Vierailija

Hei kaikille!

 

Olen 18-vuotias nuori mies, joka on nyt jo yli kolmen vuoden ajan kärsinyt hengitysvaikeuksista. Eri lääkäreillä on tullut käytyä lukuisia kertoja, mutta varsinaista apua vaivaan ei ole löydetty.

Kaikki alkoi kovasta flunssasta, jonka aikana kuumetta oli n. 1.5 viikkoa. Kuumeen loputtua erittäin kova yskä jäi päälle noin kuukaudeksi. Vasta yskimisjakson loputtua alkoi tuntua, että hengitys ei kulje kunnolla ja tavaksi tuli sitten usein, varsinkin urheilun aikana, vetää syvään henkeä, että sai sen tunteen, että sai happea. Heti alussa huomasin rintakehässä ja ylävatsan alueella selkeän muutoksen. Aivan kuin ylimpien vatsalihasten kohdalta puuttuisi jotain. Myös vatsan alue tuntuu turvonneelta.

N. vuoden jälkeen alkoi tulla sydämen muljahteluja, jotka yhdistyivät selkeästi hengitykseen ja lääkärillä käydessämme sanottiin, että tod. näk. kyseessä autonimisen hermoston häiriö. Hengitysharjoitukset vähensivät muljahduksia, mutta vieläkin niitä tulee usein kun menen makaamaan illalla, ponnistelen tai urheilun jälkeen. 

Koulun terveystarkastuksessa sitten huomattiin, että verenpaine on koholla(158/83). Levossa verenpaine menee siihen 120-125/70-75, mutta jännityksessä ja rasituksessa heittelehtii huomattavasti. Myös sydämen syke heittelehtii paljon sillä jo pelkästään ylösnoustessa syke nousee 90-100, mutta leposyke kuitenkin normaali 58-64. 

Olen itse yhdistänyt asian vatsan seuduille, on ns. outoja oireita, jotka tätä ajatusta tukevat. Esimerkiksi tietyissä asennoissa tuntuu ettei pysty haukottelemaan täysillä ja, että vatsan seutu tulee yksinkertaisesti vastaan ja estää täyden haukotuksen. Uiminen tekee todella pahaa, enkä olekkaan nyt kahteen vuoteen uskaltanut uida tai edes kylpeä sillä oireet ovat samat molemmissa. Eli veden paine tekee jotain, mikä hankaloittaa hengittämistä entisestään. Vatsalihasten tekemisen jälkeen vaikeampi hengittää.

Muita oireita mm. sydämen tykytys ja sykkeen tunne vatsassa, lisäksi närästystä johon olen saanut lääkkeen, joka helpottaa poltetta mutta ei auta hengitykseen. Myös kävellessä jos puhuu tuntuu ilma loppuvan kesken.

Eri tutkimuksia, joissa olen käynyt on keuhkojen röntgen(normaali), ylävatsan ultra(normaali), sydänfilmi(normaali), virtsa-,verinäyte(normaali), alkuaikoina rasituskoe juosten(normaali muuten paitsi, että jostain syystä käytän vain 50% hengityskapasiteestista).

Nämä hengitysongelmat alkavat pikkuhiljaa seistä unelmieni tielläOlen nyt joutunut luopumaan urheilusta, jota rakastan enemmän kuin mitään enkä olen pystynyt näiden kolmen vuoden aikana tekemään asioita joita normaalit ikäiseni tekevät. Pelkään, että tätä menoa menetän kokonaan parhaat vuodet elämästäni. Siksi pyydän teiltä apua, ehdotuksia, ratkaisuja, jotta pystyisin taas elää normaalia elämää. 

Kiitos

  • ylös 13
  • alas 15

Kommentit (5)

OHC ehkäpä...

Itelle ensimmäisenä sun oireista tulee mieleen ehkäpä ilmarinta, mutta se näkyis röntkenissä.. Sen jälkeen ekana tulee mieleen kystinen fibroosi. Muuta ei nyt tuu mieleen kerta testeissä ja sydän filmeissä oot käyny. Tsemppiä näin  melkein 5 vuotta myöhässä.

Fasettilukko

Kuulostaa todella tutulle..

Omat oireet oli juurikin nuo että henkeä ei voi kunnolla vetää syvään sisään, haukoteltua ei saa kunnolla ja siihen päälle rytmihäiriötuntemukset.. Kunnalliselta ei saanut muuta kuin paniikkihäiriölääkkeet mutta yksityisellä vika löytyi 10 minuutissa. Lääkäri selitti oireet niin, että kun selän lihakset ovat tarpeeksi jumissa, ei keuhkot pääse laajenemaan kunnolla, jolloin henkeä ahdistaa ja sydän sitten hapenpuutetta kompensoi sillä että hakkailee miten sattuu kun yrittää raukka sitä puuttuvaa happea saada eteenpäin kuljetettua.

Eli itsellä syy oli niinkin yksinkertainen kuin fasettilukko, eli rintarangan lihasjumi! Kannattaa kokeilla hierojalla (tai vielä paremmin fysioterapeutilla) käyntiä, se auttoi itsellä. Nyt taas sama tilanne päällä ja pitäisi taas ottaa hierojaan yhteyttä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kilpparivajakki ainakin.

Moi, kiinnostaisi myös miten aloittajalla menee tänään päivänä. Toki jokusen vuoden vanha kysymys, mutta aina voi koittaa. Itsellä täysin samanlainen tilanne, vuonna 2014 sairastin rajun flunssan, jonka jälkeen alkoi esiintymään hämäriä hengitysongelmia. Aivan kuten aloittaja kuvailee tuntuu, että henkeä ei saa vedettyä loppuun asti. Ja jatkuvasti on tunne, että olisi tarve vetää syviä hengenvetoja, mutta ei vaan onnistu. Veden paine aiheuttaa myös jotakin ihmeellistä. Uimaan ei tee mieli mennä. Tutkittu on valtavasti, mutta mitään ihmeellistä ei ole löytynyt. Ainoa löydös on kilpirauhasen vajaatoiminta johon nyt lääkitys. T3 hormonin mukaan tulo lääkitykseen on korjannut jonkin verran tätä ongelmaa. Liekö itselläni sitten vielä lääketasapaino haussa? Muitakin oireita vielä löytyy, kuten jatkuva korvien soiminen ja välillä iskevä järkyttävä väsymys. Väsymys on jotain kummallista. Ei sellaista normaalia iltaisin tulevaa, vaan totaalisen kokonaisvaltainen uupumus valtaa kehon ja mielen. Muut oireet olen hyväksynyt ja oppinut elämään niiden kanssa, mutta tämä hengittely ongelma pitäisi saada selvitettyä. Vaikuttaa erittäin paljon elämänlaatuun. Närästystä on myös ja hengitysongelmat pahenee usein syödessä.

Vierailija

Moro, ei tarvi olla yksin näköjään tämmöisten kanssa. Itsellä myös aloittajan kuvailemia oireita. Onko kellään mitään käsitystä mistä voisi johtua. Lääkärissä myös juossut usein ja on tutkittu kaikkea, mutta mitään ei löydy.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat