Kommentit (3)

Vierailija

Puhdistetusta suolasta on poistettu lähes sata erilaista mineraalia, jotka tasapainottaisivat suolan vaikutusta elimistössä. Lisäksi puhdistettuun suolaan on lisätty mm. paakkuuntumisenestoaineita, joista ei terveydellemme ole mitään hyötyä, päinvastoin. Paras suola olisi puhdistamaton merisuola, josta elimistö saa tarvitsemansa mineraalit, joka ei kohota verenpainetta, ei kerää nestettä elimistöön, ei rasita munuaisia ja joka säilyttää elimistön homeostaasin.

Valtaosa meistä pitää suolaa pahana asiana ja sitähän se normaali kaupan yliprosessoitu valkoinen jauhe onkin. Ruokasuola on teollisuuden jäte, kitkerä ja halpa säilöntäaine, ei mauste, joka maistuu pahalle ja pilaa ruuan maun. Mutta kun puhumme aidosta raffinoimattomasta merisuolasta, niin se on jo aivan eri juttu.

http://www.raikasweb.com/syokaa-suolaa

Ihminen tarvitsee suolaa, joten varmista että saat sitä 3-5 grammaa päivässä, jotta nesteaineenvaihduntasi toimii. Ilman riittävää luonnollista suolaa ja vettä keho kerää nestettä, joka aiheuttaa turvotusta, väsymystä ja lihaskramppeja.

 

 

Meille on väitetty ainakin 60 vuotta, että liiallinen suolankäyttö nostaa verenpainetta ja aiheuttaa verenpainetautia. Sitä potevia on kehotettu vähentämään suolan käyttöä. Nyt uudet tutkimukset osoittavat, että sokeri (hiilihydraatit) nostavat verenpainettam enemmän kuin suola. Tutkimukset ovat taas uusia nauloja ravitsemustieteen arkkuun. Sen ehdottomina ja ikuisina totuuksina pidetyt opit kaatuvat yksi toisensa jälkeen. Ei taida olla kovin mukavaa olla ravitsemustieteilijä tai ravitsemusterapeutti, jotka joutuvat puolustelemaan vanhentuneita käsityksiä.

http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2671

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat