Kommentit (8)

Vierailija

Mistähän tämä mahtaa johtua
Kun tuntuu ettei saa henkeä kunnolla vedettyä joutuu monta kertaa vetää ja sitte tuntuu että joku estää vetämästä henkeä? mä en oo vielä edes 19

  • ylös 80
  • alas 62
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Ilahduttavaa lukea tällaista tekstiä lääkärin kirjoittamana!
Tekstiin on kuitenkin lipsahtanut harmittava lapsus. Hengitysharjoitusta kuvattaessa siihen liitetään käsite toimintaterapia. Toimintaterapia liittyy muihin asioihin ja on toimintaterapeutin koulutuksen saaneen ammattihenkilön antamaa kuntoutusta, joka ei liity hengittämiseen. Ehkä on tarkoitettu toiminnallista harjoitusta tjms.

  • ylös 9
  • alas 13
Keuhkojen koon vaikutus hapen ...

Päivän aikana hapen osuus ilmasta vähenee esim. luokkahuoneissa ja toimistoissa, jos välillä ei tuuleteta. Koneellinen ilmastointi ei ole tarpeeksi tehokas monesti.
Ulkoilun ja koulussa väliyuntien jälkeen pirteys palautuu, väsymys vähenee ja aivot toimivat paremmin. Joskus huonoilmastointisessa pienessä työhuoneessa täynnä ihmisiä havaitsee kuinka iltapäivällä pisimmät henkilöt alkavat nuokkua ja työteho laskee. Tuuletuksen jälkeen pisimmät henkilöt virkistyvät ja työteho palautuu. Sen sijaan lyhyimmät poistuvat työhuoneesta ahdistuneena ja kauhuissaan. Keuhkojen koko on suhteessa ihmisen kokoon esim. liikunnan määrän lisäksi. Saavatko lyhyimmät henkilöt tällöin liikaa happea ja paniilkikohtauksen?

  • ylös 12
  • alas 13
Miten sopiva hapen määrä ilmaa...

Vanhuksia voi helposti alkaa palella sekä kolottaa luita, jos esim. tuulettaa.
Keski-ikäisten alkaessa tuulettaa, vanhukset estelevät. Syy tuuletukseen voi olla sekä naisilla, että miehillä täyden huoneiston hapen alhainen määrä eli väsymyksen tunne, joka poistuu tuulettamalla. Vanhusten estäessä tuuletuksen muiden päivä menee vähän huonommin, kun väsymys vaivaa.
Miten huoneistojen tuuletus voisi olla kaikille sopiva?

  • ylös 11
  • alas 11
kommentaattori

Happea ei saa vähenemään hengittämällä kun sitä on 21%, mutta hiilidioksidipitoisuus voi nousta, kun sitä on normaalisti vain prosentin murto osa.

  • ylös 13
  • alas 10
tyttö

Jos oot tyttö se voi johtua siitä kun raudat on matalalla eli anemian oireita. Menkkojen mukana lähtee paljon verta ja raudan tasapaino on vaikea pitää tasaisena. Mulla on itsellä samoja oireita ja olen kyllä perjaatteessa itse aiheuttanut sen kun join liikaa maitoa tai käytin liikaa maitotuotteita.

Vierailija

Hengityksen epätasapaino on valitettavan yleistä, eikä sitä aina tunnisteta. Netis oon törmänny testiin ylihengittämisestä, oman arvion mukaan suuntaa-antavasti tietysti. Suosittelen kaikille rentoutusharjoituksia, ja jos vaan mahdollista hakeutukaa psykofyysiseen fysioterapiaan!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat