Eroon aknesta - parhaat keinot itsehoidosta tehokuureihin

Akne stressaa ja haittaa ihmissuhteita enemmän kuin hyväihoiset ymmärtävät, sanoo ihotautilääkäri Liisa Karppinen. Onneksi hyviä hoitoja on tarjolla. Liikkeelle lähdetään ensi kevyistä keinoista.Lue koko juttu

Eroon aknesta - parhaat keinot itsehoidosta tehokuureihin

Sivut

Kommentit (22)

Ruokavalio saattaa vaikuttaa toisin kuin tässä väitetään. Sokeri ja muu valkoinen höttö pois. Kannattaa kokeilla.

 • ylös 56
 • alas 41

Suosittelen välitöntä menoa ihotautilääkärille jos akne menee vähänkään pahaksi, isotretinoiini on todella tehokasta.

Lääkkeeseen mahdollisesti liittyvä masennus voi liittyä yksinkertaisesti siihen, että naama on räjähtänyt. Ainakin minua se tympäisi aivan valtavasti. Mieli kyllä piristyy kun iho paranee päivä päivältä.

 • ylös 43
 • alas 38
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vahingosssa luin tämän apteekkilehden propaganda-artikkelin. Ilman muuta aknen voi saada oireettomaksi ruokavaliolla: teollisesti käsitellyt transrasvat ja viljat pois. Kyllä oireista näkee, mikä tehoaa, ei ole pakko syödä puolen vuoden vaarallisia hevoskuureja.  Minulla oli paha akne, ei sille ihotautilääkärien voiteet ja "lempeämmät" antibiootit muuta tehneet kuin sotkivat kropan omat suojabakteerit vaan. Olisipa joku kertonut, että niinkin yksinkertainen asia kuin teknokasvirasvat (E471, osittain kovetetut kasvirasvat, kasviöljy, kovetettu kasviöljy) -eli käytännössä kaikki einekset tuhosivat ihoani. Gluteenittomat viljat EIVÄT aknelle sopineet, vaan viljat pois, iho on tulehdukseton ja pieni finni tai kaksi tulee, kun vahingossa syön teknorasvoja.

 • ylös 45
 • alas 47

Todella törkeää lääkäriltä väittää, että ravinnolla ei ole mitään merkitystä.

 

Todellakin ravinolla on merkitystä.

 

Itse sain todella hyvän ihon ihan muuttamalla ruokavaliota ja jättämällä röökin pois.

 

Mitään ihmeainetta naamaa ei tarvitse vaan marketin hyvä ja edullinen ja kotimainen Lumenen puhdistusaineja ja kasvovesi.

 

Järkyttävää, kun lääkäritkin menevät lääketehtaan narujen mukaan.

 

Ja samalla kun iho tulee kuntoon ravinolla, niin tulee kuntoon

 

KOKO ELIMISTÖ

Terveyttä kaikille.

 • ylös 45
 • alas 47

Yksi keino toimii yhdellä, toinen keino toisella.

Tärkeintä on löytää jokaisen kohdalla syy siihen miksi on aknea, jokin syy siihen pohjimmiltaan on. Minun kohdallani sen aiheuttaa maito, kaikissa muodoissa, eli maitoproteiini.

Ravinnolla on todella merkittävä vaikutus ihmisen terveydelle. Näyttää siltä että enenevässä määrin valveutuneet ihmiset ymmärtävät tämän ja toimivat sen mukaan.

Minua tutkimustulokset eivät kiinnosta. Jos noudattaisin yleisiä hoitotapoja jossa viitataan tutkimustuloksiin, olisin todella sairas lääkkeiden haittavaikutuksista ja elämänlaatuni olisi erittäin huono.

 • ylös 46
 • alas 38

se on kyllä totta että tekee kyllä niin paljon omaan elämään kun viihtyy "omassa ihossa". itse otin roacciutania ja mun acne meni melkein kokonaan pois mutta tuli myös sitten takas. en halunnut jatkaa toista kuuria ku mulle tuli aika pahat masennus sivuvaikutukset. sen pitää löytää se oikea lääke omalle iholle muttei pitäis pelkää vahvempaa kuin just roaccutan. se on auttanut niin monia muttei valitettavasti just mua.

 

http://bettinaw.blogspot.fi/

 • ylös 54
 • alas 41

Maito tai viljat aiheuttaa aknea.

 

"Nykyään yli 70% länsimaalaisten ihmisten ravinnosta tulee ruuista, jotka eivät ole lajillemme ominaisia, kuten viljat ja maitotuotteet. Vaikuttaisi siis, että useimpien kroonisten tautien taustalla on modernin maailman mukanaan tuomien elämäntapojen ja ruokavalion suuri poikkeama siitä ympäristöstä, johon geenimme ovat tottuneet."
http://www.helsinkipaleo.com/aloita-tasta/

 • ylös 44
 • alas 41

Akne voi olla myös oire ruoka-aineallergiasta. Ennen kuin aloittaa kuukausien antibioottikuureja, kannattaa kokeilla jättää yleisimmät allergiaa aiheuttavat ruoka-aineet pois muutamaksi viikoksi. Jos oireet helpottuvat, syyllinen selviää, kun kokeilee pois jätettyjä ruokia yhtä kerrallaan ja katsoo, tuleeko näppylöitä.

 • ylös 43
 • alas 33

Minulle puhkesi keskivaikea akne 17 vuotiaana ja olin epätoivoinen. Kaikki eri tuotteet oli koitettu ja lopulta menin ihotautilääkärille ja minulle määrättiin jotain voidetta mutta en uskonut sen toimivan sen paremmin kuin muutkaan aiemmin koittamani tuotteet.Päätin muuttaa ruokavaliotani: jätin pikku hiljaa kaiken prosessoidun ja päterveellisen pois. Ruokavalio oli ratkaiseva tekijä: ryhdyin vegaaniksi syön paljon raakaruokaa ja jätin viljatuotteet pois. Ihoni on parantunut huimasti ja finnejä tulee vain yksittäin silloin tällöin. Toinen suuri apu oli Purature niminen tuote-sarja joka käyttää 100% luonnollisia ainesosia tuotteissaan eikä kuivata tai rasita ihoa. Prosessoitu ruoka, valkoinen sokeri ja maito ovat ihon pahimpia vihollisia. 

 • ylös 43
 • alas 39

Huomasin ruokavaliolla olevan suuri merkitys akneeni. Muutin sitä ja iho sekä vatsavaivat paranivat! Pidin ruokapäiväkirjaa ja oireilin aina syötyäni soija-, maito- ja viljatuotteita.

Kaiken maailman aknelääkkeet oli kokeiltu, e-pillerit ja voiteet. Joo ei auttanut...

Neuvo! Kannattaa siis huomioida jos on muitakin oireita aknen lisäksi eikä vain stressata sitä. Aknen saa parannettua. Ja akne kertoo siitä, että kropassa ei ole nyt kaikki hyvin.

 • ylös 43
 • alas 36

Itselläni ruokavalio ja elämäntavat kunnossa, mutta silti kärsin aikuisiän aknesta.

Apua en todellakaan saanut ihotautilääkäriltä tai apteekin lääkkeistä. Voin rehellisesti sanoa, että AINOAN avun sain bionin ihonhoitotuotteista. Eipä sitä varmasti ensimmäisenä ajattelisi että puhdistusaineella saisi tulehdukset katoamaan, mutta jotain taikaa näissä tuotteissa on - näppyjä ilmenee silloin tällöin, mutta sain reilussa puolessa vuodessa keskivaikean akneni kuntoon.

Älkää lässyttäkö ja aina perustelko ruokavaliolla ja lääkärin sekä apteekin merkitystä. Avatkaa putkikatse, maailma on täynnä uudenlaisia keksintöjä jotka ovat myös turvallisia ihmiskeholle (toisin kun antibiootit ja benzoyyliperoksidit jotka ovat todella vanhanaikaisia keinoja nykypäivänä)

 

HUH HUH!!

 • ylös 38
 • alas 43

Kaikki on kokeiltu ja terveellinen ruokavalio on kunnossa. Itse liputan BiON-aknenhoitotuotteiden puolesta, niillä sain itse aikuisiän aknen kuriin ja nyt ovat käytössä myös nuorimmalla tyttärelläni.

Kysehän on siis täysin luonnomukaisesta ja ihotautilääkäreiden kehittämästä sarjasta, ja tämä yhtälö ainakin herätti oman mielenkiintoni. Plussaa vielä siitä että Bion-kosmetologiltani sain hyviä vinkkejä, mm. kehotuksen lisäämään sinkkiä ja omega-3 rasvahappoja ruokavalioon.

Testatkaa!

 • ylös 39
 • alas 37
Vierailija

Ihanaa, joku muukin löytänyt Bionin tuotteet. Ehdottomasti PARAS sarja akneiholle, mihin oon törmännyt.

 • ylös 25
 • alas 30
Vierailija

Minulla on ollut rasvainen sekaiho teini-ikäisestä vielä nelikymppiseksikin asti. Viimeisten 15 vuoden aikana finnit ovat keskittyneet enimmäkseen leukaan, mutta pahentuneet siinä mielessä, että ovat ilmestyessään ihon alaisia, kipeitä isoja paukamia. Osin pääsin ongelmasta kun lopetin kovien juustojen syömisen, mutta kerran pari kuukaudessa näitä edelleen tulee, osin varmasti hormonivaihtelujen mukaan. Itsekin suosittelen ainakin yrittämään ruokavaliomuutosta, nuo lääkekuurit vaikuttavat turhan voimakkailta sivuvaikutuksineen. Olen miettinut maitotuotteiden välttämistä kokonaan, vielä en siihen kuitenkaan ole raaskinut ryhtyä, jätski ja jugurtti ei ole samaa soijasta tai kaurasta tehtynä :D

 • ylös 25
 • alas 25
Vierailija

Luin tutkimuksen Duodecim-nettilehdestä, missä kerrottiin Spironolaktoni-nimisen nesteenpoistolääkkeen auttavan akneen,etenkin hormooniperäiseen. Kerroin tästä lääkärille ja näytin jutun. Hän puhui lääkärituttujensa kanssa ja suostui kirjoittamaan reseptin kyseiseen lääkkeeseen. 2 kk ja akne poistui! Olen niin onnellinen tuloksista ja lääkärin asenteesta!
T. 28-v ex-näppynaama

 • ylös 28
 • alas 24
Äiti

Vierailija kirjoitti:
Suosittelen välitöntä menoa ihotautilääkärille jos akne menee vähänkään pahaksi, isotretinoiini on todella tehokasta.
Lääkkeeseen mahdollisesti liittyvä masennus voi liittyä yksinkertaisesti siihen, että naama on räjähtänyt. Ainakin minua se tympäisi aivan valtavasti. Mieli kyllä piristyy kun iho paranee päivä päivältä.

Olen samaa mieltä. Poikani kärsi pahasta aknesta vuosia. Lopuksi vaihdoimme ihotautilääkäriä, joka jämäkästi sanoi, ettei se parane muulla kuin Roacutanilla. Sairaanhoitajana pelkäsin sivuvaikutuksia. Kuuri aloitettiin ja kuukauden kuluttua tilanne näytti jo todella hyvältä. Ainoat sivuvaikutukset huulten ja ihon kuivuminen. Poika on nyt 25v eikä mitään jälkeä siitä kamalasta ajasta iholla. Arvetkin ovat lähes kokonaan parantuneet. En voi yleistää, mutta hänen kohdalla tuo lääke oli just paras ratkaisu.

 • ylös 27
 • alas 24

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat