Kommentit (8)

Kovin on apulaasrohvessorilla asiat hukassa, tuollasella ohjeistuksella ei tilanne kyllä helepota pätkään vertoo.

 • ylös 12
 • alas 13
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Surullista. Tämä on niin surullista, että vuosikymmenestä toiseen yksi laitos valehtelee ravinnosta ja muut kulkevat perässä kuin sokeat kanat. Ja tätä valheellista sanomaa on kaikkien virallista tahoo noudattavien pakko julistaa, koska muuten lähtee duunit alta? Miksi suomi ei voisi olla edelläkävijä näissä ravitsemusasioissa ja kerrottaisiin totuus ja myönnettäisiin, että metsään meni Pohjois-Karjala projekti ja moni muu, jonka takia kansa on erittäin sairasta syödessään erittän huonoa ruokaa. Saataisiin edes laitoksiin alkaen päiväkodista kunnon ruokaa. Aamupalaksi olisi ravintoköyhän vetisen runsaasti verensokeria kohottavat puuron sijaan huomattavasti ravintorikkaampaa ruokaa tarjolla esim. marjasmoothie. Ihan pelkästään D-vitamiinin riittävän saannin turvaaminen toisi ihan varmasti miljardiluokan säästöjä jo ihan vuositasolla.

 • ylös 12
 • alas 15

Pitäisi syödä mahdollisimman  luonnollista, rasvaista ruokaa eikä mitään rasvatonta. Leivät kokonaan pois ja kasviksia lisää!

 

 • ylös 15
 • alas 10

Erinomainen artikkeli Ursulalta. Haluaisin korostaa ruokavalion jakauman ääripäätä. On nuoria aikuisia, joilla viidesosa tai jopa kolmasosa päivän energiasta tulee sokereista. Tällainen sokerimäärä heiluttaa energiataspainon säätelyä. Kannattaa arvioida omaa ruokakoria: mitä enemmän tuoreita aineksia, erityisestiu kasviksia, sitä paremmat edellytykset on toteuttaa itselle ja perheelle tai ruokakunnalle hyviä aterioita.

Marja-Leena Ovaskainen

 • ylös 11
 • alas 10

Ravitsemustieteen dosenttien sekä professorien ja muiden virallista linjaa edustavien asiantuntijoiden (viralliset ravitsemusterapeutit) mielestä suomalaisten tulisi syödä suolatonta, rasvatonta ja runsaasti täysjyväviljaa sisältävää ruokaa runsaalla margariinilla höystettynä. Nämä ovat henkilöitä, jotka sanovat, mitä heidän on käsketty sanoa. Nämä virallista linjaa edustavat "asiantuntijat" kertovat virheellistä tietoa mm. rasvoista ja  viljoista.

 

Mediaa seuraamalla ja näitä "asiantuntijoita" kuuntelemalla saa sen käsityksen, että keskivertosuomalaisen suurimmat ravitsemukseen liittyvät ongelmat ovat eläinrasvat, liian vähäinen viljan syönti ja liiallinen punaisen lihan syönti. Toki tätä on aivopesty suomalaisen kalloon jo vuosikymmenien ajan ja edelleen aivopestään.

 

Kaikilla virallisilla ravitsemusterapeuteilla on niskassa VRN, valtion ravitsemusneuvottelukunta, joka määrittää ravitsemuspoliittisen linjan. Siitä ei noin vain lipsuta, jos mieli pysyä työllistyneenä.

 

Viralliset ravitsemusterapeutit terveyttä edistämässä?

 

http://samisundvik.com/2014/03/21/suutarin-lapsella-ei-ole-kenkia/

 

"Terveys on liiketoimintana hyvin tuottoisaa, katteet korkealla. Käytännössä tarkoittaa lääkäreiden ja lääkeyhtiöiden tekevän saumatonta yhteistyötä kaikkien saadessa mojovat voitot, julkiset lääkärikeskukset on tietoisesti rampautettu ja lihavat lompakot ohjattu yksityisille. Asia tulee muuttumaan kunhan auktoriteettiuskovainen suomen pullakansa tajuaa tulleensa vedätetyksi oikein kunnolla ja ymmärtävät kokonaisuuden liiketoiminnassa, eivätkä enää sokeana kulje narun päässä infernaalisia laskuja maksamassa, lääkärin "määräys" ei enää toimi taikasanana."

 

Esim. masennus-, kolesteroli- ja diabeteslääkkeiden myynti on miljardiluokan bisnestä. Pelottelutyylillä saadaan tietämättömät ihmiset ostamaan niitä ja pilaamaan jäljellä olevan terveytensä lääkkeiden haittavaikutuksilla. Sairasta, härskiä, suorastaan rikollista toimintaa.

 

Virallisen tahon ja muiden heitä noudattavien tahojen vuosikymmenten valehtelua, eläinrasvoilla pelottelua ja margariinien sekä viljan massiivisella markkinoinnilla on luotu ihmisille harvakuva, jotta mm. margariinit ja muut prosessoidut kasvirasvat sekä rasvaton maito yhdistettynä runsaaseen viljojen syöntiin olisivat terveellisiä ja jopa terveyttä edistäviä, vaikka näin ei ole. Yksikään tutkimus ei tue käsitystä mm. eläinrasvojen haitallisuudesta kohtuudella käytettynä ja yhdistettynä muuhun terveelliseen runsaasti kasviksia sisältävään ruokavalioon sekä muihin terveyttä edistäviin elämäntapoihin. Sen sijaa, jos hiukankin perehtyy ravitsemukseen, ymmärtää, että kyse on elintarviketeollisuuden irvikuvasta prosessoida ruokaa, jota markkinoidaan terveellisenä. Jo pienille lapsille "pakkosyötetään" laitoksissa näitä rasvoja ja maitoa, vaihtoehtoja ei ole.

 

Pohjois-Karjala projektissa ylistettiin vaan virheellisesti eläinrasvaa, jonka takia syömme ittemme hengiltä margariinilla ja muilla prosessoiduilla mömmörasvoilla, vaikka todellisuudessa Pohjois-Karjala projektissa tehtiin paljon muutoksia. Näitä muutoksia tehtiin koko Euroopassa Yhdysvaltoja myöten ja ihmiset tervehtyivät. Näistä muista muutoksista on vaiettu tähän päivään asti ja vaietaan edelleen?

 

Mitä muuta Pekka Puskan pulju on saanut aikaan, kuin -50 luvulta terveen kansan sairaaksi. Ja kaksituhatpäisen puolityöttömän lääkärikunnan nostettua 20 000 täysin työllistettyyn lääkäriin. Eikä sekään riitä !!!! Eikä kukaan reagoi, eikä tee asialle mitään?

 • ylös 11
 • alas 11

Vähähiilihydraattinen (VHH) ruokavalio on ihmisen ihan normaali ruokavalio, jonka puolesta puhuja jo vuosikymmeniä on ollut Suomessa lääkäri Antti Heikkilä.

 

Viljat, sokerit ja peruna vaihdetaan muihin kasvikunnan tuotteisiin ja niitä syödään  500-1000 grammaa päivässä.

 

Rasvoja ja proteiinia syödään elimistön tarpeisiin sopivasti iän, painon ja kulutuksen mukaan ja ihan virallistenkin (VRN) suositusten mukaan aikuisella tämä tarkoittaa noin 80-100 grammaa päivässä.

 

Jäikö nälkä?

 

Tuskin jäi ja näinollen et kärsi aliravitsemuksestakaan, kuten ennen runsaasti ravintoköyhää viljaa ja pottua puputtamalla, jotka nostavat ainoastaan verensokeria.

 

VHH EI ole mitään rasvausta tai proteiinin ylitankkausta, vaikka näin virheellisesti väitetään virallisen tahon puolelta, nettipalstoilla tai iltapäivälehtien lööpeissä.

 

Ja D-vitamiinia purkista 100µg/vrk

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/tiede/vitamiinitutkimuksen-pioneeri-suomalaiset-tarvitsevat-suosituksia-enemman-d-vitamiinia/?shared=42653-e373a8ad-999

 

Ja lukuisten eri sairauksien oireet katoavat ja terveet pysyvät terveinä elintasosairauksista.

 • ylös 14
 • alas 15

Nyt se on sitten virallisestikin totta. Time Magazinen kannessa julistetaan että sota rasvaa vastaan on päättynyt. Voi on päässyt pois pannasta.
Suomessa sydänliitto ja diabetesliitto on tiennyt tämän jo parisen vuotta mutta eivät ole uskaltaneet myöntää olleensa väärässä. Sydänmerkin kriteereista on joka tapauksessa vähärasvaisuus tippunut vähin äänin.

http://time.com/2863227/ending-the-war-on-fat/

LÄHDE:
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=812928652051336&id=170058479671693

 • ylös 17
 • alas 19

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat