Kommentit (9)

Olen huomannut, että itselläni suupielet rohtuu aina talvisin pakkasella ja keväällä sään lämmetessä. En tiedä, onko lämpöpatterilla osuutta siihen. Vasen suupieleni on tälläkin hetkellä rohtunut ja suoraan sanottuna kiukuttaa, kun en millään pääse ongelmasta eroon. Seuraavaksi kokeilen hunajaa. Hammastahnan ainesosaluettelon tarkistin äsken, eikä siinä ole triklosaania. Tiikerisalvaa (myydään ainakin Tokmannissa) taas en tohdi laittaa niin lähelle suuta. Äsken laitoin Erioilia. Ärsyttää kun ei voi suutaan kunnolla avata, kun se ei tunnu mukavalta rohtuman takia.

Onko totta, että johtuu B-vitamiinin puutteesta? Monilla sivuilla tohtorit sanovat, että näin ei ole ja neuvovat esim. hydrokortisonivoidetta.

Minulla aukeaa toinen suupieli aika ajoin, ja etenkin alahuuleen sisäpuolelle ilmestyy välillä ei-haavaisia pieniä rakkuloita, jotka katoavat nopeasti. Liittyvätkö nämä kaksi yhteen?

Näin väittää omatohtorini ja neuvoi suupielen ensihoidoksi Recoveron-nimistä voidetta. Hän myös väitti että kyse on B-vitamiiinin puutteesta.

Asun ulkomailla ja lääkärien neuvot täällä välillä ovat aika eksoottisia. Olisi kiva tietää oikeasti mikä on oikea hoito, poppakonsteja en kaipaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija24

Hei! Minulla on ollut noin viime viikon lopusta lähtien sellainen täysin pienenpieni haavauma vasemmassa suupielessä. Se on tosi kipee ku yritän haukotella tai syödessä avaamalla suutani nii se on arka. Huulirasvaa oon koittanut käyttää mutta se punoittaa ja vuotaa verta, mutta verta tulee silloin, kun haukottelen tai yritän suihkun yhteydessä poistaa vanhaa nahkaa päältä. Siihen tulee sit yön aikana uusi haavaumia ja ne on aamuisin arat. Olisiko teillä vastausta tähän vaivaan, kun en enää tiedä mitä teen..?

Tinttura

Itselläni tästä on tullut sitkeä ongelma. Aina välillä saan Bepanthenilla ja Hydrocortisonilla vaivan lähtemään, sitten se tulee takaisin. Ja nuo haavaumat on tosi hitaita paranemaan, kun jos yhdenkään kerran haukottelee tai avaa muuten suuta liikaa, aukeaa haavaumat uudelleen. Minulta on aiemmin hoidettu anemiaa, niin kokeilen nyt rautatablettien ja b-vitamiinilisän yhdistelmää.

OmaLekuri

Mielestäni on väärin jos lääkäri sanoo että ei voi johtua B-vitamiinin puutostilasta, jos syö jo b-vitamiinilisää. Kyse voi olla B-vitamiinin imeytymishäiriöstä. B-12 imeytyy vatsalaukussa, mutta joskus mahalaukun limakalvon toiminta voi olla häiriintynyt ja näin vitamiini ei imeydy. Kannattaa koittaa suussa imeskeltäviä B-12 tabletteja kielen alla. Ja ehkä konsultaatio sisätauteihin erikoistuneella lääkärillä, ei vain ihotautilääkärillä.

Vierailija

Minulla oli aiemmin usein suupielet rikki pahasti ja kokeilin kaikkea. Ainoa, mikä auttoi oli kun jätin viljat ja aloin syömään e-epa kalaöljyä. Suurin muutos on ollut ruokavalion muuttamisesta.

Vierailija

Minulla aukesi suupielet hammastahnan käytön myötä. Vaihdoin sitten hammastahnaan jossa ei ole sodium lauryl sulfaattia ja loppui suupielien halkeilu.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat