Kilpirauhanen kaasuttaa tai jarruttaa

Kilpirauhasen liika- ja vajaatoiminta ovat täysin päinvastaisia sairauksia. Vajaatoiminnasta kärsivä elää kuin hidastetussa filmissä, liikatoimintaa sairastava kulkee pikakelauksella. Molemmat vaivat vaativat hoitoa.Lue koko juttu

Kilpirauhanen kaasuttaa tai jarruttaa

Kommentit (5)

Eiköhän se suuin ongelma ole siinä, etteivät lääkärit osaa diagnosoida ainakaan vajaatoimintaa. Ja raja-arvot ovat monelle lääkärille tärkeämmät kuin asiakkaan hyvä olo.

omakohtaisesti koettu tämä.

  • ylös 85
  • alas 34
Väheksitty potilas

Olen pikkupentuna saanut radiojodihoidon, kun en ollut enää kyennyt liikkumaan.

Nyt eläkeläisenä olen vasynyt, jatkuvasti palelee, päänsärky, osteoporoosi kehittynyt jne.

Kilpirauhasta ei koko työurani aikana seurattu. Lisäkilpirauhasen liikatoiminta on vaivannut jo 25 vuotta, mutta sen liikatoiminta ylittää reilusti rajaarvot  ( 65 rqja-arvo, mutta minulla  on 93) calsium myös on yli raja-arvojen. En ole koskaan saanut lähetettä endokrinologille. Yleislääkärit ja erikoislääkäritkin vähättelevät koko liikatoimintaa.

Ikärasismi varmaan suurin syy ainakin nykyään. Potilas ei ole tärkeä vaan se säästetty raha!

  • ylös 37
  • alas 18
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Terveyskeskuslääkärit eivät osaa hoitaa kumpaakaan vaivaa.Eikä heitä.oikein tunnu edes kiinnostavan.Vasta kun jouduin sairaalaan osittain liikatoiminnan aiheuttaman päänsäryn takia,alkoi tapahtua.Sisätautilääkäri määräsi välittömästi,että lääkemäärää on vähennettävä ja reilusti.Verikokeet hän määräsi kuukauden päähän.Olen vajaatoiminta potilas,mutta väärä.lääkitys ja liian harvat kontrollit,ovat tehneet minusta liikatoiminnasta kärsivän!

  • ylös 14
  • alas 7
...vajis

Vaikea näitä on hoitaa. Minullakin on sekä liika-että vajaatoiminnan oireita noista luetteloista. Miten siinä sitten tasapainottelee thyroxinin kanssa.

  • ylös 11
  • alas 7
Vierailija

Olen samaa mieltä noista säästöistä. Ilmeisesti terveyskeskusten prioriteettilistalla lukee, että ei yli 55v. kilpirauhaspotilaista endokrinologille.
Käyn kinastelemassa nuorten terveyskeskuslääkäreiden kanssa hoidostani. Olo on ihan peestä ja lääkäri sanoo, että arvot hyvät. Sairastan vajaatoimintaa, jatkuvaa aivosumua, saamattomuutta, painonhallinnan ongelmia. Nyt on tullut jatkuva kuumuus, joka kuuluu liiketoiminnan oireisiin.

Ei ketään kiinnosta yleensäkään mitkään ns. vanhojen naisten taudit. Ei niitä kannata tutkia tai rahoittaa, eivät ole arvostettuja kohteita tiedemaailmassa.

  • ylös 13
  • alas 10

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat