Uupumus voi johtua sairaudesta

Uupumus voi johtua sairaudesta

Monien sairauksien oireet voivat matkia loppunpalamisen oireita. Usein oikea syy selviää yksinkertaisella verikokeella.Lue koko juttu

Kommentit (11)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mielenkiintoinen syventävä artikkeli, kiitos siitä! Itseopiskelua on vain harrastettava. Virolainen lääkäri otti verikokeet ja on yritettävä ymmärtää arvojen tulos.

Lähinnä kai siksi,että meillä kasvatetaan lähinnä viljoista ruista,ohraa,vehnää ja kauraa,nämä eivät sovi keliaaikolle (jotkut voivat käyttää kauraa).Riisiä ja maissia ei taideta Suomessa kasvattaa.

Ylikunto,

aivan, kunpa tämäkin muistettaisiin tarpeeksi usein. Oudon uupumuksen syy se voi olla hyvinkin usein, kun lääkärissä käydessä ei löydy mitään "oikeaa" syytä, edes verikokeista. Epäilenkin, että lääkärit eivät aina osaa tätä oikein havainnoida. Ja me tavalliset tallaajat luulemme, että ylikunto voi olla vain huippu-urheilijoilla. Usein myös laihduttajan hyvin alkanut painonpudotus voi tyssätä ylikuntoon - ja sitten vaan liikutaan enemmän kun ei ymmärretä että lepo palauttaisi kehon normaalitilaan ja myös painonpudotus käynnistyisi uudelleen.

Totta. Naiselle sydänkohtaus ei aina tule sellaisena puristavana rintakipuna, josta tajuaa että on tosi kyseessä. Infarkti voi tuntua vain väsymyksenä ja sitten joskus myöhemmin kun sydäntä tutkitaan, lääkäri saattaa sanoa, että täällähän on käynyt infarkti.

anemia

kilpirauhasen toiminnan häiriöt

D-vitamiinin puute

Jodin puute

Huono ruokavalio

Dementia

 

jne....

 

Mutta perusverikokeilla jo selviää ja paljon.

 

a

Ylikunto / stressi aiheuttaa ihmisen loppuunpalamista. Mm hormonitasapaino (testosteroni, kilpirauhashormoni, kortisoni...) voi mennä ihan sekaisin ja palautuminen kestää kauan. Stressi ei ilmoita tulostaan selvästi, ja myös iloiset asiat voivat sitä lisätä. Uni, ravinto ja liikunta ovat tärkeitä, mutta kaikessa pitäisi säilyttää kohtuus ja sopivuus itselle. Noussut syke, lihominen (kuukasvoisuus, nesteen kertyminen/turvotus), unettomuus, päänsäryt, alakuloisuus ja ihon ohentuminen ovat kaikki merkkejä pitkittyneestä stressistä.

Sain apua

Akupunktio auttoi minua valtavasti ja voin sanoa, että sain elämäni takaisin vakavan uupumuksen jälkeen. Ongelma oli keuhkoissa vaikka oma yrityslääkäri ei siihen uskonut. Jos asut pääkaupunkiseudulla, niin Johan Nyman Tapiolassa (www.akupunktioklinikka.com) tekee ihmeitä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat