Kommentit (4)

Vierailija

Tämä on aika ärsyttävä oire, kun pitää tarkistaa monta kertaa onko polkupyörä tai ovi lukossa, onko valot sammutettu (vaikka oven laittanut jo kiinni, ne silti pitää avata ja tarkistaa). Sitten myös pitää katsoa usempaan kertaan onko kaikki sähkölaitteet sammutettu ja esineiden tulee olla symmetrisessä järjestyksessä. Hoitoa en koe tarvitsevani, koska kuten moni muu, miellän ne jo luonteenpiirteiksi... / Jyri

mrocd

minulla on ns.puhtaita pakkoajatuksia,skaala ajatuksissa kattaa lähes kaiken,voin kertoa että tämä on pahimpia sairauksia mitä maa päällään kantaa,häpeän tunne omista ajatuksista,ajatuksista jotka periaatteessa ovat piilossa pääkopan sisällä! ajtusten virta saattaa jatkua tunteja päivässä,niin ja siinä oheessa pitää hoitaa työt ym. arkiset asiat,jostain joskus luin että ocd:tä sairastavat ovat keskimääräistä viisaampia,johtuen asioiden pohtimisesta joka ikiseltä kantilta ja pienimmätkin yksityiskohdat huomioon ottaen,kait se pitää paikkaansa? 

Vierailija

Minun elämä meni täysin pilalle pakko-oireisen häiriön takia. Minulla on pakkoajatus rituaaleja ja ennen ne haittasivat keskittymistä lähes kaikkeen. Olen syönyt lääkkeitä jo 16 vuotta putkeen. Lääkkeet ovat auttaneet, mutta en olisi aloittanut lääkitystä, jos olisin tiennyt sen olevan loppuelämän mittainen. Nyt on lääkkeistä erittäin vaikea päästä eroon näin myöhään. Alkoholi tuli mukaan nuorena ja kävin myös psykoosissa. Mielestäni pakko-oireissa pitäisi enemmän keskittyä siedätyshoitoon, kuin psyykenlääkkeisiin. Paljon psykoosia myöhemmin mulle kehittyi jostain syystä aivovamma, jonka jälkeen eläköidyin 32 vuotiaana. Eli pakko-oireinen häiriö voi invalidisoida elämän.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat