Kotimaiset superruoat pärjäävät kilpailuissa ulkomaisille

klo 11:00 | 6.6.2014
Suomalaiset marjat, täysjyvävilja, rypsiöljy ja nokkkonen ovat varsinaista superruokaa. Ulkomaiset superfoodit ne hakkaavat hinnassa ja puhtaudessa. Kokeile välipalalla tai lounaalla näitä helppoja voimareseptejä.Lue koko juttu
Kaurassa ja ohrassa on beetaglukaania, ei rukiissa! Rypsiöljyn voi jättää pois, voita ei mikään estä käyttämästä. Kotimaiset marjat ja villivihannekset arvoonsa!
Rypsiöljy on epäterveellistä....
han totta, paitsi rypsiöljy, jolle ei ole osoitettu mitään terveyshyötyjä: kolesteroliarvoja sillä voi manipuloida, mutta ei ole osoitettu, että rypsiöljy auttaisi mihinkään sairauteen tai ehkäisisi mitään sairautta: saa korjata, jos on uutta tutkimustietoa jollakin.
Sen sijaan oliiviöljystä on kovaa näyttöä hyödyistä.
Ja hamppuöljyn teho on todistettu ihon hoidossa suomalaisessa tutkimuksessa jo 2005:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16019622
Oliiviöljyä ei Suomessa voi tuottaa, mutta miksi Suomen leveysasteilla Kanadassa tuotetaan menestyksellisesti rypsiöljyä paljon monipuolisemman rasvahappokoostumuksen omaavaa hamppuöljyä, mutta Suomessa jumitetaan rypsiöljyyn?