/article/S0261-5614(11)00232-9/abstract

 

Tyypin 2 diabetesta sairastavien naisten mieliala kohoaa ja kohonnut verenpaine ja paino alenevat puolessa vuodessa, kun heidän seeruminsa D-vitamiinin pitoisuus (S-D-25) nostetaan D-vitamiinilisällä vähintään 95 nanomooliin litrassa (nmol/l), ilmenee uudesta tutkimuksesta. Siinä annettiin D-vitamiinia 175 µg päivää kohti, jolloin S-D-25 nousi 50:sta 95:een. Suomalaisten pitoisuus on keskimäärin alle 50 nmol/l.

 

http://www.sciencedaily.com/releases/2013/06/130625091841.htm

 

Kun D-vitamiinin pitoisuus seerumissa ylittää 82,5 nmol/l, vähenee tyypin 2 diabeteksen riski 25–40 %, ilmenee uudesta amerikkalaisesta tutkimuksesta.

 

http://care.diabetesjournals.org/content/35/3/565.abstract?sid=401fa1ed-ed3a-41ed-817a-de2e3ac125a3

 

D-vitamiinin puute lisää lasten diabetesta Suomessa.

 

http://personal.inet.fi/koti/remeli/diabetes.htm

 

Joka on ollut tiedossa yli 10 vuotta.

 

 

Vierailija

Suomessa I-tyypin diabetes ei ollut iso ongelma vielä 50-luvulla. 1-tyypin diabetes alkoi kuitenkin kasvaa samaan aikaan kun D-vitamiinisuosituksia alettiin laskea 112 µg/vrk alaspäin.

Jokaista suositusten laskua seurasi diabeteksen nousu ja kun D-vitamiinisuositus laskettiin 10 µg/vrk, diabetes repesi isoksi ongelmaksi.

Suomalainen Lancetissä vuonna 2001 julkaistu syntymäkohorttitutkimus osoitti, että lasten 1960-luvulla saama D-vitamiinilisä (50 µg päivässä) vähensi ykköstyypin diabeteksen riskiä lähes 90 prosentilla, eikä tutkimuksen mukaan vitamiinista ollut mitään haittoja.

Jostain syystä THL, VRN ja varsinkin Suvi Virtanen, joka on ollut tätä tutkimusta tekemässä, ovat jättäneet lähes huomiotta tämän merkittävän tutkimustuloksen, ja ykköstyypin diabeteksen syitä ja siihen auttavia keinoja on haluttu väen vängällä etsiä pelkästään jostain muulta.

Suurimmalla osalla suomalaista on merkittävä D-vitamiinin puutos läpi vuoden ja läpi elämän, joka lisää riskiä sairastua erilaisiin sairauksiin sekä lisää merkittävästi terveydenhuollon kustannuksia.

Tällä hetkellä Suomessa ei tutkita RIITTÄVÄN D3-vitamiinin saannin ja I-tyypin diabeteksen yhteyttä, eikä olla lähitulevaisuudessakaan tutkimassa.

Miksi?

Mikään lääketehdas tai mukaan instanssi ei voi tienata D3-vitamiinilla rahaa, eikä niillä siten ole myöskään mielenkiintoa suorittaa aiheesta tutkimuksia. Kyseessä ei ole mikään salaliittoteoria, vaan liiketoimintaa koskeva perusasia. Sama pätee moniin muihinkin tehokkaisiin hoitoihin, joita ei voi patentoida.

D-vitamiini vahvistaa ihmisen vastustuskykyä tulehdustauteja vastaan. D-vitamiinia tarvitaan, jotta elimistö tuottaisi mikrobeja tuhoavia peptidejä. Nämä peptidit tuhoavat elimistöön tunkeutuneita taudinaiheuttajia, sieniä, bakteereita ja viruksia. Niitä syntyy valkosoluissa ja hengitysteiden pinnalla, ja ne muodostavat limakalvoille suojamuurin esimerkiksi influenssaviruksia vastaan.

Suomessa ja muissakin maissa tehdyissä tutkimuksissa on havaittu, että maahanmuuttajien lapsilla tyypin 1 diabeteksen ilmaantuvuus muuttuu samankaltaiseksi kuin kohdemaassa, joka antaa vahvaa viitettä ulkoisiin ravitsemuksellisiin tekijöihin.

Huutavin pula D-vitamiinista Euroopassa on maahanmuuttajaäideillä ja heidän lapsillaan. Tästä syystä Ruotsissa somaliäitien lapsilla tavataan normaalia useammin autismia. Osalla äideistä D-vitamiinitaso oli niin alhainen, ettei sitä voitu mitata.

Tänä päivänä niin lapsille, kuin aikuisillekkin tarjottava laitosruoka on liian prosessoitua. Keskeisin tekijä on ravinnon vaikutus suolistoon, jossa muodostuu jopa 80% immuniteetistamme. Immuniteettijärjestelmäsi toimiessa huonosti sairastut. Kun immuniteettijärjestelmäsi pettää, kuolet. D-vitamiinin tiedetään vaikuttavan immuunipuolustukseen ja sen aktiivisuuden sääntelyyn. 

Lapsille pitäisi antaa mahdollisimman luonnollista ja käsittelemätöntä ravintoa, koska lapsen kehittymätön suolisto ei kestä prosessoitua ravintoa ja tästä on seurauksena mm. autoimmuunisairauksia.

Uuden tieteenalan epigenetiikan mukaan ihminen voi vaikuttaa elintavoillaan geenien toimintaan. Genetiikka vaikuttaa jonkin verran esimerkiksi sairauksien esiintyvyyteen, mutta järkevällä ruokavaliolla voidaan joidenkin arvioiden mukaan ohittaa jopa 80 % perintötekijöistä. Eli jos välitätte lapsistanne ja itsestänne, niin tehkää kaikki ruoka itse laadukkaista raaka-aineista. Siten tiedätte, mitä todellisuudessa syötte.

http://personal.inet.fi/koti/remeli/diabetes.htm

THL:n nimi (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos) on mielestäni harhaanjohtava, kun tuntuu, että siellä mitään terveyttä ja hyvinvointia edes haluta. Tässä on ollut jo 15 vuotta aikaa järjestää uusi kontrolloitu kaksoisokkotutkimus riittävän D-vitamiinin vaikutuksesta I-tyypin diabeteksen puhkeamiseen, mutta sitä ei ole tehty eikä olla edes tekemässä. Miksi?

Voi siis kysyä, miksi Suomessa viranomaiset eivät laadi suosituksia, jotka perustuvat todelliseen tutkittuun tietoon vaan noudattavat kansainvälisiä suosituksia. Nuo suositukset tulevat kaiken lisäksi lääketeollisuudesta. Voi siis täysin aiheellisesti väittää, että virallinen taho on sairastuttanut lähes 40 000 ihmistä loppuiäksi. Ehkä tarkoitus onkin edistää lääkekauppaa.

Meillä tutkitaan vain asioita, joihin saadaan rahoitusta lääkemafialta ja tulostenhan pitää olla niiden intressien mukaisia eli lääkkeitä ja rokotuksia aina vain lisää...Hienointahan on, kun saadaan lietsottua oikein kunnon hysteria, silloin rokotteiden ja "lääkkeiden" kauppa oikein kukostaa. D-vitamiinista ei tulla Suomessa tekemään yhtään asiallista tutkimusta, sillä Itä-Suomen Yliopisto on saanut rahoituksen kehittää "rokotus" diabetekseen. Olisihan todella harmillista, jos diabeteksen räjähdysmäinen kasvu saataisiin hiipumaan D-vitamiinin riittävällä ottamisella ravintolisänä, kuten tapahtuisi vääjäämättä. 

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat