Syö oikein, nukut paremmin

Väsyttää mutta ei nukuta. Mikä olisi hyvää uniruokaa: kuppi kaakaota, kourallinen pähkinöitä vai kunnon makkaravoileipä?

 Lue koko juttu

Syö oikein, nukut paremmin

Kommentit (5)

Aika uskomaton juttu, nimittäin tuo vähähiilihydraattisen ravinnon huonontava vaikutus uneen. Minulla on nimittäin tasan päinvastainen kokemus. 

Ennen kuin kokeilin huvikseni karppausta reilu vuosi sitten, läpinukuttu yö oli minulle pikemminkin poikkeus kuin sääntö. Huonot yöt olivat kestäneet vuosia, ja kävin jopa hoidossa sen takia. Kun vähensin hiilihydraatteja, aloin saman tien nukkua paremmin. Muutos oli niin äkkinäinen ja selvä, ettei se voinut johtua mistään muusta. Elämänlaatuni parani samantien.

Olen pikku hiljaa palautellut ns. hyviä hiilihydraatteja ravintoon mutta koetan aina varmistaa, että syön proteiinia tarpeeksi. Lisäksi syön paljon kasviksia ja esim. pähkinöitä ja siemeniä. 

Enää en valvo tuntikausia aamuöisin.

  • ylös 68
  • alas 62
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Huono suoliston kunto pitää hereillä.

 

Huonon suoliston saa huonolla ruualla.

 

Prosessoitu suomalainen maito, viljat, sokerit, stressi, keinomakeutusaineet, prosessoidut kasvirasvat (margariinit, kasvirasvakermat jne...) ja lisäaineet. Ne kun jättää pois, rauhoittuu elimistö aika monella.

 

 

  • ylös 70
  • alas 66
Fghjkllö

Suklaata illalla huonontaa unen laatua nostamalla sykettä ja pienentämällä sykevälivaihtelua, heikentäen palautumista.

Tummaa suklaata mieluummin aamulla.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat