Kommentit (6)

Amerikkalainen endokrinologian professori Robert P. Heaney (John A. Creighton University) – yksi maailman johtavista D-vitamiinitutkijoista – suosittelee suomalaisille 100 µg D3-vitamiinia päivässä. Hänen mielestään suomalaiset ravitsemustieteilijät ovat ihan "ulalla" D-vitamiinin suhteen.

 

Tämä sanottiin suuressa kansainvälisessä konferenssissa. Tieto pohjautuu tieteellisiin tutkimuksiin.

 

Oma D-vitamiini on helppo mitata joko lääkäriasemalla tai lähimmässä terveyskeskuksessa. Viitearvona pidetään, lähteestä riippuen, 75-150 nmol/l tai 120-150 nmol/l.

 

D-vitamiinia tarvitaan kohdusta hautaan riittävästi, jotta pysyy sen puutteesta johtuvat taudit ja vaivat loitolla.

 

 D-vitamiini maksaa 10€ vuodessa annoksella 50-100µg/vrk (iHerb).

 

 Toki tuon 10€ voi säästää ja laittaa rahansa lääkäreihin ja lääkkeisiin tai vaikka yhteen pizzaan.

 

 Tosin joutuu säästämään 20 vuotta, jotta pääsee lääkärille ja saa lääkkeet D-vitamiinista säästetyillä rahoilla.

 

 Esim. jos saa I- tai II-tyypin diabeteksen, niin hintaa tulee ennen kaikkea inhimillisestä kärsimyksestä.

 

 Ja toki kannattaa hakea terapiaa, jos joka kulman takana näkyy joku pillerikauppias, joka haluaa sinun rahasi menevän D-vitamiiniin.

 

 Tässä iso tietopaketti D-vitamiinista.

 

http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=247

  • ylös 10
  • alas 7

D-vitamiini maksaa 10€ vuodessa annoksella 50-100µg/vrk (iHerb).

 

Kerrotko mistä saat vuoden annoksen kympillä?

  • ylös 18
  • alas 14
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Healthy Origins, Vitamin D3, 5,000 IU, 360 Softgels

Our Price: $12.99 = 9,75€

 

D3-vitamiinia on Suomessa eri vahvuuksina kuivatabletteina, imeskelytabletteina tai öljykapseleina sekä imeväisille on tippoja. Joita myydään ruokakaupoissa, apteekeissa, verkkokaupoissa sekä luontaistuotekaupoissa (tuotteet ja hinnat vaihtelee paikoittain ja paikkakunnittain). Apteekeissa on suppein ja kallein valikoima, joten D-vitamiinit kannattaa ostaa muualta. Öljykapseleissa EI ole lisä- eikä makeutusaineita, joten lienevät parhaimpia valmisteita. Öljykapseleiden imeytyvyys on todettu monissa tutkimuksissa tabletteja paremmaksi joten osta niitä ja ota aina rasvaa sisältävän ruuan kanssa, koska kyseessä on rasvaliukoinen vitamiini.

Myös Suomalaisista verkkokaupoista saa edullisemmin kuin kaupasta:
http://www.ebn.fi/vitamiinit-mineraalit-c-36.html?page=2

Tässä luotettava kauppa ulkomailla:
http://www.iherb.com/Vitamin-D

Softgel = öljykapseli  eli parasta, mitä rahalla saa. Öljyjä on erilaisia eli jos on allergiaa esim. kalalle tai soijalle, niin valitse esim. auringonkukkaöljyssä oleva valmiste.

1000IU = 25µg

2000IU = 50µg

4000IU = 100µg

5000IU = 125µg

iHerbin tilausohjeet (visa tarvitaan):
http://quublog.blogspot.fi/2013/02/iherb-info-perusinfoa-ohjeita-vinkkeja.html

 

 

  • ylös 17
  • alas 17

ööö.... unohtuikohan mainita toimituskulut... ne eivät sisälly hintaan... esim iHerb:llä.

Ei unohtunut mainita toimituskuluja

3€ on toimituskulut

se kyllä on mainittu noissa linkeissä

 

  • ylös 13
  • alas 12

Toimituskulut on painon ja hinnan mukaan, mutta ei paria euroa enempää.

 

Pitääkö D-vitamiinia ottaa purkista?

 

Ruotsissa on mitattu D-vitamiinipitoisuuksia göteborgilaisessa populaatiossa. 58 prosentilla eli yli puolella tutkituista D-vitamiinipitoisuus jäi alle 50 nmol/l tammi-maaliskuun välisenä aikana.

 

"Lamberg-Allardt väittää, ettei D-vitamiinin puute muka johtuisi liian vähäisestä saannista vaan sairauksista. Hänen logiikkansa mukaan puolet ruotsalaisista olisi sairaita", kommentoi tohtori Tolonen osuvasti.

Tuloksissa kiinnittää huomiota se, että keskimäärin ruotsalaiset saavuttavat optimaalisen alueen alarajan vain heinä-elokuussa. Se vahvistaa käsitystä, että vain kesäkuukausina D-vitamiinin muodostuminen ihossa auringonvalon vaikutuksesta on riittävää. Suomi sijaitsee Göteborgia pohjoisempana, joten täällä tilanne on vielä hieman heikompi.

 

http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2730

 

Tummaihoiset eivät Suomessa muodosta tarpeeksi D-vitamiinia.

 

Kaikki suomalaiset tarvitsevat D-vitamiinilisää. Ihminen on kehittynyt tropiikissa, ja päiväntasaajalla asuvien heimoilla veren vitamiinipitoisuus on noin 115 nanomoolia litrassa. Sen saadakseen suomalaisen pitäisi saada päivittäin 50–100 mikrogrammaa D-vitamiinia. Tällaista määrää ei saa ravinnosta.

 

D-vitamiinin myrkyllisyyttä on liioiteltu. Päivittäisen D-vitamiiniannoksen pitää olla pitkän ajan suosituksiin verrattuna 100–1 000-kertainen, jotta se muuttuu myrkylliseksi.

 

 

 

" Aikuisten suomalaisten kannattaa käyttää D-vitamiinilisää vähintään syyskuusta toukokuuhun. Jos kesällä suojaudutaan auringolta vaatetuksella ja aurinkovoiteilla, D-vitamiinilisää tarvitaan myös kesällä.

 

Jos pyritään D-vitamiinitasoon 75 nmol/l, tarvitaan yleensä 50 mikrogramman suuruista päivittäistä D-vitamiinilisää. Jos pyritään tasoon 100 nmol/l, D-vitamiinia tarvitaan noin 100 mikrogrammaa päivässä.

 

Myös henkilön koko ja painoindeksi vaikuttaa tarvittavaan annokseen. Pienikokoisille ja hoikille riittää pienempi annos; isokokoiset ja ylipainoiset tarvitsevat enemmän. "

 

http://suomenterveysravinto.fi/blogi/tutkimusnaytto-osoittaa-d-vitamiinilisan-olevan-tarpeen-schwabin-lausunnoista-huolimatta/

 

Mikä on tärkein asia elämässäsi? Suurin osa meistä vastaa: terveys ja/tai perhe.

  • ylös 10
  • alas 10

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat