Kommentit (14)

Vierailija

"Muina riskiä lisäävinä tekijöinä on mainittu runsas eläinproteiinin ja rasvan käyttö."

 

Onkohan tuo nyt ihan höpöä?

 

Vilja ja prosessoitu kasvirasva on tutkimuksissa yhdistetty lisääntyneisiin suolistosairauksiin.

 

"Nykyään yli 70% länsimaalaisten ihmisten ravinnosta tulee ruuista, jotka eivät ole lajillemme ominaisia, kuten viljat ja maitotuotteet. Vaikuttaisi siis, että useimpien kroonisten tautien taustalla on modernin maailman mukanaan tuomien elämäntapojen ja ruokavalion suuri poikkeama siitä ympäristöstä, johon geenimme ovat tottuneet."

 

http://www.helsinkipaleo.com/aloita-tasta/

 

 

Margariinit on yhdistetty lisääntyneisiin suolistosairauksiin!

 

Runsaan linolihapon saannin on todettu lisäävän haavaisen paksusuolitulehduksen riskiä noin 2,5-kertaiseksi ja arvioitu selittävän jopa kolmasosan sairastumisriskistä. Tupakointi lisää merkittävästi riskiä sairastua Crohnin tautiin ja pahentaa taudin kulkua. Haavaisen koliitin riskiä tupakointi näyttää vähentävän. Antibioottien lisääntyneen käytön on sekä lapsilla että aikuisilla osoitettu suurentavan sairastumisriskiä. Crohnin taudilta suojaavaksi tekijäksi on osoittautunut hedelmien ja kuidun ja haavaiselta koliitilta suojaavaksi vastaavasti vihannesten runsas käyttö.

 

Viljaa vai ei?

 

http://personal.inet.fi/koti/remeli/viljat.htm

 

EI ainakaan jo sairastuneelle.

 

Sääliksi käy potilaita, jotka eivät saa ruokavalio-ohjeita, vaan lääkkeitä vaan.

 

 

Vierailija

"Muina riskiä lisäävinä tekijöinä on mainittu runsas eläinproteiinin ja rasvan käyttö."

 

Onkohan tuo nyt ihan höpöä?

 

Vilja ja prosessoitu kasvirasva on tutkimuksissa yhdistetty lisääntyneisiin suolistosairauksiin.

 

"Nykyään yli 70% länsimaalaisten ihmisten ravinnosta tulee ruuista, jotka eivät ole lajillemme ominaisia, kuten viljat ja maitotuotteet. Vaikuttaisi siis, että useimpien kroonisten tautien taustalla on modernin maailman mukanaan tuomien elämäntapojen ja ruokavalion suuri poikkeama siitä ympäristöstä, johon geenimme ovat tottuneet."

 

http://www.helsinkipaleo.com/aloita-tasta/

 

 

Margariinit on yhdistetty lisääntyneisiin suolistosairauksiin!

 

http://personal.inet.fi/koti/remeli/margariinit.htm

 

Runsaan linolihapon saannin on todettu lisäävän haavaisen paksusuolitulehduksen riskiä noin 2,5-kertaiseksi ja arvioitu selittävän jopa kolmasosan sairastumisriskistä. Tupakointi lisää merkittävästi riskiä sairastua Crohnin tautiin ja pahentaa taudin kulkua. Haavaisen koliitin riskiä tupakointi näyttää vähentävän. Antibioottien lisääntyneen käytön on sekä lapsilla että aikuisilla osoitettu suurentavan sairastumisriskiä. Crohnin taudilta suojaavaksi tekijäksi on osoittautunut hedelmien ja kuidun ja haavaiselta koliitilta suojaavaksi vastaavasti vihannesten runsas käyttö.

 

Viljaa vai ei?

 

http://personal.inet.fi/koti/remeli/viljat.htm

 

EI ainakaan jo sairastuneelle.

 

Surullista, että jo sairastuneet eivät saa mitään ravinto-ohejeita tähänkään sairauteen.

 

"Terveys on liiketoimintana hyvin tuottoisaa, katteet korkealla. Käytännössä tarkoittaa lääkäreiden ja lääkeyhtiöiden tekevän saumatonta yhteistyötä kaikkien saadessa mojovat voitot, julkiset lääkärikeskukset on tietoisesti rampautettu ja lihavat lompakot ohjattu yksityisille. Asia tulee muuttumaan kunhan auktoriteettiuskovainen suomen pullakansa tajuaa tulleensa vedätetyksi oikein kunnolla ja ymmärtävät kokonaisuuden liiketoiminnassa, eivätkä enää sokeana kulje narun päässä infernaalisia laskuja maksamassa, lääkärin "määräys" ei enää toimi taikasanana."

 

Pelottelutyylillä saadaan tietämättömät ihmiset ostamaan vain lääkkeitä ja pilaamaan jäljellä olevan terveytensä lääkkeiden haittavaikutuksilla. Sairasta, härskiä, suorastaan rikollista toimintaa.

Vierailija

Suoli tulehtuu aika ajoin, eikä sille hirveesti mtään nähdä. Jos et syö määrättyjä lääkkeitä, sitä kuulkaa kuolee. Tulehdusarvot vaan nousee. Turha kiihkoilla, eikä lääkkeitä todellakaan määrätä turhaan. Monta sairaalareissuakin jo takana, suoraan suoneen. Syynä divertikkelitauti.

Vierailija

Itsellä suoli rauhoittui maidottoman, viljattoman ja sokerittoman ruokavalion seurauksena. Sitä tosin ei lääkäri edes maininnut, vaan kuulin tuttavalta. En ymmärrä miksi se ei voisi olla vakio-ohje suoliston häiriöissä.

Vierailija

Vaikka 30vuotta Crohnin kanssa olen elänyt, en aina tai en koskaan tiedä mikä sen milloinkin aktivoi. Saattaa olla hyväkin jakso elämässä mennyt jo pitkään, kunnes se taas loppuu. Ihan sama mitä syön tai jätän syömättä. Mutta probiootteihin kuitenkin luotan, koska niin useasti on Clostridium difficile saanut vallan suolistossani. Ja näillä siis yritän 'sitä' pääsemästä valloilleen.

Vierailija
Vierailija

Itsellä suoli rauhoittui maidottoman, viljattoman ja sokerittoman ruokavalion seurauksena. Sitä tosin ei lääkäri edes maininnut, vaan kuulin tuttavalta. En ymmärrä miksi se ei voisi olla vakio-ohje suoliston häiriöissä.

 

Lääkkeistä saa rahaa.

 

"Terveys on liiketoimintana hyvin tuottoisaa, katteet korkealla. Käytännössä tarkoittaa lääkäreiden ja lääkeyhtiöiden tekevän saumatonta yhteistyötä kaikkien saadessa mojovat voitot, julkiset lääkärikeskukset on tietoisesti rampautettu ja lihavat lompakot ohjattu yksityisille. Asia tulee muuttumaan kunhan auktoriteettiuskovainen suomen pullakansa tajuaa tulleensa vedätetyksi oikein kunnolla ja ymmärtävät kokonaisuuden liiketoiminnassa, eivätkä enää sokeana kulje narun päässä infernaalisia laskuja maksamassa, lääkärin "määräys" ei enää toimi taikasanana."

 

Ruoka on lääke.

Ravintoterapeutti opiskelija

Miten niin ei tiedetä miksi, ensimmäinen kommentoija sen osasikin jo valaista, suolistosairaudethan on elintasosairauksia eli huono ravinto; teollisesti muunnellut rasvat, gluteeni, erilaiset vitamiinien, kuten juuri D-vitamiinin puutos, erilaiset kemikaalit, lisäaineet jne jne. Sairauden saa myös hyvin remissioon ruokavalion avulla, meillä lapsella FODMAP ruokavalio määrittämättömän koliitin hoidossa.

Vierailija

Tuskin mikään pilleri vaikuttaa. Prosessoitu suomalainen maito, viljat, sokerit, stressi, keinomakeutusaineet, prosessoidut kasviöljyt (margariinit, levitteet, rypsi, kasvirasvakermat jne...) ja lisäaineet. Ne kun jättää pois, rauhoittuu elimistö aika monella. Ja tämä ruokavalihoito pitää aloittaa heti ensioireiden tultua, mutta kertooko lääkärisi tästä mitään? Ei kerro. Viranomaiskatsanto on maailmanlaajuinen riippuvuuksien ja lobbausten viidakko. Neljä kulunutta vuosikymmentä on tästä riipaiseva esimerkki. Konttoreissa ja kokoustamisissa sovittuja päätöksiä katsellaan epärealismin silmälasein tuloksia arvioitaessa. Syy vyöryy potilaan harteille!

totuusonfloorassa

Kannattaa kokeilla viljojen ja sokeri jättämistä pois ruokavaliosta. Hyvät rasvat:voi, kookosöljy, oliiviöljy käyttöön. Kevyt tuotteet pois. Monipuolisesti kasviksia, lihaa/kalaa. Esim.purjo on loistava suolistoflooran parantaja.

Vierailija

Suoliston väärä bakteerikanta on oireiden taustalla. Oireista pääsee eroon oikealla ruokavaliolla. Suolistosairauksissa ruokavaliohoito pitää aloittaa välittömästi ensioireiden ilmaantuessa, jotta suolisto ei pääse liikaa tuhoutumaan, koska muuten joutuu leikkauspöydälle. Lääkärien tietotaso suolistosta on surkealla tasolla. Tieto suolistosta on yleisesti ottaen vajaata. Ihminen tuntee kosmoksen paremmin kuin suoliston.

Ruoka on lääke. Oikeanlaisella ruokavaliolla on suuri merkitys hyvän bakteerikannan muodostumisessa.

Lääkärikoulutuksessa ei ole ravitsemusta paria viikkoa enempää ja näinollen lääkärit eivät pysty kartoittamaan potilaansa ravitsemustilaa. Mitään vitamiini- tai hivenainemittauksia ei yleensä edes tehdä.

Voiko ruokavalio parantaa ?

Valitettavan usein lääkäreiden kanta moneen sairauteen on, ettei ruokavaliolla ole juurikaan merkitystä. 

Suuri harmi ja ihmeteltävä asia on miksi lääkäreille ei anneta kunnollista ravitsemuksellista koulutusta. Ruokavaliolla on kuitenkin tekemistä suuresti lähes kaikkien terveyden tekijöiden, sairauksista parantumisten ja immuunivasteen kanssa. 

Prosessoitu suomalainen maito, viljat, sokerit, stressi, keinomakeutusaineet, prosessoidut kasviöljyt (rypsiöljy, margariinit, levitteet, kasvirasvakermat jne...) ja lisäaineet. Ne kun jättää pois, rauhoittuu elimistö aika monella.

Viljojen ja/tai maidon sekä rypsiöljyn karsiminen ei tietenkään ratkaise kaikkien ihmisten kaikkia mahdollisia terveysongelmia, mutta todella monella erittäin nopea ja yksinkertainen tie parempaan hyvinvointiin, joka ei maksa mitään. Viljaton ja/tai maidoton ruokavalio tuo suurimmalle osalle sitä kokeilevista hyvin nopeasti positiivisia muutoksia mm. seuraavissa asioissa: ihon kunto paranee, vatsa voi paremmin, nivelkivut vähenevät, flunssat ja allergiat vähenevät ja erilaiset, selittämättömät kivut helpottuvat.

Margariinit ovat varmaan pahin suoliston sairastuttaja. Moni pääsee suolisto-oireista, kun jättää tuon katalyyttisellä vaihtoesteröintimenetelmällä keinotekoisesti kovetetun lamppuöljyn syömättä.

Margariinit ja rypsiöljy aiheuttavat elimistön tulehdusta, lisäävät suolistosyövän ja suolistosairauksien riskiä. Eli ÄLÄ SYÖ margariinia (40 %, 60 % tai 80 % rasvaa + loput vettä) tai kevytlevitettä (rasvaa jokin muu määrä kuin 40 %, 60 % tai 80 % + vettä), eikä muitakaan prosessoituja kasviöljyjä ja -rasvoja. Eli vältä elintarvikkeita, joissa on ainesosina: kovetettu kasvirasva, kovetettu kasviöljy, kasvirasva, kasviöljy, auringonkukkaöljy, rypsiöljy, rapsiöljy, kovetettu rypsiöljy, kovetettu rapsiöljy, maissiöljy, pellavaöljy, kasvisteroliesterit, palmuöljy, palmurasva sekä rasvahappojen mono- ja diglyseridit (E471, E472c, E476).

Kylmäpuristetut luomu kasviöljyt tummassa lasipullossa ovat sen sijaan terveellisiä.

Syöthän D-vitamiinia?

D-vitamiinin merkitystä suoliston terveydelle puoltaa se, että suolistossa on D-vitamiinireseptoreita. Lisäksi D-vitamiini säätelee suoliston limakalvon läpäisevyyttä ja suoliston inflammaatiota.

Veren D-vitamiinipitoisuuden 50 nmol/l tiedetään riittävän riisitaudin estoon, ei kokonaisterveyden ylläpitoon, joka on 100-150 nmol/l. Tämän tason saavuttamiseen aikuinen tarvitsee D-vitamiinia 50-100µg päivässä.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat