Nämä luontaislääkkeet auttavat oikeasti

Oletko pitänyt luontaislääkkeitä hölynpölynä, joihin uskovat vain viherpiipertäjät? Unohda ennakkoluulot ja tutustu ainakin näihin ravintolisiin, joista on tutkitustikin hyötyä terveydelle.Lue koko juttu

Nämä luontaislääkkeet auttavat oikeasti

Kommentit (11)

Probiootit eivät sovi kaikille. Pieni osa ihmisistä hyötyy niistä selvästi, enemmistölle niistä ei liene suurta haittaa, mutta joukolle ihmisiä ne ovat suorastaan vakavasti haitallisia. Näillä viimeksi mainituilla oma suoliston bakteeritasapaino on hyvä ja häiriintyy näistä ulkoisista tekijöistä.

 

Glukasamiini todettiin juuri täysin tehottomaksi isossa yhdysvaltalaistutkimuksessa.

 • ylös 31
 • alas 32

Jokohan kohta tulee aika, jolloin toimittajatkin oppivat että ei ole olemassa luontaislääkkeitä. On olemassa ravintolisiä ja rohdosvalmisteita. Molemmilla on erilainen käyttötarkoitus. Rohdosvalmisteita säädellään lääkelain puitteissa ja ravintolisiä elintarvikelainsäädännöllä. Ravintolisillä käsittääkseni hoidetaan terveyttä ja pyritään ennaltaehkäisyyn. Rohdosvalmisteilla hoidetaan pieniä ja lieviä vaivoja. Tämä tarkennus on tarpeen, jotta ymmärretään asettaa tehonäyttö oikeisiin mittoihin ja tarkastellaan tuotteita suhteutettuna niiden käyttötarkoitukseen.

 • ylös 39
 • alas 30
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Mielipide

Itse en juurikaan käytä ravintolisiä, paitsi D-vitamiini, kalcium. Kaikki muu tulee monipuolisesta ruoasta. Luontaistuotteita en käytä. Olen mielestäni terve.
Tiedän ihmisen, joka uskoo fanaattisesti luontaistuotteisiin ja käyttää myös niitä. Mutta terveeksi en voi häntä sanoa.
Saattaahan se olla ettei ne kaikille tehoa. Mutta liikaa niitä mainostetaan, siihen nähden mitä hyötyä niistä on ihmiselle.

 • ylös 15
 • alas 12
Järkipäähän

Hei, mielestäni ennen kuin  ryhtyy luontaistuotteitten käyttäjäksi , olisi hyvä tarkastella omaa ravinnnon syömistään. Lääkäri Heikkilä ( se poikkitieteelllinen ) on useasti oikeassa väitteissään: esim. " sokeri ja vilja tappavat ihmisen aivot" . Siirtymällä syömään oikeaa ruokaa ( siis pois; sokerit eri muodoissaan , vilja eri muodoissaan, punainen liha, maito ) tuskin tarvitsee ravintolisiä, koska kehon saa kaiken oikeasta ravinnosta.

 • ylös 10
 • alas 14
Vierailija

Moni suomalainen (vauvasta senioriin ja ruokavaliosta riippumatta) kärsii tietämättään erilaisista ravinnepuutoksista. Yleisimmät ravinnepuutokset ovat kalan Omega-3 rasvahapot (EPA ja DHA), rauta, folaatti, B12-vitamiini, D-vitamiini (ruuasta on mahdotonta saada riittävästi D-vitamiinia, oli se millainen tahansa), C-vitamiini, jodi, seleeni, magnesium, sinkki ja K2-vitamiini, joka on äärimmäisen tärkeä verisuonten ja luuston hyvinvoinnille. 

Näiden puute altistaa kaikenlaisille ikäville puutossairauksille ja oireille.

Esim. kilpirauhasen vajaatoiminta tulee jos ravinnossa on liian vähän seleeniä, jodia, rautaa, sinkkiä, magnesiumia sekä D-vitamiinia. Näiden hivenaineiden ja D-vitamiinin puute on yleistä suomalaisilla. Pelkästään D-vitamiinin puutostila voi johtaa kilpirauhasen autoimmuunisairauden syntyyn.

Suomen väestöstä noin 30 % ei saa tarpeeksi jodia, rautaa ja seleeniä.

Eli ei nää sairaudet ihan taivaasta tipu. Toki on sairauksia, joihin ei voi edes ravinnolla vaikuttaa, mutta ne eivät ole lisääntyneet.

Raudan ja D-vitamiinin puutostilan oireet sekoitetaan usein masennukseen tai kilpirauhasen vajaatoiminnan oireisiin, joten vaadi näiden mittaus. ÄLÄ syö rautaa ilman todettua raudan puutosta ja varastoraudan (ferritiini) seurantaa.

Näiden kuukausihinnaksi tulee alle 10 euroa, joten ei ole rahasta kiinni terveyden ylläpito.

Lääkärikoulutuksessa ei ole ravitsemusta paria viikkoa enempää ja näinollen lääkärit eivät pysty kartoittamaan potilaansa ravitsemustilaa. Mitään vitamiini- tai hivenainemittauksia ei yleensä edes tehdä. Myös ravintoainepuutoksista johtuvia oireita ja sairauksia hoidetaan yleensä lievittämällä oireita haitallisilla lääkkeillä, kun pitäisi hoitaa oireen syytä. Elämme 2000-lukua ja sairauksien hoito on monesti kuin keskiajalta.

Suuri harmi ja ihmeteltävä asia on miksi lääkäreille ei anneta kunnollista ravitsemuksellista koulutusta. Ruokavaliolla on kuitenkin tekemistä suuresti lähes kaikkien terveyden tekijöiden, sairauksista parantumisten ja immuunivasteen kanssa. 

Toki lääketiede on kehittynyt huimasti viimeisen 100 vuoden aikana ja moni sairaus joka ennen tappoi, pystytään tänä päivänä ehkäisemään tai parantamaan.

 • ylös 12
 • alas 11
Vierailija

K-vitamiinin olisi oltava tehokkaassa muodossaan Menakinon7 (Mk7).  Elohopean vaikutuksia kehossa ja aivoissa lievittävät orgaaninen seleeni  ja runsas omega-3 (mieluiten etyyliesteröitynä, E-EPA ja E-DHA).

(Kertyneestä elohopeasta pääsee luultavasti vain oikein tehdyllä kelaatiolla)

 • ylös 11
 • alas 12
Saatan parantua

Niin kauan kuin tekstissä esiintyy sana ”saattaa”, katson että ravintolisät yms ovat vain rahan keräystä. Näyttö on hataraa ja ”saattaa” perustua lumevaikutukseen.

 • ylös 13
 • alas 12
Vierailija

Jos haluaa olla edes jonkinlaista varmuutta "rohtojen" tehosta/vaikutuksesta, kannattaa ostaa apteekista.

Vierailija kirjoitti:
Jos haluaa olla edes jonkinlaista varmuutta "rohtojen" tehosta/vaikutuksesta, kannattaa ostaa apteekista.

Apteekissa myydään täysin samoja ravintioisä kuin ruokakaupassa.

Hinnat vain ovat apteekissa kolminkertaiset.

Ravintolisä =

Elintarvikelain alainen tuote, jonka tarkoitus on täydentää ruokavaliota. Ravintolisiä ovat esimerkiksi vitamiini- ja hiveainevalmisteet.

Kasvirohdosvalmiste =

Lääkelain alainen lääkevalmiste, jota valvoo Fimea. Vaikuttavat aineet ovat joko kasviperäisiä aineita tai kasvirohdostuotteita. Perinteinen kasvirohdosvalmiste voidaan ottaa markkinoille ilman tutkimuksia, jos se on ollut vakiintuneessa käytössä 30 vuotta.

Luontaistuote =

Vanhahtava termi, jolla niputetaan arkikäytössä yhteen ravintolisät ja kasvirohdosvalmisteet.

LÄHDE: Fimea, Evira

Vierailija

Kylläpä on vanhaa tietoa, ajatusmailma on yli 15 vuotta vanhaa. Ennen kuin laittaa pilleriä poskeen, on syytä tutkia mitä mieltä ollaan ko. pillerin yhteiskäytöstä jonkin muun kanssa. siis 2021 vuonna.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat