Kommentit (1)

Viides lapseni 1v3kk sai eilen kuumekouristuskohtauksen kotona. Kukaan vanhemmista lapsistani ei ole vastavaa koskaan saanut.

Soitin samantien ambulanssin paikalle, annoin kuumelääkettä 125mg panadol suppo ja sai vielä 250 mg supon ambulanssihenkilökunnalta. Lapsi nukkui sohvalla autoistuimessa ja alkoi yhtäkkiä kouristella. Nostin lapsen syliin ja hetken siinä kouristeltuaan muuttui aivan veltoksi ja huulet alkoivat sinertää. yritin lasta herätellä, mutta en saanut hetkeen mitään kontaktia. Laskin jo lapsen lattialle jos pitäisi alkaa elvyttää. Lapsi virkosi hetkeksi mutta vähän ajan kuluttua vaipui taas tajuttomaksi ilman mitään kouristuksia. Ambulanssilla oli onneksi nopeasti paikalla ja sillä lähdettiin sairaalaan. Kuumetta lapsella oli 39.1

Sairaalassa lääkäri tutki lapsen ja määräsi veri ja virtsakokeet, yöksi lastenosastolle tarkkailuun. odottaessamme papereita lapsi meni taas veteläksi ja hengitys oli katkonaista, ei reagoinut ennenkuin lääkäri laittoi lastan suuhun. tällöin kuumetta ei enää ollut, lämpö 36.2. Illalla tulehdusarvot 8 ja seuraavana päivänä 12. Eli kuumeen syy ei ilmeisesti ollut kuitenkaan infektio.

Pelottavinta oli kohtaus ilman kuumetta, sillä kuumekouristuksen vielä ymmärtää, mutta jos esiintyy vielä ilman kuumetta? Seuraavana päivänä kotiutettiin ja annettiin resepti kouristusta estävästä lääkkeestä. Epikriisi lähtee neurologin arvioitavaksi. Kunnollista selitystä kohtauksiin ei mielestäni löytynyt.

  • ylös 14
  • alas 24
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat