Kommentit (9)

Vierailija

Prosessoitu suomalainen maito, viljat, sokerit, stressi, keinomakeutusaineet, prosessoidut kasvirasvat (margariinit, kasvirasvakermat jne...) ja lisäaineet. Ne kun jättää pois, rauhoittuu elimistö aika monella.

Viljojen ja/tai maidon karsiminen ei tietenkään ratkaise kaikkien ihmisten kaikkia mahdollisia terveysongelmia, mutta todella monella erittäin nopea ja yksinkertainen tapa parempaan hyvinvointiin, joka ei maksa mitään.

Mutta jos ruokavalion muutos parempaan ei auta, niin VAADI ehdottomasti tutkimuksia, koska voit sairastaa jotain vakavaa sairautta, joka vaatii hoitoa ja hakeudu välittömästi hoitoon, jos sinulla on esimerkiksi näitä oireita:  jatkuva oksentelu, jatkuva kipu, laihtuminen, jatkuva sairastelu, veriripuli, pitkittynyt ripuli, nielemisvaivat, ruuan takertumisen tunne tai jatkuvaa kuumetta. 

Viljat ja/tai maitotuotteet pois 2-4 viikoksi. Kokeile kumpi oireet aiheuttaa. Voi olla, että kumpikaan ei sovi. Jo 1-2 viikossa huomaa eron entiseen, jos jokin ruoka-aine ei sovi.

Jos jopa kolmasosa suomalaisista kärsii vatsa- ja suolisto-oireista tai muista ongelmista joissa viljojen välttäminen auttaa, niin sinä voit olla niistä yksi. Lisäksi viljojen gluteeni (vehnä, ruis ja ohra), viljojen tärkkelys sekä maito tuottavat limaa ja tulehdusta elimistöön, joka pahentaa allergioita, astmaa, infektioita, lasten korvatulehduksia ja reuman oireita. 
http://personal.inet.fi/koti/remeli/viljat.htm

Maitotuotteet ovat monella yksi keskeisistä syistä suolisto-oireisiin, allergioihin, astmaoireisiin sekä erilaisiin iho-ongelmiin. Maitotuotteiden eliminointi helpottaa usein näitä oireita, ja moni vuosia oireista kärsinyt pääsee pysyvästi eroon sekä ongelmasta että lääkityksestä. Lisäksi maitotuotteet keräävät limaa ja ovat usein merkittävänä tekijänä kroonisissa ylähengitystieinfektioissa. 
http://personal.inet.fi/koti/remeli/kalsium.htm

Kannattaa huomioida, että mitään koetta ei ole olemassa, joka näyttäisin yliherkkyyden viljoille ja/tai prosessoidulle suomalaiselle lehmänmaidolle.

Näiden diagnoosi perustuu aina välttämisaltistuskokeeseen. 

Ja jos on ihan pakko syödä leipää, syö reikäleivän reikiä tai puurosta se VOIsilmä. Ne eivät lihota eivätkä aiheuta muitakaan oireita, kuten peräpukamia tai muuta suolivaivaa. Tällöin saadaan ihminen, jolla on terve reikä terveessä perseessä.

Vierailija

Niin samaa mieltä kanssasi. Olen nimittäin yksi niistä, jotka saivat avun jättämällä viljät ruokavaliosta. Jos joskus erehtyy syömään, niin välittömästi vatsa reagoi.

Maito käy, kunhan se tulee suoraan tilata, eikä hajoittamon (lausu meijeri)kautta.

Vierailija

Mulla taas kaikki ylläolevat vuosia kestäneet ja jatkuvasti pahentuneet oireet katos, kun siirryin VÄHÄKUITUISEEN ruokavalioon tammikuussa! Sellainenkin on olemassa kuin kuituyliherkkyys.

Itse aloitin kokeilut syömällä samaa leipää (ei muuta viljatuotetta) viikon-pari ja vaihdoin seuraavanlaiseen leipään ja yritin keksiä onko vika tietyssä viljassa, gluteenissa, hiivassa vai missä. Ei auttanut vehnättömät leivät, tai kauraleipä jne. Lopulta jätin viljat pois viikoksi, sitten kokeilin runsaskuitusta vatsayställistä leipää, mikä ei sopinut mitenkään päin.

Seuraavaksi kokeilin ihan tavallista valkoista ranskanleipää. Ja sehän sopi! Sitten aloin kokeilemaan vähäkuituisia leipiä, ja kaikki käy, kunhan kuitupitoisuus on alle 4.5% eikä ole ruista ja syö vain 2 palaa aamuin illoin. Mutta tollasta kuidutonta (max 2%) voi syödä vaikka paketin kerralla.

Samoin sain jättää pois runsaskuituiset tummat pastat ja riisit ja vaihdoin takaisin "valkoisiin". Perunakin sopii oikein mainiosti, vaikka onkin paljon tärkkelystä :D Kaurapuurokin sopii vaikka onkin kuitua 6%.

Eli ei se kuitu auta kaikkiin vatsavaivoihin! Mullekin vaan suositeltiin ennen omia kokeiluja syömään enemmän kuituja ja huonostihan siinä kävi.

 

Vierailija

Mulla oli vuosia vatsavaivoja jotka lopulta pahenivat ettei voinut enää syödä mitään. Lääkäri löysi heti helikobakteerin. Sen häätö vaati kaksi kuuria.

Siitä jäi edelleen vatsavaivat, joihin lääkäri ei keksinyt muuta kuin että kokeile vielä gluteenitonta dieettiä. Se auttoi alle viikossa. Samalla aloitin kyllä myös laktoosittoman ruokavalion. Loput kivut ja vaivat kaikkosivat kun jätin jogurtin pois. Nyt syön enää aamuisin gluteiinittoman sämpylän päällä pari siivua juustoa. Muuten satunnaisesti esim. ruokakermaa ruoanlaitossa.

Näillä olen nyt pärjännyt, oikeastaan on mennyt aika mukavasti. Lisäbonuksena vatsa on pienentynyt kun turvotusta ei ole. Ennen vatsa turposi ruokailun jälkeen. Olen 53 v nainen. Liikun myös aika paljon, pari-kolme kertaa jumpassa viikossa ja iltakävelyt koiran kanssa. Vielä kun pääsisin eroon työkiireiden tuomasta stressistä, voisin sanoa että olen varsin onnellinen.

Vierailija

"

. LÖYSÄ VATSA

Viittaa ärtyvän suolen oireyhtymään, etenkin jos vatsa on ajoittain ummessa mutta välillä taas ripulilla. Tässä vaivassa suolen liike on häiriintynyt, mutta potilaan kipukynnyskin saattaa vain olla turhan herkkä."

Tätä "kipukynnys vaan liian herkkä" on törkeätä vähättelyä lääkäriltä. Jos kipu vetää ihmisen kaksinkerroin ja hikikarpalot kihoavat otsalle, niin potilaan kipukynnys ei ole vaan herkkä. Jos tutkimuksista ei löydy ärtyvän suolen oireyhtymää, joka aiheuttaisi kivut, niin syy voi olla naisella esim. Endometrioosissa ja kipu saattaa olla hirveä, kun ulostemassa tai iso ilmamäärä kulkee kasvainkohdan ohi. Varsinkin jos kipu on jatkuvaa tai toistuvaa ei sitä voi vaan kuitata liian herkällä kipukynnyksellä. Kipu on kipua lievänäkin ja sen aiheuttaa aina joku syy.

En menisi ikinä tuollaisia diagnooseja antavalle lääkärille.

Vierailija

Osta sitä taikka tätä apteekista.

Törkeetä mainostusta.

Mulla viljat aiheuttaa kaikkea ikävää.

Myös prosessoitu maito on pahasta.

Vierailija

Suoliston väärä bakteerikanta on oireiden taustalla. Oireista pääsee eroon oikealla ruokavaliolla. Suolistosairauksissa ruokavaliohoito pitää aloittaa välittömästi ensioireiden ilmaantuessa, jotta suolisto ei pääse liikaa tuhoutumaan, koska muuten joutuu leikkauspöydälle. Lääkärien tietotaso suolistosta on surkealla tasolla. Tieto suolistosta on yleisesti ottaen vajaata. Ihminen tuntee kosmoksen paremmin kuin suoliston.

Ruoka on lääke.

Lääkärikoulutuksessa ei ole ravitsemusta paria viikkoa enempää ja näinollen lääkärit eivät pysty kartoittamaan potilaansa ravitsemustilaa. Mitään vitamiini- tai hivenainemittauksia ei yleensä edes tehdä.

Voiko ruokavalio parantaa ?

Valitettavan usein lääkäreiden kanta moneen sairauteen on, ettei ruokavaliolla ole juurikaan merkitystä. 

Suuri harmi ja ihmeteltävä asia on miksi lääkäreille ei anneta kunnollista ravitsemuksellista koulutusta. Ruokavaliolla on kuitenkin tekemistä suuresti lähes kaikkien terveyden tekijöiden, sairauksista parantumisten ja immuunivasteen kanssa. 

Prosessoitu suomalainen maito, viljat, sokerit, stressi, keinomakeutusaineet, prosessoidut kasviöljyt (rypsi, margariinit, levitteet, kasvirasvakermat jne...) ja lisäaineet. Ne kun jättää pois, rauhoittuu elimistö aika monella.

Viljojen ja/tai maidon karsiminen ei tietenkään ratkaise kaikkien ihmisten kaikkia mahdollisia terveysongelmia, mutta todella monella erittäin nopea ja yksinkertainen tapa parempaan hyvinvointiin, joka ei maksa mitään. Viljaton ja/tai maidoton ruokavalio tuo suurimmalle osalle sitä kokeilevista hyvin nopeasti positiivisia muutoksia mm. seuraavissa asioissa: ihon kunto paranee, vatsa voi paremmin, nivelkivut vähenevät, flunssat ja allergiat vähenevät ja erilaiset, selittämättömät kivut helpottuvat.

Margariinit ovat varmaan pahin suoliston sairastuttaja. Moni pääsee suolisto-oireista, kun jättää tuon katalyyttisellä vaihtoesteröintimenetelmällä keinotekoisesti kovetetun lamppuöljyn syömättä.

Margariinit aiheuttavat elimistön tulehdusta, lisäävät suolistosyövän ja suolistosairauksien riskiä. Eli ÄLÄ SYÖ margariinia (40 %, 60 % tai 80 % rasvaa + loput vettä) tai kevytlevitettä (rasvaa jokin muu määrä kuin 40 %, 60 % tai 80 % + vettä), eikä muitakaan prosessoituja kasviöljyjä ja -rasvoja. Eli vältä elintarvikkeita, joissa on ainesosina: kovetettu kasvirasva, kovetettu kasviöljy, kasvirasva, kasviöljy, auringonkukkaöljy, rypsiöljy, rapsiöljy, camelinaöljy, kovetettu rypsiöljy, kovetettu rapsiöljy, maissiöljy, pellavaöljy, kasvisteroliesterit, palmuöljy, palmurasva, kookosrasva sekä rasvahappojen mono- ja diglyseridit (E471, E472c, E476).

Kylmäpuristetut luomu kasviöljyt pullossa ovat sen sijaan terveellisiä.

Syöthän D-vitamiinia?

D-vitamiinin merkitystä suoliston terveydelle puoltaa se, että suolistossa on D-vitamiinireseptoreita. Lisäksi D-vitamiini säätelee suoliston limakalvon läpäisevyyttä ja suoliston inflammaatiota.

Veren D-vitamiinipitoisuuden 50 nmol/l tiedetään riittävän riisitaudin estoon, ei kokonaisterveyden ylläpitoon, joka on 100-150 nmol/l. Tämän tason saavuttamiseen aikuinen tarvitsee D-vitamiinia 50-100µg päivässä.

Vähäinen seerumin D-vitamiinin pitoisuus liittyy tulehduksellisiin suolistosairauksiin, osoittaa Pittsburghin yliopiston gastroenterologian klinikan tutkimus, jossa lähes tuhatta potilasta seurattiin yli viisi vuotta. D-vitamiinihoito vähensi vatsavaivoja ja kohensi potilaiden elämänlaatua. Vitamiinihoidon antamatta jättäminen olisi epäeettistä, kirjoittavat tutkijat American Journal of Gastroenterologyssa 6. maaliskuuta 2016.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat