Lyömättömät perustelut: öljy hyödyksi terveydelle

Kun vaihdat öljyyn, moottorisi alkaa kehrätä. Voiteleva vaikutus tuntuu jokaisessa solussa ja näkyy niin voinnissa, mielialassa kuin ihossa. Näillä ohjeilla valitset parhaan eri käyttötarkoituksiin.Lue koko juttu

Lyömättömät perustelut: öljy hyödyksi terveydelle

Kommentit (12)

Tosi lyömättömät!

Mulle tulee heti mieleen parikin juttua mitkä on tässä tekstissä päin helvettiä mutta otetaan yksi esimerkki:

Jos mietitään öljyä vain omega-3:n kannalta niin kasviöljyt yleensäkin ovat erittäin huonoja vaihtoehtoja, koska ihmiskeho ei voi käyttää suoraan hyväksi kasviöljyjen alfalinoleenihappoa, joka on omega-3:n esiaste. Kehon pitää muuttaa alfalinoleenihappo ensin EPA:ksi ja DHA:ksi, joita sitten voi käyttää hyödyksi. Mikä tässä on sitten ongelma? Ihmiskeho muuntaa alfalinoleenihaposta vain 5-10% EPA:ksi ja DHA:ksi. Naisilla lähempänä 10 ja miehillä lähempänä 5 prosenttia.

Vaikka näyttääkin siltä, että rypsiöljyn omega suhde olisi hyvä 1:2 niin todellisuudessa se onkin 1:20 omega-6:n hyväksi.

Jos haluaa varmistaa riittävän omega-3:n saannin, pitää käyttää esimerkiksi kalaöljyä tai hyljeöljyä. Niissä omega-3 on suoraan EPA:na ja DHA:na.

Lisäksi rypsiöljyä EI voi käyttää kaikkeen ruoanlaittoon! Rypsiöljy hapettuu jo 40 asteessa mikä tarkoittaa sitä, että rasvaan muodostuu transyhdisteitä. Eli kyseinen öljy ei sovellu missään tapauksessa paistamiseen.

Joku toimittaja voisi kysäistä Ursulalta puhuuko hän tarkoituksella paskaa vai eikö hän vain ole jaksanut perehtyä tarpeeksi asiaan.

 • ylös 52
 • alas 40

Kyllä lähtee lapasesta.Suomen ongelma ovat juuri nämä asiantuntijat , nyt on taas puffausajankohta alkamassa kevät tulee! Itse olen seurannut ja tutustunut näihin öljyihin jo yli 30 vuoden ajan.Lopputulos on rypsin kannalta karu.Koska omega 3 ihminen voi kunnolla saada ja hyödyntää vai kalaöljyistä ,muuttaa tämä tosiasia rypsiöljyn ihmiselle sopivuutta radikaalisti , sen omega 6 tekee ihmiskehosta happaman ,jolloin vapaat radikaalit pääsevät kimppuun, esim useissa uturauhassyövissä on syynä rypsiöljy.Parhaiten ihmiselle sopivat,oliiviöljy,avokado sekä kookos. Puristettu hedelmän lihasta, ei siemenen kuorta mukana.

 • ylös 32
 • alas 28
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaupan kylmähyllystä löytyvä kookosrasva EI ole sama asia kuin kookosöljynä myytävät tuotteet. Tämä perinteinen munkinpaistorasva on kovetettua kookosrasvaa ja tutkitustikin epäterveellistä. Kookosöljy ei ole kovetettua, eivätkä sen vaikutukset kehossa ole samanlaiset.

 • ylös 37
 • alas 23

MIlloin tämä nainen saadaan vaikenemaan? Tai milloin hän itse ymmärtää vaieta? Tässä jutussa todellakin on moni asia päin helvettiä ja pitäisi kirjoittaa koko artikkeli uusiksi jos haluaa kaikkiin epäkohtiin puuttua mutta tässä eräs mikä oikein hyppäsi silmille: "Kun vielä silaa leivän kasvimargariinilla, alkavat suonet sulaa ja autoimmuunitautien, kuten reuman ja atopian, oireet voivat hellittää." Itse uskon että sokeri se on mikä tappaa eikä rasva. Ja nopeasti sokeristuvat elintarvikkeet. Leipää silti pitää kaikkien syömän. Entäs vielä se kun ne viljat ei kaikille käy? Ja margariini. Sitä sotkua en suuhuni laita.

 • ylös 46
 • alas 34

Voisin kyllä väittää,että Ursulalalla on varmasti ammattietiikka,,ja jos hän puhuu puppua"  niin enemmin tai myöhemmin siihen varmasti toinen asiantuntija--joka on kenties tutkinut Rypsiä--ja öljyjä tarkemmin,tulee puuttumaan,mutta minäkin olen kyllä saanut sellaisen käsityksen,että Rypsiöljy ei olisi ihmiselle terveellistä,valitettavasti näin,vaikka kotimainen tuote onkin.

 • ylös 24
 • alas 33
Vierailija

Voi, kookosöljy ja palmuöljy ei esiinny eineksissä, kekseissä tai missään muussakaan valmisruuassa.

Poikkeuksen muodostaa margariini, josta löytyy palmuöljyä. Pullossa palmuöljyä ei kaupasta edes saa.

Margariini on katalyyttisellä vaihtoesteröintimenetelmällä keinotekoisesti kovetettu lamppuöljy. Kuka ostaa tällaista teollista moskaa?

 • ylös 24
 • alas 27
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Voi, kookosöljy ja palmuöljy ei esiinny eineksissä, kekseissä tai missään muussakaan valmisruuassa.

Poikkeuksen muodostaa margariini, josta löytyy palmuöljyä. Pullossa palmuöljyä ei kaupasta edes saa.

Margariini on katalyyttisellä vaihtoesteröintimenetelmällä keinotekoisesti kovetettu lamppuöljy. Kuka ostaa tällaista teollista moskaa?

Punainen palmuöljy on parasta!

Sain ensimmäisen herätteen punaiseen palmuöljyyn tämän kirjoituksen perusteella:

http://keskustelu.suomi24.fi/t/6078814/punainen-palmuoljy

Sen jälkeen olen tutkinut aihetta aika paljon ja hämmästellyt asiaan liittyvää tietämättömyyttä.

Tieteellisiä artikkeleitta liittyen punaisen palmuöljyn terveyshyötyihin

http://bonred.fi/ajankohtaista/tiede-ja-punainen-palmuoljy/

http://bonred.fi/ajankohtaista/tiede-ja-punainen-palmuoljy/

Terveyshyötyihin liittyviä kirjoituksia:

http://terveystuuletusta.blogspot.fi/2015/12/tama-vitamiini-voi-pelastaa...

http://www.superfoods-for-superhealth.com/red-palm-oil.html

Ympäristöystävällisyydestä:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20095133

Punaista palmuöljyä saa nykyään kaupoista:

http://bonred.fi/yritys/jalleenmyyjat/

 • ylös 26
 • alas 22
Vierailija

Ihmettelin myös Ursulan väitettä että voi ja kookosöljy ja palmuöljy ovat huonoksi terveydelle? Todella hämmentävää.... onko tämä Ursula alan ammattilainen? Olen aina syönyt puhdasta voita ja friteerauksessa käyttänyt kookos- palmu- auringonkukka- Ja rypsi öljyn seosta margariinin teen itse jos ystävät,vieraat tai itse sitä haluaa..... Etsin tietoa palmuöljyä mutta kovin on haasteellista löytää oikeat tiedot.?

 • ylös 15
 • alas 18
Hohhoijjaa mikä juttu.

Ihan helvetin noloa tälle sivustolle, että tämmöstä huttua julkaistaan. Ursulan sanomiset on vielä asia erikseen, nehän ovat hänen sanomisiaan. Mutta tuo viimeinen "kookosöljy on kookosrasvaa" väite. Voi luoja. Toimitus voisi omat kasvonsa säästääkseen poistaa tuon väitteen. (Ellei ole tarkoituskin trollata ja vääristellä.) Kylmäpuristettu neitsytkookosöljy on tunnettu terveysvaikutuksiltaan ja esim sulaa öljyksi jo 25 asteessa, eli on kesällä useimmilla pöydännurkilla öljymuodossa. Käy vaikka mihin ja parasta paistamiseen. Kovaksi käsitelty epäterveellinen möntti munkinpaistorasvaa kaupan kylmähyllyssä, on tavaraa jonka jokainen järkevä jättääkin sinne hyllyyn. Ei noista kahdesta voi samana päivänä puhua.

 • ylös 16
 • alas 15
Vierailija

Mitten on mahdollista vielä nykyiseen internetin aikaan, voidaan tälläistä paskaa kirjoittaa someen ja lehtiin?T olle tyhjäaivolle vielä maksetaan rahaa. Olevinaan joku professori vai? Kuuluu sarjaan Fogelhol, Puska, Uusniemi. Miksi näille valehtelijoille annetaan näin paljon palstatilaa lehdissä. Eikö media jo ymmärrä, että internetistä löytyy oikeata tietoa. Raha on se joka ratkaisee jokapaikassa niinkuin SOTESSA ja MAAKUNTAMALLISSA. Herätkää jo ihmiset. Onneksi nuoret osaa käyttää internettiä. Tolle muijalle pitäisi antaa kenkää jo niinkuin noille muillekkin jotka puhuu ihan paskaa. Onneksi on jo satoja tuhansia ihmisiä jotka tietää nämä asiat ja konkreettisia esimerkkejä. Miksikohän Suomessa on kaikki sairaudet vaan kasvaneet 70-luvun jälkeen, kun tuli nämä kevyttuotteet käyttöön, vehnäjauhot ym, kyllä joku on todella pielessä. Tämä ihmisten kusetus pitäisi jo loppua.

 • ylös 15
 • alas 16

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat