Sokerijuomien lisääminen nostaa diabetesriskiä – koskee limuja ja mehuja

Sokerijuomien lisääminen nostaa diabetesriskiä – koskee limuja ja mehuja

Kommentit (1)

On ihan ymmärrettävä ja odotettavissa oleva tulos.  Juomissa sokeri on hyvin nopeasti imeytyvässä muodossa, joka nostaa vauhdilla verensokeria ja siitä seuraa nopea veren insuliinitason nousu, jolloin seurauksena verensokerin ja insuliinin vuoristorata, joka päivittäin tai jopa monta kertaa päivässä toistettuna kuluttaa elimistön loppuun ennen aikojaan. Siksi jotkut eläintarhatkin ovat lopettaneet hedelmien antamisen elämille, kun nämä niin sokerisiksi jalostetut hedelmät aiheuttavat niillekin tyypin 2 diabetesta. Lisäksi jo aikaisemmin on todettu miten tällaiset verensokerin ja veren insuliinitason jatkuvat nousut ovat rasite haimalle ja jos suvussa on tyypin 1 diabetesta, niin tämä jatkuva rasite haiman insuliinia tuottaville soluille voi laukaista niissä myös  tyypin 1 diabeteksen kehittymisen.

Luonnon marjat ovat tässä mielessä parempi vaihtoehto vitamiinien, antioksidanttien ja hivenaineiden saamiseen sekä hedelmät kokonaisina sopivina annoksina. Esim. yksi pesty luomuomena kuorineen päivässä on ihan hyvä periaate.

Pekka Lönnroth

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat