5 syytä kävellä

Luonto voi toimia mielialalääkkeen tavoin lievästä ja keskivaikeasta masennuksesta kärsiville. Terapia tehoaa välittömästi, kun ihminen pääsee luontoon. Luonnon vaikutuksen voimaa ei ole onnistuttu täysin selittämään. On arveltu, että viheralueet rauhoittavat kaupunkiympäristössä kuormittuneita aisteja. Metsäntutkimuslaitoksen ja Tampereen yliopiston viimevuotisen tutkimuksen mukaan hyvinvointi lisääntyy, kun liikkuu luonnossa kaupunkien ulkopuolella 2—3 kertaa kuukaudessa tai viheralueilla viisi tuntia kuussa. Jo pyrähdys puistossa saattaa piristää. Eräässä tutkimuksessa tutkittavat kokivat mielialansa ja itsetuntonsa kohenneen, kun he kävelivät luonnossa 20 minuuttia päivittäin.

Kävely on terveysliikkujan kuningaslajeja. Se tepsii niin vaihdevuosioireisiin kuin luovuuden puutteeseen. Ulkona reippailija saa tuplahyödyn, sillä metsä on ilmainen masennuslääke.Lue koko juttu

5 syytä kävellä

Kommentit (1)

Mutta en minä yksinäni uskalla mennä metsään, vaikka olisi kännykkäkin mukana. Nykyään on kaikenlaisia ryöstäjiä liikkeellä. Ja voipa metsässä tulla vastaan, paitsi ihmispeto, niin myös petoeläin.

Mieluiten kävelen kaupungin keskustassa näyteikkunoita katsellen ja välillä liikkeisiin poiketen. Shoppailukin virkistää ja piristää, ja isossa ihmisjoukossa on turvallisempaa kuin metsässä ypöyksin.

  • ylös 7
  • alas 13
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat