Kommentit (6)

Vierailija

Mistähän tämä mahtaa johtua
Kun tuntuu ettei saa henkeä kunnolla vedettyä joutuu monta kertaa vetää ja sitte tuntuu että joku estää vetämästä henkeä? mä en oo vielä edes 19

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Ilahduttavaa lukea tällaista tekstiä lääkärin kirjoittamana!
Tekstiin on kuitenkin lipsahtanut harmittava lapsus. Hengitysharjoitusta kuvattaessa siihen liitetään käsite toimintaterapia. Toimintaterapia liittyy muihin asioihin ja on toimintaterapeutin koulutuksen saaneen ammattihenkilön antamaa kuntoutusta, joka ei liity hengittämiseen. Ehkä on tarkoitettu toiminnallista harjoitusta tjms.

Keuhkojen koon vaikutus hapen ...

Päivän aikana hapen osuus ilmasta vähenee esim. luokkahuoneissa ja toimistoissa, jos välillä ei tuuleteta. Koneellinen ilmastointi ei ole tarpeeksi tehokas monesti.
Ulkoilun ja koulussa väliyuntien jälkeen pirteys palautuu, väsymys vähenee ja aivot toimivat paremmin. Joskus huonoilmastointisessa pienessä työhuoneessa täynnä ihmisiä havaitsee kuinka iltapäivällä pisimmät henkilöt alkavat nuokkua ja työteho laskee. Tuuletuksen jälkeen pisimmät henkilöt virkistyvät ja työteho palautuu. Sen sijaan lyhyimmät poistuvat työhuoneesta ahdistuneena ja kauhuissaan. Keuhkojen koko on suhteessa ihmisen kokoon esim. liikunnan määrän lisäksi. Saavatko lyhyimmät henkilöt tällöin liikaa happea ja paniilkikohtauksen?

Miten sopiva hapen määrä ilmaa...

Vanhuksia voi helposti alkaa palella sekä kolottaa luita, jos esim. tuulettaa.
Keski-ikäisten alkaessa tuulettaa, vanhukset estelevät. Syy tuuletukseen voi olla sekä naisilla, että miehillä täyden huoneiston hapen alhainen määrä eli väsymyksen tunne, joka poistuu tuulettamalla. Vanhusten estäessä tuuletuksen muiden päivä menee vähän huonommin, kun väsymys vaivaa.
Miten huoneistojen tuuletus voisi olla kaikille sopiva?

kommentaattori

Happea ei saa vähenemään hengittämällä kun sitä on 21%, mutta hiilidioksidipitoisuus voi nousta, kun sitä on normaalisti vain prosentin murto osa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat