Kommentit (4)

Jos kolmasosalle jää vaivoja ja 2-10 prosentille vaikeita vaivoja, niin eikä silloin toimenpide eli sappirakon poisto ole mahdollisesti väärä. Miksi sappirakko poistetaan niin helposti. Minultakin se on nyt poistettu mutta jäin miettimään, että kannattiko. Leikkaus on aina leikkaus ja nykyteknologialla kivet pitäisi voida saada pois ilman sappirakon tuhoamista. Jostain syystä lääkärit ovat sitä mieltä, että sappirakkoa ei tarvita (on vain välivarasto) mutta entäpä jos sitä tarvitaan, vain kivet pitäisi saada pois. Onhan noita luonnollisia puhdistusmenetelmiä mutta missä ova niiden lääketietelliset arviot. En ole onnistunut löytämään, tai lääketieteelliset arviot onglemista joita niissä täytyy esiintyä. Kovin on epätietoinen olo tämän toimenpiteen jälkeen. Käykö niin, että hetken päästä sappirakon poistoja pideätän yhtä turhina kuin polvitähystyksissä tehtyjä kiertukoiden ym. poistoja. Olemmeko eläneet poistamisen aikaa: kaikki pois ja uusia niveliä tilalle, vaikka entisiä ja viallisia pitäisi sietää.

  • ylös 35
  • alas 44
holle62

minulla oli sappikivet "liimautuneet" yhteen 2014 . olen viiskymppinen mies. meni avoleikkaukseksi tampereen päiväsairaalassa eli julkinen puoli sappi poistettiin putki maksasta suoleen jäi. oikealla noin 10 cm navan alla 20 cm haava. sairaalassa useita päiviä. lihakset kait katkastu. vielä 2016 oikealle tulee kumpu kuin yritän käyttää vatsalihaksia esim suoraan ylösnousu. vasen ok mutta oikealle tulee kumpu kuin nainen 9kk raskaana. sanoivat että hermoja on katkennut ja lihakset eivät toimi. ei korjattavissa. kaikenlaiset verkot ei hyödytä. lisäksi tuli napatyrä joka nyt leikataan. vähättelyä ja kiertelyä kun kyselee korjausta. sanoivat että napatyrä on tullut muutenkin. ennen leikkausta vatsalihakset ok voimaa oli ja napa ok. kysyin invalideettiakin. ei. käskevät kuntoilemaan ja pudottaa painoa 80 kiloon. pituus on 178. olin 114 kg ja ruokavaliolla 14 kiloa pois. sitten kysyin että auttaako se 80kg paino tohon kumpuun niin vastaus oli ei mutta se olisi pienempi ... miten saa vielä 20kg pois kun ei voi mennä salille, juosta ja 1km kävely alkaa ottaa selkään kun vatsalihaksista ei ole apua. no istuminen ja makaaminen ei aiheuta kipua tai turpoamista. jatkan kun olen napatyrän leikkauksesta selvinnyt. jos ei kuulu niin sössivät senkin sitten pahemmin.

  • ylös 29
  • alas 34
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Olen 40 vuotias nainen. Minulta poistettiin sappirakko noin 10 vuotta sitten, lukuisien sappikivien vuoksi. Kärsin sappirakon tulehduksesta joka tulehdutti myös haiman. Nyt olen saanut samantyylisiä kohtauksia n.8kk. Ajan kuluessa kohtauksen kivun määrä ja aika on pitkittynyt. Saatan saada parhaillaan 3-4 kohtausta päivässä, jokainen kestää parhaillaan n.2 tuntia. Kuukaudessa on muutama päivä että kohtausta ei tule. Olen yrittänyt välttää kaikkea syömistä mikä kohtauksen voisi laukaista. Vatsan ultra tehty n.2kk sitten. Ultrassa sappitiet laajentuneet. " Kuulemma normaalia sappirakon poiston jälkeen". Kastroscooiaan tehty kuukausi sitten, ei poikkeavaa. Jos saan useamman kivuliaan kohtauksen päivässä, nousee kuume illasta. Kuumetta olen sairastanut viimeksi 10 vuotta sitten kun haima tulehtui. Kohtaukset rajoittaa arkeani niin etten voi esim. Käydä töissä. Lääkärini sanoi että kaikki on tehty mitä tehdä voi.

  • ylös 14
  • alas 13

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat