Laihdutus ja 5 muuta yllättävää syytä lihoa

Syön tuskin mitään, ja silti kiloja vain kertyy. Syyt voivat yllättää.Lue koko juttu

Laihdutus ja 5 muuta yllättävää syytä lihoa

Kommentit (4)

"Kilpirauhasen vajaatoimintaan tai kakkostyypin diabetekseen voi liittyä lievä alttius lihomiseen"

Vai LIEVÄ alttius lihomiseen? Henkilö ei selvästikään ole itse sairastanut tai tiedä kilpirauhasen vajaatoiminnasta mitään.

  • ylös 24
  • alas 12

Tässä ei mainittu virusten vaikutusta lihomiseen. Äskettäin luin, että tutkimuksissa on selvinnyt virussairauden saattavan jättää jälkivaikutuksena lihomisalttiuden. Myös psyyken lääkkeet usein lihottavat, kuten toisaalla mainittiinkin. Tunnen nuorenpuoleisen henkilön, joka harrastaa paljon liikuntaa, mutta on lääkityksen aloitettuaan lihonut reippaasti. Heiluu kuin heinämies, mutta kilot eivät vain lähde.

  • ylös 17
  • alas 15
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Harmittaa

Minulla on todettu kilpirauhaskokeissa T4v 11, koe otetaan vielä uudelleen myöhemmin, jos on 10 tai alle, aloitetaan kuulemma lääkitys, vaikka TSH olisi normaali, se oli 2,61. Painoa kyllä tulee koko ajan tasaisesti lisää, palelee herkästi ja olen väsynyt ja masentaa herkästi, en tiedä kuuluuko se asiaan, mutta tuntuu vain ettei oikein mikään innosta. .

Auttaisiko enää, jos alkaisin käyttää jodioitua suolaa, olen käyttänyt ruususuolaa tähän asti? Kolesteroliarvot olivat muuten normaalit, kokonaiskolesteroli 5,2, HDL ja LDL normaalit, samoin triglyt 0,71.

Vierailija

Lainaus:
Vai LIEVÄ alttius lihomiseen? Henkilö ei selvästikään ole itse sairastanut tai tiedä kilpirauhasen vajaatoiminnasta mitään.

Miten niin?
Minulla on kilpirauhasen vajaatoiminta. Enkä ole lihava, BMI 19,6.

Oireilin 11 vuotta ennen kuin lopulta sain thyroxin-lääkityksen kokeiluun. Järjettömille oireille ei löytynyt mitään muuta syytä, ja oireiden perusteella kuitenkin kärsin kilpparivajiksesta. Veriarvot olivat melkein viiterajoissa, joten sen vuoksi en lääkitystä saanut. Sanottiin vain että "Seuraillaan".

Lääkityksellä on ollut iso vaikutus oireisiin, mutta enpä minä siltikään lihonut vaikka 11 vuotta oli kamalat oireet. Ja sitäpaitsi, kilpparivajis vähentää ruokahalua, eli "vajakki" syö huomattavasti vähemmän kuin normaali ihminen. Joten miksi vajis lihottaisi? :D

Kyllä siihen kilpparivajiksen aiheuttamaan lihomiseen on syynä ruokavalio, ei vajis ;)
Kyllähän kuka tahansa lihoo jos ei liiku niin että lihakset pysyisivät ja kuluttaisivat energiaa, ja mussuttaa vehnää ja sokeria.

Ruokavalio kuntoon niin vajissairaskaan ei liho. Ja saattaa se "vajiksesta johtuva turpoaminen ja väsymys" samalla helpottaa, kun syö terveellisemmin...

Ei ole ihan höpöpuhetta että monilla olo paranee, kun jättää höttöhiilarit pois ja alkaa syödä terveellisemmin.

Kokeile vaikka ;)

  • ylös 7
  • alas 10

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat