Kommentit (6)

Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että vieroitus voi kestää yhtä kauan, kuin on käyttänyt mielialalääkkeitä. Tähän vaikuttaa myös ei-fyysiset oireet. Eli kun on oppinut elämään lääkkeiden sumentamassa maailmassa, voi kestää jopa vuosia ennen kuin oppii elämään kaikkien tunteiden kanssa. Valitettavasti monesti lääkärit epäilevät tällöin alkuperäisen ongelman palanneen, vaikka todellisuudessa kyse on hyvinkin normaalista efektistä pitkään jatkuneen aivojen lääkitsemisestä. Itsellä kesti neljä vuotta selvitä neljän vuoden mielialalääkkeiden käytöstä. Välillä tapahtui episodeja, joita voitaisiin lääketieteen termein kutsua relapseiksi. En kuitenkaan palannut lääkkeisiin, ja lopulta oireet katosivat kokonaan. Rankkaa se oli, enkä voi suositella, ellei ole todella motivoitunut ja saa apua.

Kelan lääkekorvaustilaston mukaan 1 067 964 suomalaista käytti vuonna 2010 masennus-, psykoosi-, neuroosi- ja unilääkkeitä. Lasten ja nuorten psyykenlääkkeiden käyttö on kolminkertaistunut 2000-luvulla. 15–24-vuotiaista suomalaisnuorista yli 50 000 sai viime vuonna jotakin psyyken toimintaa säätelevää lääkettä.

Selvästi käytetyimpiä ovat masennuslääkkeet. Niistä eniten kirjoitetaan SSRI-ryhmään kuuluvia selektiivisiä serotoniinin takaisinoton estäjiä.

Sosiologien mukaan erilaisten keskushermostoon vaikuttavien lääkkeiden käyttö on jo niin yleistä, että suomalainen hyvinvointivaltio on vääjäämättä muuttumassa psykofarmaseuttiseksi yhteiskunnaksi.

Kehitys on huolestuttava. Kelan lääketilastojen mukaan alaikäisten  psyyken lääkitseminen moninkertaistuu murrosiässä.

– Murrosikää on ryhdytty hoitamaan masennuslääkkeillä, ilman että kenelläkään on täsmällistä tietoa lääkehoidon haitoista. Normaalin kasvuun ja kehitykseen liittyvän kipuilun näkeminen lääkehoitoa vaativana oireiluna tai sairautena on äärimmäisen huolestuttavaa,  ärähtää sosiologian dosentti Ilpo Helén Helsingin yliopistosta.

SSRI-ryhmän lääkkeiden haittavaikutuksista otsikoissa ovat olleet pääasiassa pysyvät seksuaalitoiminnan häiriöt.  Vähemmän puhuttuja haittoja ovat itsetuhoisuus, impulsiivinen ja vastustava käyttäytyminen, yllättävät aggressiot sekä vihamielisyys.

Professori Jari Tiihosen mukaan  luotettavinta tutkimustietoa on tällä hetkellä psykoosien, neuroosien ja unettomuuden hoidossa Suomessakin yleisesti käytettyjen bentsodiatsepiinien haitoista.

Dosentti Ilpo Helénin mukaan SSRI- lääkkeiden käyttömäärissä näkyy selvästi voimakkaan ja taitavasti toteutetun lääkemarkkinoinnin vaikutus.

– On korostettu oletettuja hyötyjä ja vaiettu haitoista.
http://www.apu.fi/artikkeli/laakehaitat-joukkosurmien-taustalla

Onko masennuksessa kyse siitä mitä sinä syöt vai siitä mikä syö sinua? Jos päästä "viiraa", niin se on lääkkeen puutetta. Näin kaikille lääkäreille sekä potilaalle opetetaan ja annetaan ymmärtää.

"Ruokavalio on parhaimmillaan lääkettä ja pahimmillaan sairauksille altistava. Ne, joilla on rohkeus kohdata itsensä, pääsevät hyvin eteenpäin. On myös niitä, jotka mieluummin vain kärsivät kuin tekevät paranemisen edellyttämiä fyysisiä ja/tai psyykkisiä muutoksia. Ihmisessä on itsessään paljon sekä parantavia että tuhoavia voimia. Tietyt mielenterveyssairaudet voivat johtua häiriintyneestä aivokemiasta lapsuuden kaltoin kohtelun tai muun sellaisen sijaan. Mielenterveysongelmia pitää hoitaa biokemiallisen ja fysiologisen tietämyksen avulla, ilman lääkkeitä. Nykyisin tiedetään, että ravintotekijöillä on keskeinen rooli mielensairauksien ehkäisyssä ja hoidossa."
Lääkäri ja biokemian Tohtori Abram Hoffer
Psykiatri Humphry Osmond

"Terveys on liiketoimintana hyvin tuottoisaa, katteet korkealla. Käytännössä tarkoittaa lääkäreiden ja lääkeyhtiöiden tekevän saumatonta yhteistyötä kaikkien saadessa mojovat voitot, julkiset lääkärikeskukset on tietoisesti rampautettu ja lihavat lompakot ohjattu yksityisille. Asia tulee muuttumaan kunhan auktoriteettiuskovainen suomen pullakansa tajuaa tulleensa vedätetyksi oikein kunnolla ja ymmärtävät kokonaisuuden liiketoiminnassa, eivätkä enää sokeana kulje narun päässä infernaalisia laskuja maksamassa, lääkärin "määräys" ei enää toimi taikasanana."

Esim. masennus-, kolesteroli- ja diabeteslääkkeiden myynti on miljardiluokan bisnestä. Pelottelutyylillä saadaan tietämättömät ihmiset ostamaan niitä ja pilaamaan jäljellä olevan terveytensä lääkkeiden haittavaikutuksilla. Sairasta, härskiä, suorastaan rikollista toimintaa.

Koululääketieteellä on paikkansa, mutta niin kauan kun ravitsemuksen ja kokonaisvaltaisen hoidon merkitystä ihmisen hyvinvoinnille ei tunnusteta, ovat koululääketieteen lääkärit melko kyvyttömiä auttamaan ihmisiä lukuisissa eri sairauksissa ja siten tuleekin hoidetuksi vain oireita, eikä potilas parane.

http://personal.inet.fi/koti/remeli/laakkeet.htm

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vaadi päästä julkisella puolella terapiaan ja keskustelemaan. Psykiatrit ja yleislääkärit yrittävät painostaa ja mainostaa SSRI-lääkkeiden käyttäjäksi, mutta kannattaa pysyä lujana. Vaadi pelkkää keskusteluterapiaa ongelmiisi.

Tiesitkö, että pelkkä SSRI lääkkeiden kokeileminen voi maksaa sinulle terveytesi? Pysyviin aivovaurioihin ei tarvitse välttämättä kuin päivien käytön. Lisäksi SSRI:t dementoivat ja tuhoavat tunne-elämän, pahimmillaan niin ikään pysyvästi.

Psykiatri kirjoittaa yhtä helposti sekä SSRI:tä että neuroleptejä. Molempien ainoa tavoite on lääkitä asiakkaansa hengiltä. 

Vertaistuki netissä sekä psykologi ovat oikeita, koska ne ovat lääkkeettömiä.

SSRI tuhoaa ihmisen, kuten Suomessakin Seronil on altistanut käyttäjänsä koulusurmille.

http://www.ssristories.com

SSRI:t tuhoavat ihmisen hormonit, tunteet, motivaation ja puhekeskuksen. Neuroleptit tuhoavat otsalohkot ja limbisen järjestelmän (oppimisstrategia, muisti, tunteet, motiivit, puhe, aistit).

On niin paljon keinoja parantua!

- psykodynaaminen psykoterapia
- kognitiivis-analyyttinen psykoterapia
- psykofyysinen psykoterapia
- kuvataideterapia
- hahmoterapia
- toimintaterapia
- perheterapia
- vertaistukiryhmät
- meditaatio
- akupunktio
- kirjallisuus
- kirjoittaminen
- piirtäminen
- ruokavalio
- luontaistuotteet
- musiikki
- ystävät
- perhe
- luonto
- eläimet
- taide
- käsityöt
- rukoilu
- jne

 EI LÄÄKKEITÄ !!

Tiesithän, että aineet voivat aiheuttaa pysyviä vaurioita aivoillesi. Puhutaan iatrogeenisesta dementiasta tai laajemmin CBI:stä eli Chronic Brain Impairmentista. Muitakin termejä on käytössä. Saat lisätietoa nettihaulla. SSRI:t ovat myös todella koukuttavia vaikka osa pääseekin niistä eroon suhteellisen helposti. Arviot pahasti koukuttuneista vaihtelevat aina 20%:sta 60%:iin eli pimeässä pitkälti operoidaan. Tiedät vasta, kun lopetat -periaatteella.

SSRI-lääkellä ei kuitenkaan ole varsinaisessa merkityksessä juurikaan tekemistä masennuksen tai muunkaan psyykkisen "häiriön" hoitamisen tai parantamisen kanssa muuten kuin, että niitä siihen vaivaan annetaan. SSRI:t toimivat lamaamalla tunteitasi. Psykiatrit yleensä sanovat, että ne kaventavat tunnekokemuksia tai "leikkaavat huippuja pois". Siten menetät kykyäsi tuntea vahvoja tunteita tai jopa tunnekokemukset kokonaan. Ilmiöstä käytetään entisten käyttäjien keskuudessa nimitystä zombifioituminen ja seurannutta turtuneisuuden tilaan zombitilaksi. Tila vastaa kuulemma karkeasti lobotomiaa, joka tarkoittaa sitä, että sinulta katoaa tai madaltuu persoona ja ihmisyys. Jotkut pitävät seurannutta tunteettomuuden tilaa helpottavana, koska elämän asiat menettävät merkityksensä ja tunteita ei enää koe samalla tavalla. Pidemmän päälle hetkellinen siunaus muuttuu pysyväksi helvetiksi, koska tunteettomuus voi jäädä pysyväksi. Googleta esim. blunted affect tai frontal lobe syndrome niin saat paremman kuvan kuin pystyn tässä selittämään. Toinen hetkellinen reaktio mitä SSRI:stä monesti saa on pilvi, mutta se on usein vain hetkellinen (muutamia päiviä, viikkoja). Pilvi voi tulla myös paljon myöhemmin käytön jatkuessa, jolloin saat kuulla olevasi nyt "kaksisuuntainen". :) Ole varovainen kehen luotat ja teet oma tutkimustyösi.

Eli olethan varovainen, kun liikut psykiatrisessa maailmassa, ettet tietämättämäsi vahingoita itseäsi.

Kokeile vieroituksen yhteydessä magnesiumia, E-Epaa ja jotain B-vitamiiniyhdistelmää. Kaikki keinot kannattaa kokeilla vaikka lääkäri olisi sitä mieltä ettei ne auta. Magnesiumia on käytetty alkoholivieroituksessakin. En ymmärrä miksi monet lääkärit ovat sitä mieltä ettei ravinnolla ole mitään tekemistä mielialojen kanssa... Hei haloo?

Lääkkeet tietenkin sotkevat aivokemiaa ennustamattomalla tavalla. Anna aikaa tervehtymiselle. Voimia!

 

 

 

 

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat