Kommentit (2)

Pentti S. Varis

Lievään huonounisuuteen  keksin aikoinaan hyvän avun: sängyn takajalkojen alle muutaman sentin korokkeet. Ennen sen keksimistä esim. työongelmat saattoivat valvottaa tuntikausia. Olen ajatellut, että hyvän unen aiheuttaa  jalkopään korottamisesta johtuva  veren lisääntynyt virtaus aivojen "unikeskuksiin". Nähdessäni lehdestä vuoteiden mainoksia tunnen sääliä monia niissä valvovia kohtaan.

Nykyisissä vuoteissani jalkopäätä ei ole voinut korottaa. Selkävian vuoksi unestani tuli katkonaista, vain muutaman tunnin kestävää.  Iltaa kohti jo alkoi yö pelottaa. Näin kului monta kuukautta.  Sitten neurolääketieteeseen tutustunut poikani neuvoi ottamaan iltaisin pari tl. magnesiumia, (ei kuitenkaan MgO) mehuun liuotettuna. Tehtyäni niin sain  jälleen pitkät, yhtenäiset ja virkistävät yöunet (otan kyllä pari melatoniinia myös, mikä jouduttaa muutaman sekunnin verran nukahtamista).

  • ylös 189
  • alas 104
Jorma Ni..

Olen syönyt Imovanea 7,5 mg puolta ja yhtä yli 30 vuotta ja vanhempani söi yli 40 vuotta. En tunne olevani koukussa. Vaikeus saada unta on 3 dl aamukahvi. Jos en juo kahvia, saan ensimmäisenä iltana unen 24 aikaan ja seuraavana aina 30 min aiemmin. Mutta se kahvi on hurjan hyvää, varsinkin 3-4 päivän paaston jälkeen.

Jos juon kahvia 2-3-4 kertaa päivässä, se ei vie niin unta vaan väsyttää jo ilta kuuden jälkeen ja unen saa 21. Mutta se ei sittenkään ole kokonaisuudessa mielyttävää, varsinkin klo 14 tulee väsymystä.

Myös 1 teepussillisesta valmistettu tee vie unen.

Olen kokeillut muitakin, niillä näkee huonoja unia, kaula ja hartiat hikoilee, ei ole terveellistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat