Tunnista persoonallisuustyyppisi, niin voit kehittyä

klo 8:47 | 1.10.2014
Meidät voidaan jakaa viiteen persoonallisuustyyppiin, joista jokaisella on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Kun tunnistaa oman luonteensa, sitä voi kehittää. Lue miten!Lue koko juttu
ADHD ja ADD eivät todellakaan ole mitään persoonallisuuden ilmentymiä vaan neurologinen vamma!
Olipas harvinaisen kökkö artikkeli, jenkkiläistä keittiöpsykologiaa ja järkyttävää yksinkertaistamista. esim.
"On olemassa erakkoja ja omantienkulkijoita, jotka eivät etsi hyväksyntää eikä toisten kärsimys hetkauta heitä. Sitten on esimerkiksi Äiti Teresa. Suurin osa sijoittuu psykopaatin ja Äiti Teresan välimaastoon."
Psykopaatin vastakohta on äiti Teresa? Toisten kärsimys ei hetkauta erakkoluonteita? Eli he ovat kaikki psykopaatteja? Pitäsis vähän ajatella mitä kirjottaa...
tai "Impulsiivinen huomaa kaiken, mitä ympäristössä tapahtuu. Jos miehesi huomaa uuden kampauksesi, hän on todennäköisesti impulsiivinen."
Se että huomaa mitä ympäristössä tapahtuu ja impulsiivisuus ovat täysin erillisiä ominaisuuksia niin kuin monet muutkin mitä tässä niputettiin yhteen.
Missä on todistettu että add ja adhd ovat fyysisiä sairauksia? Ihmiset kyllä tänä päivänä kehittävät asialle kuin asialle diagnoosin. Olisiko alkoholismi fyysinen sairaus jos maailmassa ei olisi tippaakaan alkoholia? Milloin laiskuus lisätään neurologisten vammojen listaan? Ehkä jotkut ihmiset vain osaavat käsitellä eteen tulevia asioita paremmin kuin toiset. Tässä maailmassa on oikeastikin vammaisia ihmisiä, joiden vamman syntyyn ei vaikuttanut oma järjenkäyttö, kasvatus tai ympäristö. Ainahan voi itselleen selitellä selityksiä, pääsee vastuusta. Joillakin meistä ei vain ole aikaa tai raha siihen.
Kyllä ihminen on sekoitus noita kaikkia. Ei voi sanoa, ettäjoku on jotain just. Ja ihminen on vielä paljon muutakin.
joo himppu kökkö artikkeli.
Jutun kirjoittanut toimittaja ei ymmärrä psykometriikkaa...
Ei ole olemassa persoonallisuustyyppejä. Viisi persoonallisuuden piirrettä ovat toisistaan riippumattomia ominaisuuksia,jotka vaikuttavat eri suhteissa meissä kaikissa. Ne eivät ole vastakohtia toisilleen. Näin virheellistä kirjoitusta ei pitäisi julkaista.
Joko persoonallisuustyyppejä on enemmän kuin nämä viisi, tai sitten minulta puuttuu persoonallisuus, sillä en löytänyt näistä yhtään itseäni muistuttavaa...
Niin siis juurihan jossain joku kirjoitti että esim. myöhästeleminen olisi diagnosoitava sairaus. Että tällaisessa maailmassa eletään ja näillä etenemme. Tänä onnellisuuspillerien aikakaudella vanha rehellinen "v***tus" on hyvin paheksuttu ominaisuus.
Kuten jo eräässä toisessa kommentissa mainittiin, näin virheellistä kirjoitusta ei pitäisi julkaista. Suosittelen tekstin kirjoittajaa perehtymään syvemmin aiheeseen, jos hän niin on alunperinkään tehnyt. Tämä on sentyyppistä fiktiivistä sontaa, että se tulisi poistaa pikimmiten. Minulla oli hyvä kuva Hyvä Terveys- lehdestä, mutta eipä ole enää. Poistakaa tämä kirjoitus, pyydän.
Olen sekä neuroottinen ja eksovertti että erityisherkkä ja optimisti. Ja miltäkö tämä tuntuu? No siltä kuin olisi jatkuvasti ja aina ristiriidassa itsensä kanssa. Joskus mietityttää, kuka näitä kortteja oikein jakaa, mutta antaahan nekin oman mahdollisuuden ja haasteen elämään olipa kortit millaiset tahansa. Itsellä osa kai selittyy sillä että olen perheen esikoinen ja osa sillä että on diaknosoitu lievä asberger, vaikka monet sanoo takaisin etten vaikuta lainkaan asberger ihmiseltä minulta esim puuttuu kokonaan erityinen kiinnostuksen kohde enkä pidä koskaan pitkiä saarnoja yhdestä asiasta. Niitä persoonallisuuksia on kuitenkin enemmän kuin mitä tuossa on mainittu, vaikka hyvä että tuossa on kuitenkin mainittu näkyvimmät persoonallisuudet. Mutta mikäli on muitakin ristiriitaisia persoonallisuuksia, niin on vain opittava tulemaan toimeen itsensä kanssa.
Hei, ylivilkkaus (ADHD) ja keskittymisvaikeus (ADD) eivät ole sen enempää vammoja kuin sairauksiakaan. Heittosi on loukkaava ja leimaava nyky-yhteiskunnassa. ADHD ja ADD ovat tavallisia ihmisen ominaisuuksia. Niihin toki voidaan vaikuttaa lääkityksellä esimerkiksi syöttämällä ylivilkkaalle rauhoittavia, mutta lääkkeiden lopullinen vaikutus on hyvin yksilöllistä ja niiden syöttäminen kyseiselle henkilölle kyseenalaista ellei jommasta kummasta ole haittaa henkilön toimintaykyyn ja pärjäämiseen.
Olen avoin, tunnollinen, neurootikko:).
Vähän jäi alan ammattilaisena mietityttämään onkohan tämän kirjoittaja ollut psykologian alan ammattilainen. Melko vauhdikasta tekstiä on, ja esimerkiksi seuraava kappale hyvinkin monella tavalla virheellinen sisällöltään:
"Tarkkaavaisuushäiriöt (ADHD ja ADD) eivät itse asiassa ole sairauksia vaan impulsiivisen persoonallisuuden äärimmäisiä ilmentymiä. Näiden ihmisten ongelmana ei ole se, etteivät he olisi tarkkaavaisia. Päinvastoin, he ovat niin tarkkaavaisia, että he huomaavat kaiken, joten heidän on vaikea keskittyä."
Kehottaisin toimitusta tarkistamaan vielä tämän tekstin. Tai pyytämään kokonaan uuden, aihehan on todella mielenkiintoinen ja siitä olisi mahdollista kirjoittaa tarkemminkin.