Älä tönkkösuolaannu

Älä tönkkösuolaannu

Suu tykkää suolasta, mutta onko se valkoinen kuolema, joka vähitellen hyydyttää elimistön pumpun? Vastaamassa ylilääkäri Antti Jula ja tutkimusprofessori Pirjo Pietinen Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta.Lue koko juttu

Kommentit (4)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kk-

Tekstin perusteella tulee selväksi, ettei kirjoittaja edes tiedä mitä suola on, eikä minkäännäköisiä lähteitä ei väittämille ole. Taitaapa olla mainosmielessä kirjoitettu teksti.

Suola puhdistamattomana ei ole ihmiselle muuta kuin haitaksi, koska puhdistamattomassa merisuolassa esiintyy mm. kalkkia, elohopeaa, uraania, seleeniä, ammoniakkia, mangaania, rikkiä, klooriittia, arsenikkia ja vesistöön liuenneita myrkkyjä. Se, että ns. ”terveys” kaupat myyvät tätä roinaa alentaa taas uskoa ihmiskuntaan.

Se, että väität natriumkloridin, eli yleisesti pöytäsuolan olevan "teollisuusjätettä" on melko naurettavaa, kun suolaa kumminkin louhitaan ihan sellaisenaan, ja sekin on bisneksenä suhteellisen kannattavaa.

Otetaan nyt huomioon sellainenkin hyvin yksinkertainen asia, että suolan puhdistaminen (eli huonosti englanninkielestä väännetty nk. sivistyssana: ”raffinointi”) maksaa niin rahaa, kuin vaivaakin. Jos sen tekeminen olisi alun alkaen turhaa, tai tekisi suolasta huonommin myytävää, miksi sitä sitten kaikki ruokasuolan valmistajat tekisivät? Ehkäpä syynä on harvinaisen tiukka kontrolli ruokakauppojen hyllyiltä löytyville tuotteille, kontrolli, jonka nk. terveyskaupat välttävät.

Se, että liiallinen suolankäyttö nostaa verenpainetta ei kumoudu siitä syystä, että jokin muukin sitä nostaa... onko ajattelu todellakin näin vaativa laji?

Vierailija

Tuohon edelliseen voisi vielä lisätä, että nimeäppä ne mineraalit. Nimeä edes kymmenen niistä "hyödyllisistä" mineraaleista joita suolasta on poistettu. Tuo koko väitös on yhden henkilön (joka ei ole tutkija, professori, tai muukaan koulutettu henkilö) päästä tullut väittämä. Henkilö löytyy nimen "Jaako Halmetoja" alta.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat