Aurinkolasit päähän näön vuoksi

silmät aurinkolasit aurinko

Silmälääkäri muistuttaa, että aurinkolasit eivät ole ainoa näön suoja, jopa ruokavaliolla on väliä.Lue koko juttu

Aurinkolasit päähän näön vuoksi

Kommentit (5)

Fakki-idiotismia.

Silmän palaminen, eli lumisokeusko ei ole aurinkolasien käyttöä puoltava terveydellinen syy? Ja kun se tapahtuu yhä uudelleen, siitä ei seuraa mitään?

Silmän linssin kehittää (samentuessaan?) "luonnollisen uv-suojan".

Vanhat vesibussikuskit olivat takavuosina lähes sokeita kesäisestä vuosia kestäneestä auringonsäteilyyn tuijottamisesta merellä.

Kovassa häikäisevässä auringon paahteessa työskentely on todella raskasta ja myös silmät tulevat siitä kipeiksi.

Suoraan sanottuna aivan hölmö artikkeli.

  • ylös 24
  • alas 18

Kannattaa huomioida kuitenkin aurinkolasien kunnollinen uv- suojaus, eli ei ihan mitä tahansa hyväksy nenänpäähänsä. Sillä kun suojaamme silmiämme valolta ovat silmät myös enempi avoimimpina ilman normaali siristelyä ja silmään pääsee sitä myöten enempi säteilyä, on näin uv- suojatason laadullakin silloin suurempi merkitys. 
"2 Much of Energy"

  • ylös 14
  • alas 15
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

UV-suojauksen pitäisi ehdottomasti olla tärkein kriteeri aurinkolaseja valittaessa. Kun linssit ovat 100 %:sti UV-suojattuja (erityisesti UVB ja UVA) ja riittävän suuret, silmät ovat kohtuullisen turvassa kirkkaassakin auringossa. Lasien ulkonäöstäkään ei tarvitse tinkiä, koska laatuvalmistajilla on nykyään laaja valikoima jokaiseen makuun. Aurinkolasien valinnassa voi helpottaa esim. tämä: http://www.partioaitta.fi/2015-01-21-valitse-aurinkolasit-oikein

  • ylös 18
  • alas 17
Ihmetyttää

Mikäköhä lie meikäläisellä ongelmana ku tullee lähes kaikilla aurinkolaseilla silmät kipiäksi? Joillaki aurinkolaseilla huomaan jo kymmenessä sekunnissa että en pysty käyttää ja joillaki saattaa mennä jopa tunti kaks ja sitte tulee kipiäksi. Ja autolla tai työkoneella ajaessa en pysty käyttämään minkäänlaisia aurinkolaseja kipujen takia. Mutta sitte taas ilman aurinkolaseja niin ei mitään ongelmia. Oireet huomasin jo 10 vuotta sitte. Oon ollu ilman aurinkolaseja tuosta syystä.

  • ylös 14
  • alas 8

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat