Kommentit (11)

Mikä ihmeen "kova" rasva?

Vuoden 2010 myydyin lääke koko maailmassa oli kolesterolilääke Lipitor.

Vuonna 2013 statiineilla eli HMG-CoA-reduktaasin estäjillä oli käyttäjiä Suomessa 666 552 KELA-korvauksen saajaa, kun vuoden 2012 lukema oli 663 195 huijattua. Lisäystä oli 3 357 ihmistä kaikesta kohusta huolimatta. Todella rasvainen huijaus.

"Toimin aikoinaan 25 vuotta tk-lääkärinä Itä-Suomessa. Jouduin seuraamaan tätäkin statiinirallia läheltä ja määräämään sitä potilaille pitkin hampain. Ohjeista ei voinut poiketa, muuten olisi ollut työpaikka vaarassa. Saahan statiineilla laborotatorioarvoja jonkunverran "korjattua". Ja käyttäjälle ehkä tulee sitä kautta turvallinen olo. Muita hyötyjä en havainnut. Tämä ralli olisi todella lopetettava!! Ei voi olla että joka kymmenes tavitsee statiinin. Auttaisiko jos jokainen statiinin käyttäjä ottaisi asian vakavasti puheeksi seuraavalla kontrollikäynnillään lääkärin kanssa? Tai ne, joilla ei vielä ole statiinia, vaatisivat perusteluita että miksi ei ole? Tällaista hiostamista meitä lääkäreitä kohtaan mielestäni myös tarvitaan."

Entinen terveyskeskuslääkäri Itä-Suomesta

"Terveys on liiketoimintana hyvin tuottoisaa, katteet korkealla. Käytännössä tarkoittaa lääkäreiden ja lääkeyhtiöiden tekevän saumatonta yhteistyötä kaikkien saadessa mojovat voitot, julkiset lääkärikeskukset on tietoisesti rampautettu ja lihavat lompakot ohjattu yksityisille. Asia tulee muuttumaan kunhan auktoriteettiuskovainen suomen pullakansa tajuaa tulleensa vedätetyksi oikein kunnolla ja ymmärtävät kokonaisuuden liiketoiminnassa, eivätkä enää sokeana kulje narun päässä infernaalisia laskuja maksamassa, lääkärin "määräys" ei enää toimi taikasanana."

Esim. masennus-, kolesteroli- ja diabeteslääkkeiden myynti on miljardiluokan bisnestä. Pelottelutyylillä saadaan tietämättömät ihmiset ostamaan niitä ja pilaamaan jäljellä olevan terveytensä lääkkeiden haittavaikutuksilla. Sairasta, härskiä, suorastaan rikollista toimintaa.

Tuoreen ruotsalaistutkimuksen mukaan margariinit ja kevytlevitteet sisältävät valtavasti kemikaaleja ja jopa bensiiniä ja ompelukoneöljyä.

Ruotsissa kukaan ei enää osta myrkytettyjä banaaneja eikä margariinia. Margariinirasia 1 SEK (0,12 EUR). Valistus on mennyt perille.
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=780412455302956&id=170058479671693&stream_ref=9

Keiju Alentaja, Becel Proactive ja Benecol lisäävät oleellisesti sydänkuolemia. Niiden väitetään laskevan kolesterolia sisältämiensä kasvistanoleiden ansiosta. Kasvistanolit ovat kasvimaailman kolesteroleita. Stanolit imeytyvät suolistosta syrjäyttäen kolesterolin. Mutta kaiken mainostetun hyvän sijaan on todettu, että stanolit hapettuvat elimistössä 140 kertaa enemmän kuin varsinainen kolesteroli. Hapettunut kasvistanoli on yhteydessä siten sydänkuolemiin.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2642922/
 http://www.jlr.org/content/49/7/1511.full

Ikääntyessään verisuonet tukkeutuvat kalkista. Ja tämä kalkkeutuminen alkaa jo varhaisnuoruudessa, jos on väärät elintavat. Kalkkeutuminen nostaa myös verenpainetta.

Tähän ei auta supermargariinit eikä statiinit, koska ne eivät ehkäise tai vähennä verisuonten kalkkeutumista. Statiinien on todettu lisäävän verisuonten kalkkeutumista sekä altistavan II-tyypin diabetekselle. FDA varoitti vuonna 2012 statiinien haittavaikutuksista ihmisten kognitiivisiin toimintoihin. Lääkkeen todettiin aiheuttavan muun muassa muistin menetystä ja sekavuutta.

Ennen statiinilääkityksen määräämistä pitää tiedostaa, että statiini aiheuttaa myös harmaakaihia. Silmäterän kalvot tarvitsevat korkean kolesterolipitoisuuden, jotta eivät sameutuisi. Kun statiini alentaa kolesterolitasoa, silmäterän kalvon läpinäkyvyys alkaa heiketä ja harmaakaihi kehittyä. Matalan kolesterolitason vaikutus harmaakaihin normaalia nopeampaan syntymiseen on todettu sekä eläinkokeissa että ihmistutkimuksissa.

Lihaskipujen lisäksi kolesterolilääkitys vaikuttaa aivotoimintaan – Aivojen magneettikuvaus paljasti merkittävän eron aivotoiminnassa ennen statiinien käyttöä ja käytön aikana.

Tanskalaistutkimus kertoo statiinin aiheuttamista hermostosairauksista. Sen mukaan statiinia korkeintaan kaksi vuotta käyttäneillä oli 14-kertainen riski saada ääreishermostosairaus verrattuna niihin, jotka eivät käytä statiinia. Kun statiinin käyttö oli jatkunut yli kaksi vuotta, riski nousi 26-kertaiseksi.   Lähde: Statiinin uhrit, Atar, 2013

Kalkkeutumisen ehkäisy on paras tapa pitää verisuonet kunnossa.

Valtimoiden seinään kertyvästä plakista (paakusta) noin 50 % on kalkkia ja vain 3 % kolesterolia. Infarkti johtuu useimmiten paakun repeämästä ja siitä irtoavien palasten tukkimista pienistä valtimoista sydämessä tai aivoissa.  Kolesteroli on sepelvaltimotautiin liittyvä riskitekijä, mutta vain pienelle ryhmälle, nuorehkoille miehille. Naisten ja vanhusten sydäntautiriskiä kolesteroli ei lisää. Erityisesti ikääntyneet naiset tarvitsevat suhteellisen korkeaa kolesterolitasoa elääkseen pitkään ja terveinä. Kolesterolista puhuttaessa tulisi aina muistaa, että kolesteroli ei ole rasva vaan vaha sekä paljon puhuttu tyydytetty rasva on aivan eri aine. Lisäksi tyydytetty rasva ei muutu kolesteroliksi, joten koko rasvakammoisuudella sekä kolesterolilla ei ole mitään tekemistä aivohalvausriskin kanssa. Kolesterolin vaarallisuuden naurettavuudesta kertoo sekin, että ilman kolesterolia ei olisi elämää. Elimistö tarvitsee kolesterolia ja siksi se itse valmistaa pääosan tarvitsemastaan kolesterolista, jota sitten lääkkeiden turvin pyritään keinolla millä hyvänsä alentamaan!

http://personal.inet.fi/koti/remeli/Suomalainen_ravitsemuspolitiikka.htm

Pohjois-Karjala -projektissa noudatettu rasvavalistus ei ole koskaan perustunut pätevään tutkimustietoon, vaan virheellisiin oletuksiin ja uskomuksiin. Mitä muuta Pekka Puskan pulju on saanut aikaan, kuin -50 luvulta terveen kansan sairaaksi? Ja kaksituhatpäisen puolityöttömän lääkärikunnan nostettua 20 000 täysin työllistettyyn lääkäriin? Eikä sekään riitä !!!! Eikä kukaan reagoi, eikä tee asialle mitään?

Statiinien haitat, TAPAUSESIMERKKI: Leino Utriainen
https://www.facebook.com/christer.sundqvist/posts/10152022583088171?stream_ref=1

 

Onpa hyvä kommentti sinulta, vierailija tuossa yllä!

Kiitos siitä! Samoin ajatuksin kanssasi näissä rasva-asioissa olen.

Bisnes is bisnes - vaikka sitten ihmisten pahoinvoinnin ( joka tulee statiineista ) kustannuksella. Kunhan lääketeollisuus toimii, niin muu unohdetaan.

Surullistahan se on! Raha puhuu....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eikös nyt pitäisi alkaa ohjeistaa ja valistaa niitä terveyskeskushoitohenkilöitä, työpaikan ym vastuullisa lääkäreitä paremminkin ettei potilaiden /  asiakkaiden tarvisisi joutua pelottelun ja ikävän kohtelun kohteeksi.

Ainakin minä olin jotenkin hampaaton väittelmään asiasta kun kieltäydyin ottamasta statiineja korkeaan kolesteroliin (perustarkastuksessa todettu, ei mitäänm ongelmia muuten), kun tiesin ettei asia ole niin mustavalkoinen ja mitä haittavaikutuksia statiinit aiheuttavat. Kuulemma potilaalla on oikeus tyhmiinkin päätöksiin (eikä kannata tulla valittamaan jne.).

Kerroin kyllä että olen ns. koulutettu lukemaan tieteellisiä artikkeleita ja lupasin lähttää ko. terv. hoitajalle muutaman referaatin, mutta ei kuulemma halunnut.

Kylmäpuristettua rypsiöljyä 1-2 rkl/pvä on tehokas apu. Itse sain tämän neuvon ja siitä oli 6kk:ssa selvä apu ja arvot normalisoituivat.

Vierailija

Kylmäpuristettua rypsiöljyä 1-2 rkl/pvä on tehokas apu. Itse sain tämän neuvon ja siitä oli 6kk:ssa selvä apu ja arvot normalisoituivat.

 

Rypsiöljy?

 

Ei rypsillä ole todettu olevan yhtään mitäön terveysvaikutuksia yhdessäkään tutkimuksessa.

 

Oliiviöljyssä on.

 

Ja aina luomua sekä kylmäpuristettua.

 

Hyviä rasvoja:

Villi kala, pähkinät, siemenet, manteli, avokado, kananmuna, kylmäpuristetut luomu kasviöljyt. Eläinrasvat (luomu, niittyliha ja riista ovat parhaimpia).

Kylmäpuristetuilla öljyillä laatua ruokavalioon!
http://suomenterveysravinto.fi/blogi/kylmapuristetuilla-oljyilla-laatua-ruokavalioon/

Tuoreen laajan tiedekatsauksen mukaan rasvan laatu ei vaikuta sepelvaltimotaudin riskiin. Tutkimustieto ei tue selvästi suosituksia “kovan” rasvan vähentämisestä ja “pehmeän” rasvan lisäämisestä sydän- ja verisuonitautien ehkäisyssä.
http://ravitsemusjaterveys.wordpress.com/2014/03/18/taas-uusi-tiedekatsaus-rasvan-laadulla-ei-merkitysta-sydanriskiin/

EI margariinia (40 %, 60 % tai 80 % rasvaa + loput vettä) tai kevytlevitettä (rasvaa jokin muu määrä kuin 40 %, 60 % tai 80 % + vettä),eikä muitakaan prosessoituja kasviöljyjä ja -rasvoja. Eli vältä elintarvikkeita, joissa on ainesosina: kovetettu kasvirasva, kovetettu kasviöljy, kasvirasva, kasviöljy, auringonkukkaöljy, rypsiöljy, maissiöljy, pellavaöljy, kasvisteroliesterit, palmuöljy, palmurasva, kookosrasva ja rasvahappojen mono- ja diglyseridit.

Hyviä rasvoja tarvitsemme kasvuun ja kehitykseen sekä yleisterveyden ylläpitämiseen. Tämä rasva on energian, ruoansulatuksen, aivojen, solujen ja aineenvaihdunnan kannalta välttämätöntä. Rasvan tehtävä on toimia solukalvojen rakennusmateriaalina ja solujen viestinviejien lähtöaineena. mm. hormonaalisten viestien toimivuus on kiinni rasvasta.

Suomalaisten ravitsemussuositusten mukaan rasvaa tulisi saada n. 33 % päivittäisestä energiasta. Aikuisen perusruokavaliossa tämä tarkoittaa n. 80 grammaa rasvaa päivässä.

Tämän artikkelin ns. asiantuntijaosuuden kirjoittaja, eli kysymykseen vastannut kliinisen farmakologian erikoislääkäri Annikka Kalliokoski puhuu täyttä paskaa suoraan statiinilääketehtaiden laariin ja ihmisten tietoisen tappamisen puolesta.

Statiinit eivät ole pelastaneet kenenkään henkeä. Suomessa tapahtuu koko ajan noin 22 000 sydän- ja verisuonitautikuolemaa vuodesta 1990-2013. Sinä aikana statiinien käyttäjien määrä on 88 kertaistunut. Eniten on kasvanut pahimmin tappavan ja todennäköisesti Alzheimerin tautia aiheuttavan simvastatiinin myynti.

Kukaan ei ole välttynyt infarktilta statiinien syönnin ansiosta. Eikä  kokonaiskolesterolilla ja pelkällä LDL-kolesteroliarvolla ole mitään tekemistä infarktikuolleisuuden kanssa.

Sveitsiläisillä on maailman korkein kokonaiskolesteroli ja heillä on maailman alhaisin infarktikuolleisuus. Australian aboriginaaleilla on maailman alhaisin kokonaiskolesteroliarvo ja heillä on maailman korkein infarktikuolleisuus.

Näistä asioista voi lukea Antti Heikkilän ja Christer Sunqvistin sivuilta.

Tärkein ennuste infarktiriskissä on veren homokysteiinipitoisuus. Sitä ei mitata normaalisti koskaan, koska siihen ei ole olemassa kallista lääkettä. Riittää,  kun ihminen saa riittävästi B6-, B9- ja B12-vitamiineja, ne alentavat homokysteiinipitoisuutta. Halvin kaikki B-vitamiiniti sisältävä purkki maksaa K-Supermaket- ja S-Market- ja sitä  isommissa näidenkauppparyhmien kaupoissa 4€/100 kpl, mikä riittää kolmeksi kuukaudeksi.

Suomen homokysteiinin viitearvo on 5-15. 15 on liian korkea, oikea yläarvo on 11, sen ylittyessä infarktiriski kasvaa merkittävästi.

Eli, älkää uskoko koskaan mitään, mitä "Hyvä Terveys" lehti kirjoittaa. Kaikki kirjoitukset menevät suoraan lääketeollisuuuden laariin, kansanterveyden- ja -talouden tappioksi.

Kari Kurki

Terveysvalistaja

karikurki@hotmail.com

050 558 2104

Rale

Hei

Vielä lisäisin muutaman asian. Suomalaisten D-vítamiinisuositukset ovat kuin "kissalle" Tarvittava määrä on 100 mikrogrammaa. Toivo Rautavaara aikoinaan jo suositteli sitä, mutta suomalainen koululääketiede on omavaltaisesti antanut omat suositukset. Toinen  tuote, jota ihmisen olisi hyvä alkaa käyttää on Q10. Sen tuotanto vähenee ihmisen elimistössä todella 30 ikävuoden jälkeen. Q10 on tärkeä terveyden kannalta. Sitten se kalansyönnin suositus! Esimerkiksi lohesta häviää puolet Omega kolmosesta, kun kalaa paistetaan.

Suositeltavaa luettavaa on Taija Sompin kirja: Parantavat rasvat

Vierailija

Ja lääkärinä sanoit kovien rasvojen olevan voin ja oivariinit. Tiedät hyvin mitä ne on ja sydänmerkillä olevat tuotteet on pehmeitä. Joten älä esitä tyhmää.

Itselläni ainakin benecol toimii, kolesteroliarvot oli viimeksi 6,9 ja nyt 6,1

admies

sain jalka ja kivut muljahduksia rintalastan alla. ,ja nyt kieli turpos  ilmeisesti enalaprin takia syönyt juonut kuten aina  sain sairaalassa 90mg prednisonia kaksi seuraavaa päivää 40mg sit normaali 5mg päiväannos fibromyalkiaan verenpaine heittelee  160/90 /99 kun en kävele  tai rasita ittee niin arvot 120/77/69 jalkakivut onkin syynä verenpaineeseen 

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat