Magneetit – hoitoa vai humpuukia?

Jos magneetti hoitaisi, sairaalan magneettikuvauksista nousisi kivuistaan ja sairauksistaan vapautuneita potilaita. Silti magneettikorun kantaminen voi parantaa oloa.Lue koko juttu

Magneetit – hoitoa vai humpuukia?

Kommentit (16)

olen nukkunut reilun viiko mngneettityynyliinalla nyt on herppers jota ei koskaan ennen ole ollut nukun kyllä paremmin kuin ennen

 • ylös 54
 • alas 45

Hei olen toimistotyöläinen, aikanaan kärsin hartia- ja niskakivuista.Vuodesta 1986 alkaen olen töitä tehdessäni käyttänyt magneettiranneketta vaihtaen sitä kädestä toiseen. Sen jälkeen ei mitään kipuja. 2009 katkesi akillesjänne ja se leikattiin. Kipsaus epäonnistui ja nilkka jäi tosi heikoksi. harmitti kun en voinut käyttää korkokenkiä. Kaksi kuukautta sitten päätin hoitaa nilkkaa magneettirenkaalla ja nyt kävelen korkokengillä. Uskon kyllä tähän magneetin vaikutukseen. Terveisin Pirkko.

 • ylös 40
 • alas 33
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Oi,kiitos sinä joka sait nilkan terveeksi mangneettirenkaalla,siitä minä nappaan vinkin,ja tulen kokeilemaan samaa kipeänä olevaan polveeni,se kun ei meinaa lainkaan tervehtyä,ollut kipeänä jo monta kuukautta,välillä ei kipeys tunnu,mutta sitten taas ilmestyy,ja huomaan jälleen tilanteen olevan ennallaan.Kirjoitan tänne tietoa,kun olen polveni saanut terveeksi.

 • ylös 31
 • alas 31

Hei, 

 

Minulla ei ole kauheesti kokemusta näistä magneettikoruista, mutta toivoisin teidän kokemuksia asiasta. 
OLen myöskin toimistotyöläinen ja kärsin päänsärystä, koska joudun katselemaan tietokoneruutua joka päivä. Mietin, että auttaako magneettiset korvakorut päänsärkyyn? 

Tarkoitan nyt jotain tällaista magneettikorua http://www.savanni.com/feikkilavistykset-magneettikorut-magneettikorut-c-52_136.html .

Terv. Sisko

 

 • ylös 26
 • alas 34

Mites sitten on tuon TNS-laitteen laita? Auttaako jos sitä käyttää kivunhoidossaJa kun on mainostettu mangneetti laitteita, joita kerrotaan voivan käyttää hartiasärkyjen, polvisärkyjen ja seklä ym. särkyjen lievittämiseen, onko nuo humpuukkilaitteita?

Olis hyvä, jos kipuasiantuntija lääkäri vastaisi, ja joku kivuista kärsivä, jolla on kokemusta tuollaisen mangneettilaitteen käytöstä kivun lievitykseen? Onko niistä ollut kenellekään hyötyä?

Ja miten on kuuluuko tuo TNS-laite niiden terveydenhoidon apuvälineiden joukkoon, mitä saa lainaksi kotiin kunnalliselta terveydenhuollosta?

 • ylös 23
 • alas 36
Vierailija

Mites sitten on tuon TNS-laitteen laita? Auttaako jos sitä käyttää kivunhoidossaJa kun on mainostettu mangneetti laitteita, joita kerrotaan voivan käyttää hartiasärkyjen, polvisärkyjen ja seklä ym. särkyjen lievittämiseen, onko nuo humpuukkilaitteita?

Olis hyvä, jos kipuasiantuntija lääkäri vastaisi, ja joku kivuista kärsivä, jolla on kokemusta tuollaisen mangneettilaitteen käytöstä kivun lievitykseen? Onko niistä ollut kenellekään hyötyä?

Ja miten on kuuluuko tuo TNS-laite niiden terveydenhoidon apuvälineiden joukkoon, mitä saa lainaksi kotiin kunnalliselta terveydenhuollosta?

 

Tuttavani kertoi saaneensa kipuunsa hoitoa terveyskeskuksen lääkärinvastaanotolla lääkäriltä tuolla TNS-laitteella ja häelle lääkäri oli sanonut, että tuon laitteen voisi antaa tutavalleni kotiin kokeiltavaksi.

Etä jos näin on, eikö silloin noita TNS-laitteita saa lainaksi apuvälineyksiköistä?

olisin hyvin kiitolllinen jos joku joka tietää, miten asia on, ovatko nuo laitteet mahdollista saada lainaksi kotikäyttöön kuntien apuvälineyksiköstä?

Ja sitten olisin kiitollinen, jos olisi joku, joka on saanut hoitoa, tai itse hoitanut kipuja tuolla TNS-laiteella, että kertoisi onko hän saanut tuon laitteen avulla apua kipuihiinsa?

Noitakin TVS-laitteita on kaupan, että jos laitteenkäytöstä on kvunlievityksessä  hyötyä jos mahdollista, siitä tulisi jakaa tietoa, koska on hyvin paljon kivusta kärsiviä ihmisiä, joilla kipu rajoittaa elämää normaalia elämää. 

 • ylös 29
 • alas 31

Hienoa että aihe on nostettu esille ja juttuun on haastateltu oikeita asiantuntijoita eli sairaalafyysikkoa ja STUKin tarkastajaa. Toivoisin kuitenkin ettei näiden terveydenhuollon ammattilaisten kertomia faktoja rinnastettaisi magneettikorujen markkinoijien hölynpölyyn ikään kuin ne olisivat vain vastakkaisia mielipiteitä. Tietämättömät ihmiset saattavat jutun nopeasti lukaisemalla kuvitella, että koruilla on jotain todistettuja terveysvaikutuksia, sillä maallikon korviin "permomagneetti" ja "maan alkuaine" kuulostavat ihan yhtä tieteellisiltä kuin selitys magneettikuvauksen toimintaperiaatteesta. 

Jutussa siis voitaisiin mielestäni vielä selkeämmin vääntää rautalangasta, että magneettikorut ovat todellisuudessa pelkkää plaseboa. Hyvä Terveys kuitenkin on käsittääkseni Duodecimin kustantama lehti, joten olisi suotavaa että lehden artikkeleissa annettaisiin enemmän painoarvoa oikeiden terveydenhuollon asiantuntijoiden sanoille.

 • ylös 62
 • alas 28

Yksi asia näiss magneettikoru ym. jutuissa ihmetyttää minua. Miksiköhän noissa magneettikoru-kutsuilla on lähes 100% vain naisia? Meilläkin vaimoni kävi magneettikorukutsuilla (ei onneksi ostanut mitään:)) ja kun kysyin keitä siellä oli, oli vastauksena, että pelkästään naisia. Eik taida miehet uskoa magneettijuttuihin?

 Jos joku uskoo magneettikorun parantavaan voimaan ja saa siitä apua vaivoihinsa niin se on ok. Voihan sitä uskoa vaikka, että kun laittaa nailonnarupätkän ranteeseen, niin se auttaa. Mitään tieteellistä todistetta tuosta magneettikorujutusta ei taida olla. Huvittavaa on se, että kun vaimoni hieman kyseli ko. korujen kauppiaalta magneeteista, niin myyjä kertoi, että nämä magneetit ovat erilaisia kuin muut magneetit, eli ns. "tavalliset magneetit"! Se vain sattuu olemaan niin, että jokin metalli joko on magnetisoitunut tai sitten ei. Ei ole olemassa mitään "erilaista" magneettia.

 • ylös 24
 • alas 42

Muuten asiallinen juttu mutta lopuksi annetaan tuon huuhaan kukoistaa. Ei ole mielestäni sopivaa Hyvä Terveys-lehdelle.

Minusta pitäisi suoraan sanoa, että magneeteilla ei ole mitään todellista vaikutusta mihinkään eikä antaa magneettien myyjän höpistä tuota soopaa.

 • ylös 38
 • alas 36
vanhapari

Minulla ja puolisolla kaula suojassa magneetteja, ne kuumentavat, pistelevät alkusyksystä. Talvella ovat loistavan hyviä. 

Samoin alaselän, vyötärön ympäri on kangas, jossa magneetteja. Kun aamulla on ikäänkuin makuusta tullut painumaa ja lihakset pintakipeitä tunni verran, vyö parantaa selän minuutissa. Nukun koko yön kääntelemättä selälläni. En käytä sitä aamuisin, muutaman kerran vai kokeilin. Käytän vyötä ulkona, kun pukeudun kevyesti, talvellakin,  vain se kangasvyö ja lyhythihainen kangaspaita ja sään mukainen takki.

Vaimolla oli särkyjä joka puolella, hartiat, jalat, varsinkin kun oli kostea ilma. Magneetit parantaa, mutta niitä on pidettävä kaikki päivät kuukausia.

Kävin sivuilla, etsimässä tietoa magneettien vaaroista. kiitos, sain tietoa, magneetti ei ole vaarallinen, vaikka todella tuntuvasti pistelee.  Sen tiedämme 40 v kokemuksella, ne auttaa kaikessa, usein vaan pitää odotella kuukausia ja valita sellaisia joiden käyttö ei häiritse.

Sängyssäkin meillä on magneetteja. Viimeinen tilaus juu tuli, tuolta, näitä vahvoja on vain 30 cm etäisyydellä, http://www.ebay.com/itm/10pcs-N50-Strong-Round-Ring-Magnets-12mm-x-5mm-H...

 • ylös 24
 • alas 24
maailman nätein kello

Etsin tietoa, koska löysin netistä kauniin rannekellon, jossa on raskaanaoleville käyttökielto magneettilukon takia. Yritän selvittää olisiko oikeasti vaaraa että vaikka punaverisolut ranteessa rautansa takia sakkautuvat... Kai siitä olisi kuultu.

 • ylös 20
 • alas 21
Katrilli

Minulla on vasemmassa jalassa suonikohjuja,jotka on kipeitä.Voitelin Hirudoitilla muttei auttanut.Pistin kipumagneetin niin kivut hävisi,minusta magneetista on apua.Hammassärkyyn myös oon saanu avun.

 • ylös 2
 • alas 15
Vierailija

Tyhmä, olet vain mennyt kusetukseen etkä kehtaa myöntää, vaan levität sitä paskaa.

Koirille apua kipuihin

Itse olen skeptikko ja näin ollen "testaan" näitä eläimilläni koska joillakin ihmisillä on vahva plasebo joka on tutkitusti myös lääketieteen hoidoissa(lääkkeet,kirurgia ym) eli ihmismielellä voi parantaa jopa parkinsonin taudin jos tehdään siihen auttava "lumeleikkaus",eli turha puhua humpuukeista pelkästään vaihtoehtoishoidoissa sillä todistetusti niitä on myös lääketieteessäkin todettu yhtälailla. Ostin kokeiluun koiralleni 15v sitten magneettipedin. Koiralla oli kasvain pernassa,anemia ja maksakirroosi.kirroosin takia lääkkeet olivat rajoitetut ja sai tramalonia kipuihin. Tämä ei kuitenkaan auttanut ja koetin etsiä vaihtoehtoishoidoista apua ja törmäsin näihin magneettituotteisiin. Ohkainen magneeteista muhkurainen epämiellyttävä alusta(peti) oli lattialla 24/7(koira sai nukkua sängyllä,sohvilla+3 pehmeää petiä kodissamme). Silti koira meni joka päivä pedille maate kivuissa ja nukkui siinä 1-2,5t kerralla syvää katkeamatonta unta(nukkui aiemmin levottomasti vaihdellen paikkaa-> kipu)ja oli ylös noustessaan vetreä eikä tassutellut kankeana pää alhaalla kuten pedille mennessään vaan oli kivuton ja oma vanha itsensä.Lätyskä oli paikassa jossa koira ei ikinä maannut normaalisti eikä ollut paikka jossa olisi viihtynyt aiemmin!.eli jotain hyötyä siitä oli.Nykyisellä koirallani sama peti käytössä sekä magneetti kaulapanta. Ja halusi niihin uskoa tai ei uskon kysymyksestä ei ole kyse(toki jos täältä löytyy näitä "eläinmeedioita" jotka voivat kumota väitteen eli sen että viestitän telepaattisesti koirilleni että tämä tuote auttaa nyt sinulla siihen ja siihen ja koiran ymmärtävän tämän niin...niin..ehkä kyse voisi silloin olla plasebosta :D )vaan tosiaankin en tehnyt asiasta mitään haloota ja magneetti pedille tämä nykyinenkin koira menee joka ei ikinä mallia edelliseltä nähnyt ja jolla on spondyloosi ja moninivelrikko. Selkeästi sama juttu eli venyttlee tuon läpyskän päällä makuun jälkeen ja on huomattavasti iloisempi(kivut vähentyneet)ja kroppa vetreämpi(jalat nousevat lenkillä eivätkä laahaa kuten ennen..tämä näkyy myös lumijäljissä eli ennen lumessa näkyi tiettyjen jalkojen laahausjäljet ja magneetipedillä ja magneettikaulapannalla nostaa jalkoja normaalisti eikä laahausjälkiä ole).eli meillä ei plasebot vaikuta vaan katsotaan ensin auttako eläimille sillä ne kertovat rehellisesti käytöksellään onko apua vai ei.Ostin myös 2viikkoa sitten veiskuppimagneetin koiralleni ja laitoin kahteen vesikuppiin vettä ja toiseen tälllaisen vesikuppimagneetin(kuten aina testatessani esim ruoka-aineita,tavaroita ,hoitotuotteita laitan aina ns "plasebon" viereen eli asian jolla ei ole vaikutusta tai joka ei ole "testattava")..koira joi ainoastaan kupista jossa magneetti vaikka vaihdoin niiden paikkaa vurotellen eli ei voitu edes sano että joi koska kuppi oli tietyssä paikassa.Eli meillä selkeästi koirat kertoneet että magneetti tuotteilla on heille apua eri vaivoissa. Hassua artikkelissa oli tuo lääkärin höpinä "parantamisesta" sillä parantamisesta tai terveeksi tulemisestahan ei magneeteissa ole kyse vaan että ne auttavat mm kivuissa. Eläimillä voi testata asioita(huom eettisiä,ei kipua,kärsimystä tai pelkoa aiheuttavia!) lääke auttaa tai ei,vaihtoehtoinen auttaa tai ei..ennen vanhaan akupuntio ja fysioterapiakin oli humpuukia länsimaisen lääketieteen mielestä..naurettiin että muka kasvit tai puut kommunikoivat..ja hupsista..tiede tosistanut nämäkin todeksi. Jotkin asiat vaan tulevat jälkijunassa joillekin joilla on syvä peko tuntematonta kohtaan.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat