Tulehtunut suoli pitää rauhoittaa

Tulehdukselliset suolistosairaudet yleistyvät koko ajan ja yhtä nuoremmat sairastuvat näihin kroonisiin tauteihin. Vielä ei tiedetä miksi.Lue koko juttu

Tulehtunut suoli pitää rauhoittaa

Kommentit (16)

Suoli tulehtuu aika ajoin, eikä sille hirveesti mtään nähdä. Jos et syö määrättyjä lääkkeitä, sitä kuulkaa kuolee. Tulehdusarvot vaan nousee. Turha kiihkoilla, eikä lääkkeitä todellakaan määrätä turhaan. Monta sairaalareissuakin jo takana, suoraan suoneen. Syynä divertikkelitauti.

 • ylös 31
 • alas 41

Itsellä suoli rauhoittui maidottoman, viljattoman ja sokerittoman ruokavalion seurauksena. Sitä tosin ei lääkäri edes maininnut, vaan kuulin tuttavalta. En ymmärrä miksi se ei voisi olla vakio-ohje suoliston häiriöissä.

 • ylös 32
 • alas 37
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vaikka 30vuotta Crohnin kanssa olen elänyt, en aina tai en koskaan tiedä mikä sen milloinkin aktivoi. Saattaa olla hyväkin jakso elämässä mennyt jo pitkään, kunnes se taas loppuu. Ihan sama mitä syön tai jätän syömättä. Mutta probiootteihin kuitenkin luotan, koska niin useasti on Clostridium difficile saanut vallan suolistossani. Ja näillä siis yritän 'sitä' pääsemästä valloilleen.

 • ylös 33
 • alas 35
Vierailija

Itsellä suoli rauhoittui maidottoman, viljattoman ja sokerittoman ruokavalion seurauksena. Sitä tosin ei lääkäri edes maininnut, vaan kuulin tuttavalta. En ymmärrä miksi se ei voisi olla vakio-ohje suoliston häiriöissä.

 

Lääkkeistä saa rahaa.

 

"Terveys on liiketoimintana hyvin tuottoisaa, katteet korkealla. Käytännössä tarkoittaa lääkäreiden ja lääkeyhtiöiden tekevän saumatonta yhteistyötä kaikkien saadessa mojovat voitot, julkiset lääkärikeskukset on tietoisesti rampautettu ja lihavat lompakot ohjattu yksityisille. Asia tulee muuttumaan kunhan auktoriteettiuskovainen suomen pullakansa tajuaa tulleensa vedätetyksi oikein kunnolla ja ymmärtävät kokonaisuuden liiketoiminnassa, eivätkä enää sokeana kulje narun päässä infernaalisia laskuja maksamassa, lääkärin "määräys" ei enää toimi taikasanana."

 

Ruoka on lääke.

 • ylös 39
 • alas 30

syön kaurapuuroa kalaa appelsiinimehua limppua jururttia kananmunia vihanneksia perunoita makaronia

 • ylös 34
 • alas 32
Ravintoterapeutti opiskelija

Miten niin ei tiedetä miksi, ensimmäinen kommentoija sen osasikin jo valaista, suolistosairaudethan on elintasosairauksia eli huono ravinto; teollisesti muunnellut rasvat, gluteeni, erilaiset vitamiinien, kuten juuri D-vitamiinin puutos, erilaiset kemikaalit, lisäaineet jne jne. Sairauden saa myös hyvin remissioon ruokavalion avulla, meillä lapsella FODMAP ruokavalio määrittämättömän koliitin hoidossa.

 • ylös 49
 • alas 39
Vierailija

Tuskin mikään pilleri vaikuttaa. Prosessoitu suomalainen maito, viljat, sokerit, stressi, keinomakeutusaineet, prosessoidut kasviöljyt (margariinit, levitteet, rypsi, kasvirasvakermat jne...) ja lisäaineet. Ne kun jättää pois, rauhoittuu elimistö aika monella. Ja tämä ruokavalihoito pitää aloittaa heti ensioireiden tultua, mutta kertooko lääkärisi tästä mitään? Ei kerro. Viranomaiskatsanto on maailmanlaajuinen riippuvuuksien ja lobbausten viidakko. Neljä kulunutta vuosikymmentä on tästä riipaiseva esimerkki. Konttoreissa ja kokoustamisissa sovittuja päätöksiä katsellaan epärealismin silmälasein tuloksia arvioitaessa. Syy vyöryy potilaan harteille!

 • ylös 32
 • alas 34
totuusonfloorassa

Kannattaa kokeilla viljojen ja sokeri jättämistä pois ruokavaliosta. Hyvät rasvat:voi, kookosöljy, oliiviöljy käyttöön. Kevyt tuotteet pois. Monipuolisesti kasviksia, lihaa/kalaa. Esim.purjo on loistava suolistoflooran parantaja.

 • ylös 22
 • alas 22
Vierailija

Suoliston väärä bakteerikanta on oireiden taustalla. Oireista pääsee eroon oikealla ruokavaliolla. Suolistosairauksissa ruokavaliohoito pitää aloittaa välittömästi ensioireiden ilmaantuessa, jotta suolisto ei pääse liikaa tuhoutumaan, koska muuten joutuu leikkauspöydälle. Lääkärien tietotaso suolistosta on surkealla tasolla. Tieto suolistosta on yleisesti ottaen vajaata. Ihminen tuntee kosmoksen paremmin kuin suoliston.

Ruoka on lääke. Oikeanlaisella ruokavaliolla on suuri merkitys hyvän bakteerikannan muodostumisessa.

Lääkärikoulutuksessa ei ole ravitsemusta paria viikkoa enempää ja näinollen lääkärit eivät pysty kartoittamaan potilaansa ravitsemustilaa. Mitään vitamiini- tai hivenainemittauksia ei yleensä edes tehdä.

Voiko ruokavalio parantaa ?

Valitettavan usein lääkäreiden kanta moneen sairauteen on, ettei ruokavaliolla ole juurikaan merkitystä. 

Suuri harmi ja ihmeteltävä asia on miksi lääkäreille ei anneta kunnollista ravitsemuksellista koulutusta. Ruokavaliolla on kuitenkin tekemistä suuresti lähes kaikkien terveyden tekijöiden, sairauksista parantumisten ja immuunivasteen kanssa. 

Prosessoitu suomalainen maito, viljat, sokerit, stressi, keinomakeutusaineet, prosessoidut kasviöljyt (rypsiöljy, margariinit, levitteet, kasvirasvakermat jne...) ja lisäaineet. Ne kun jättää pois, rauhoittuu elimistö aika monella.

Viljojen ja/tai maidon sekä rypsiöljyn karsiminen ei tietenkään ratkaise kaikkien ihmisten kaikkia mahdollisia terveysongelmia, mutta todella monella erittäin nopea ja yksinkertainen tie parempaan hyvinvointiin, joka ei maksa mitään. Viljaton ja/tai maidoton ruokavalio tuo suurimmalle osalle sitä kokeilevista hyvin nopeasti positiivisia muutoksia mm. seuraavissa asioissa: ihon kunto paranee, vatsa voi paremmin, nivelkivut vähenevät, flunssat ja allergiat vähenevät ja erilaiset, selittämättömät kivut helpottuvat.

Margariinit ovat varmaan pahin suoliston sairastuttaja. Moni pääsee suolisto-oireista, kun jättää tuon katalyyttisellä vaihtoesteröintimenetelmällä keinotekoisesti kovetetun lamppuöljyn syömättä.

Margariinit ja rypsiöljy aiheuttavat elimistön tulehdusta, lisäävät suolistosyövän ja suolistosairauksien riskiä. Eli ÄLÄ SYÖ margariinia (40 %, 60 % tai 80 % rasvaa + loput vettä) tai kevytlevitettä (rasvaa jokin muu määrä kuin 40 %, 60 % tai 80 % + vettä), eikä muitakaan prosessoituja kasviöljyjä ja -rasvoja. Eli vältä elintarvikkeita, joissa on ainesosina: kovetettu kasvirasva, kovetettu kasviöljy, kasvirasva, kasviöljy, auringonkukkaöljy, rypsiöljy, rapsiöljy, kovetettu rypsiöljy, kovetettu rapsiöljy, maissiöljy, pellavaöljy, kasvisteroliesterit, palmuöljy, palmurasva sekä rasvahappojen mono- ja diglyseridit (E471, E472c, E476).

Kylmäpuristetut luomu kasviöljyt tummassa lasipullossa ovat sen sijaan terveellisiä.

Syöthän D-vitamiinia?

D-vitamiinin merkitystä suoliston terveydelle puoltaa se, että suolistossa on D-vitamiinireseptoreita. Lisäksi D-vitamiini säätelee suoliston limakalvon läpäisevyyttä ja suoliston inflammaatiota.

Veren D-vitamiinipitoisuuden 50 nmol/l tiedetään riittävän riisitaudin estoon, ei kokonaisterveyden ylläpitoon, joka on 100-150 nmol/l. Tämän tason saavuttamiseen aikuinen tarvitsee D-vitamiinia 50-100µg päivässä.

 • ylös 26
 • alas 26
Vierailija

Olen saanut paksunsuolen tulehduksen kuriin Propolis uutteella.  Oje on 15 tippaa muttaa olen ottanut enemmän kuitenkaan en yli 20 tippaa illalla nukkumaan mennessäni kun en enää syö mitään. Alkoi auttaa käytännöllisesti katsoen heti.

Olinkäyttänyt Asakolia mutta aiheutti kovaa kipua luissa, varssinkin sormissa ja yleensä raajoissa,

Sain korvaavaksi lääkkeeksi Salatsopyrinin, ei mitään apua edes suurena määränä.

Propolista on myynnissä sekä uutteena että pillereinä, Itse pidän uutteesta koska luotan siihen enemmän.

Aloitin 3kk kuurilla ja sitten lopetin.

Pari kertaa on alkanut uudelleen mutta olen saanut sen sammumaan Propoliksella jota suosittelen lämpimästi.

 • ylös 20
 • alas 25
Koliitti on helppo hoitaa

Lääkärit lässyttää, mutta tässä kokemusperäistä tietoa. Tupakointi ei suojaa koliitilta, mutta tupakoinnin lopettaminen voi sen aiheuttaa, koska paljon polttaneen keuhkoista tulee tervaa , bakteereita ja muita epäpuhtauksia, jota kulkeutuu limaa nieltäessä myös mahalaukkuun, joka tuhoaa siellä olevan bakteerikannan. Tosin, kun lopettaessasi syöt maitohappobakteereita, niin koliittia ei synny. Niitä joutuu syömään niin kauan kuin keuhkoista irtoaa limaa. Ei tarvitse aloittaa tupakointia uudelleen, eikä tarvitse mitään ruoka-aine muutoksia. Itse olen lopettanut tupakoinnin nyt kahdesti. Molemmilla kerroilla sama tilanne, yhteensä olen tupakoinut 35 vuotta ja n. 300000 sätkää. Olen molemmilla kerroilla syönyt myös kuurin candida fortea

Vierailija

Pyrjon kun pesee,oikeaoppisesti,niin siinä ei tule suolistoon enempää kuin huuhdotun tomaatin mukana.
Purjo pitää pestä hyvin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat