Kommentit (5)

Jälleen "asiantuntija" vetää maton jalkojen alta.  Ei ole kauan siitä,  kun kirjoiteltiin,  että suomalaiset eivät saa riittävästi D-vitamiinia, vaan sitä pitää ottaa purkista.  Jopa saantisuosituksia nostettiin.  Nyt Hyvä terveys -lehden asiantuntija kirjoittaa taas muuta? Kyllä me polot olemme asioista eri mieltä olevien asiantuntijoiden pelinappuloita. 

Lillukka

  • ylös 13
  • alas 15
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Diagnosoitu maapähkinä ja hasselpähkinäallergia, mutta käytännössä saan oireita lähes kaikista pähkinöistä (lääkäri kehottikin välttämään), seesaminsiemenistä, auringonkukansimenistä ja soijasta (lienee ristiallergia maapähkinän kanssa oletettavasti). 

Minulle käynevät cashewpähkinät, kurpitsansiemenet, pellavansiemenet, herneet, linssit ja muut pavut. Yritin joskus kysellä joltain 'asiantuntijalta' kasvisruokavaliosta (vegaani) ja riittävästä proteeiinien saannista, mutta kun päälle tulee vielä vilja-allergia (ruis, vehnä, ohra), niin ilmeisesti yhtälö on liian vaikea vastattavaksi. 

Ei taida meistä kaikista kuitenkaan sitten olla kasvissyöjiksi. 

  • ylös 18
  • alas 17

Miten tämä D-vitamiini imeytyy näiden vähärasvaisten tuotteiden kanssa, kun kuitenkin D-vitamiini on rasvaliukoinen.

Entä eikö näissä "vähärasvaisissa" tuotteissa ole paljon enemmän sokeria, E-aineita jne. Kuin oikeissa tuotteissa, eli kumpi menee edelle hyöty vai haitta.?

Kuitenkin vähärasvaisia tuoteita on syöty jo -80 luvulta saakka ja ihmiskunnan elo on vain kääntynyt kurjempaan suuntaan, eli kannattaisikohan alkaa jo pikkuhiljaa ajattelemaan, eikä vaan kuuntelemaan näitä "asiantuntijoita" jotka markkinoivat näitä "kevyt- ja epä-aitoja tuotteita. nämä lisä-aineilla ryyditety tuotteet ovatkin sitten pelastaneet ihmiskunnan..  ;) 

  • ylös 18
  • alas 18
Huolestunut äiti

Pojallani puhkesi syksyllä anafylaktisesti aurigonkukansiemen ja pähkinäallergia. Ne testattu, mutta epipen saatiin parin pahan kohtauksen takia. Vaikka muutamasta testatusta pähkinälajista oli vasta-aineita auringonkukkaa vähemmän, allergiasairaalan lääkäri kielsi ehdottomasti
kaikki pähkinät ja siemenet. Eli kyllä tuo neuvo syödä vaan muita pähkinäallergisena kuulostaa uskomattomalle.

  • ylös 10
  • alas 9

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat