Näin pääset eroon hilseestä ja päänahan kutinasta

Näin pääset eroon hilseestä ja päänahan kutinasta

Kun päänahka kutiaa ja hilseilee, syynä voi olla liian rasvainen tai kuiva iho. Yleisimmin ongelman takana on hiivasieni. Tärkein hoito on aina sama: päivittäinen pesu.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (18)

Kannattaa tsekata shampoo ja hoitoaine: itselläni karmeaa päänahan kutinaa aiheutti mm. Tigin tuotteissa käytetty säilöntäaine methylisothiazolinone. Tätä tai tämän versioita on myös monissa saippuoissa ja mm. Fairyssa. Aiheutti itselleni myös todella pahaa käsien kutinaa ja haavautumista, ja ihottuma lehahteli niin epämääräisesti että aiheuttaja oli vaikea löytää. Nyt kun välttelen ko. aineita, ei ole mitään kutinoita. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minulle myivät parturit kymmeniä erilaisia hoitotuotteita hilseen poistoon vuosien aikana. Sitten tuttu lääkäri sanoi kalareissulla, että hae apteekista nizoralia. Se auttoi, nyt hilse on kadonnut, pysyy poissa kerran viikossa - pesulla. Jos kuukaudeksi jää laittamatta, on takaisin, juuri möykkyistä, arpistä, vuotavaakin. Tämä oli todellinen ongelma ennenkuin löysin Nizoralin. Huom, kyseessä ei ole hoitoaine vaan shampoo, on pestävä pois.

ettei vaan olisi kyse ruokavaliosta? Pääsin yrteillä eroon huonosta/liiasta hiivasta ja päänahasta poistui hilse samantien, mystistä, ei tarvinnut lääkettä tai jotain tiettyä pesuainetta tähänkään ongelmaan. Olin muutaman viikon ruokavaliolla, jonka jälkeen söin sopivia probiootteja. Suoliston turvotus loppui sitten siihen ja päänahka pysyy siistinä:) Ruokavalio tosin muuttui lopullisesti mutta ei haitannut. Ihmisen ilmiasu on mm. suora seuraus suoliston kunnosta.

hiivasiei saa mun päänahan pari kertaa vuodessa niin pahaan kuntoon et rupeaa märkimään. usein myös kutittaa selästä ja käsistä ja siihen ilmestyy vaaleita läikkiä. onneksi ketokonazoli shampoot apteekista pelastaa tilanteen. erityisesti diabetikoilla ja atoopikoilla hiivasien esiintyminen iholla on yleistä.

Minun allergiani!

 

 

Synnyin vuonna 1968. Lapsuudessani syötiin paljon leipää sekä muita viljatuotteita ja juotiin maitoa, kun juuri muuta ruokaa ei ollut. Nälkä ja anemia oli ainainen "vieraani".

 

Olen lapsesta asti saanut banaanista allergisia oireita (kovaa vatsakipua ja turvotusta).

 

n. 15 vuotiaana alkoi päänahkani hilseilemään, kutiamaan ja kiilto lähti. Kokeilin kaikkea mahdollista shampoota ja 10 vuoden etsinnän jälkeen Bio+ sarja oli sopiva, kun käytti sarjan 4 erilaista shampoota vuorotellen eli joka pesukerralla oli eri shampoo.

 

23 vuotiaana diagnosoitiin laktoosi-intoleranssi.

 

n. 30 vuotiaana aloin saamaan allergisia oireita koivun ja lepän siitepölystä, johon söin antihistamiinia vuosia. Sain oireita myös punaisesta paprikasta ja currysta, joten niiden syöminen piti lopettaa. Lisäksi sain allergisia oireita jostain ulkopuolisesta (homeitiö?), joka hävisi kun tuli pakkanen ja lumi. Alkoi taas heti lumien sulattua. Söin vuosia antihistamiinia lähes läpi vuoden.

 

Lisäksi kärsin usein ummetuksesta, kovasta vatsasta sekä ilmavaivoista, vaikka söin pääasiassa täysjyvää ja/tai 100% ruisleipää. Viimeiset vuodet söin ainoastaan luomua ja juureen tehtyä hapanruisleipää, mutta ummetus ja ilmavaivat vain jatkuivat.

 

Illat kuluivatkin vuosikymmeniä kotona sisällä piereskellen. Mihinkään ei koskaan iltaisin voinut mennä. Onneksi aviomiehenikin kärsi samoista vaivoista, niin piereskeltiin kilpaa kaiket illat vuodesta 2000 lähtien, kun tavattiin.

 

Vuonna 2009 luin Tiede-lehden keskustelupalstan D-vitamiiniketjua ja aloin syömään D-vitamiinia 100µg/vrk syyskuun alusta toukokuun loppuun, koska kesällä olen keskipäivällä auringossa nahka paljaana. Tämä helpotti siitepölyallergiaa jonkun verran, mutta jouduin silti syömään antihistamiinia lähes vuoden ympäri. Lukuisia muita positiivista asioita huomasin koko kropassani tästä D-vitamiinin riittävästä saannista, joka on myös verikokeella varmistettu (113 nmol/l).

 

Luin vuonna 2011 Lääkäri Antti Heikkilän blogista viljojen mahdollisista haitoista ja hän kertoi niistä myös televisiossa Studio55-ohjelmassa. Syksyllä 2011 jätin viljat ruokavaliosta ja korvasin ne kasviksilla, vihanneksilla, juureksilla, pähkinöillä, hedelmillä ja marjoilla. Toki söin näitä ruokia ennenkin, mutta vähemmän, kun vatsa täyttyi leivästä.

 

Keväällä 2012 ja 2013 ja 2014 ei tullut mitään oireita siitepölystä.

 

Myös päänahan kutina, hilseily ja kiillottomuus loppui ja voin pestä hiukseni millä tahansa shampoolla kuukausitolkulla. Myös hiuksia kasvoi runsaasti lisää (parturi kertoi hiuksieni uuskasvusta) ja huomasin sen lopulta itsekkin, kun hiukset ovat paksummat kuin koskaan ennen.

 

Myös kaikki ruoka-aineallergiat, suolistovaivat (ummetus, kova vatsa sekä ilmavaivat), verensokerin jatkuvat heittelyt, anemia, jatkuva nälkä ja heikotus poistuivat viljojen myötä. Näihin lääkärit kyllä määräsivät kaikenlaisia lääkkeitä. Ja löytyy multa ne lähes kaikilla muillakin olevat peräpukamat, vuosien kovasta vatsasta kärsineen pakolliset jäljet.

 

Myös mieheni suolisto- ja iho-oireet katosivat sekä verensokerin heittelyt, hänen luopuessaan viljoista.

 

Mitään allergiaa viljoille ei testien mukaan kummallakaan ole, joka selittäisi nämä ongelmat (keliakia, vilja-allergia).

 

 

http://personal.inet.fi/koti/remeli/viljat.htm

 

Saa kokeilla.

 

Lasten allergiat ja autoimmuunisairaudet ovat lisääntymässä huimaa vauhtia. Ei nuo sairaudet taivaasta tipu vaan jotain tehdään todella väärin.

 

ONGELMA: RASVOITTUVA PÄÄNAHKA

 

Jätä rööki ja panosta kunnon ruokaan sekä pese riittävän harvoin ja kevyillä aineilla. Vältä hajusteita, turhia kemikaaleja jne...

 

Osta jotain luomushampoota.

 

Onko halvalla markettishampoolla ja kalliilla ammattilaistuotteella muuta eroa kuin hinta?

 

http://youtu.be/7eiFnVjrIuc

 

ONGELMA: KUIVA PÄÄNAHKA

 

Ongelma on ruokavaliossasi taas jälleen kerran ja pesuaineissa.

 

ONGELMA: HILSEILY

 

Ongelma on ruokavaliossasi taas jälleen kerran ja pesuaineissa.

 

Allergiat ovat elimistön immuunijärjestelmän ylireagointia vieraisiin aineisiin, jonka todellinen syy voi olla kelvoton ruokavalio joka pitää hälytystilaa yllä kehossa. Kun elimistön pommittaminen väärällä ravinnolla lopetetaan, myös immuunijärjestelmä rauhoittuu. 

 

Kannattaa perehtyä aiheeseen, sillä voit päästä kaikista allergioista eroon vain muuttamalla ruokavaliotasi. 

 

Kuuntele tämä:

https://soundcloud.com/helsinki-paleo/helsinki-paleo-podcast-episode23

 

Kohdasta [23.18]

 

 

Atopia on yksi monista sairauksista, joiden edessä virallinen lääketiede on aivan voimaton. Näin sairausteollisuuden toimesta atopia onkin julistettu parantumattomaksi sairaudeksi. Totuus on kuitenkin ihan jotain muuta, sillä atopia on ainakin useimmissa tapauksissa täysin parannettavissa oleva ongelma. Itse asiassa jo hyvin pienillä teoilla voi saada aikaiseksi dramaattista apua tähän ikävään vaivaan. 

 

1. Huolehdi riittävästä D-vitamiinin saannista. Aikuiselle tuo riittävä tarkoittaa 100 µg päiväannosta. Alle 10 vuotiaille 50µg.

 

2. Suosisin mahdollisimman paljon kasviksia ja rasvoista erityisesti kalaöljyä, pähkinöitä, siemeniä, kookosöljyä ja avokadoa. 

 

3. Viljat pois! Tämän neuvon voi antaa melkein minkä sairauden kohdalla tahansa ja se toimii. Koita ja hämmästy. 

http://personal.inet.fi/koti/remeli/viljat.htm

 

4. Prosessoitu maito pois. Kypsä juusto voi käydä.

 

5. Ihmisille uskotellaan, ettei atopia johdu millään tapaa kivennäisaine- tai vitamiinivajareista. On kuitenkin erittäin tyypillistä, että atopiaa sairastavilla on tosi ankara vitaaliaineiden puute. Eli kannattaa harkita perusteellista tankkausta, jossa käyttää apuna esimerkiksi spirulinaa, chlorellaa, laadukasta viherjauhetta, runsaasti hyvää C-vitamiinia jne…

 

6. Valkoinen sokeri kokonaan pois ja tavallisen pöytäsuolan tilalle raffinoimaton merisuola.

 

 

Suomen kasveissa on monia ihonkin ravintoaineita!

http://personal.inet.fi/koti/magge/iho.pdf

 

Kuuntele Paula Heinosta, joka kertoo ruokavaliosta atopian hoidossa:

29.09.13

 

Osa 1/5 (5:26)

Osa 2/5 (4:42)

http://www.terveydentukipilarit.fi/radio-ohjelma/mediasali/

 

Kannattaa huomioida, että mitään koetta ei ole olemassa, joka näyttäisin yliherkkyyden viljoille ja/tai prosessoidulle lehmänmaidolle. Ainoa koe on oma välttämiskoe, jolla saa selville, jos viljat ja/tai maito ei sovi. 

 

Iho on ihmisen suurin elin, joten EI ole ihan sama, mitä suuhunsa laittaa, vaikka niin kuvittelisi. Syö terveellisesti! Terveellinen ravinto on kauniin ihon salaisuus. Muutamia omia käsityksiäni miten saa terveen ihon:

http://blogit.iltalehti.fi/christer-sundqvist/2014/02/07/ihmettelen-ihmiselimiston-ihmeellisyyksia-ihme-nro-2-iho/

 

Turun Yliopiston tutkimus: Äidin saamat probiotiit alentavat atooppisen ihottuman riskiä lapsella!

http://www.terveydentukipilarit.fi/terveysinfo/uutiset/53/

 

Kookosöljyä iholle ja sisäisesti:

http://personal.inet.fi/koti/remeli/alzheimer.htm#Kookosoljy

 

Öljyt hellivät ihoa:

http://aijaa.com/x8ilQ8

 

Myydään markettien öljyhyllyssä.

 

Suoliston kunto vaikuttaa myös ihon kuntoon. Ruokavalio on tässäkin keskeisessä asemassa, jos haluaa jotain parantumista tapahtuvan. Siis jos haluaa.

 

Laimenna shamppoo aivan vetiseksi. Niin että vain hiukan muodostuu pestessä vaahtoa ja juuri juuri saat hiukset puhtaaksi. Mitä laihempaa sen parempi.  Auttaa taatusti hilseeseen ja päänahan kuivuuteen. Eikä tarvita mitään apteekin tai kampaamotuotteita.

kihara

Minulla on paksut ja kiharat hiukset ja päänahka kutisee ihan hirveästi. Päänahka näyttää siltä kun joku olisi heittänyt puurohiutaleita sinne. Ollaan kokeiltu paljon erilaisia shamppoita mutta ei tahdo lähteä pois. Kesällä se kutina loppui ja päänahka oli kunnossa. Syksyllä se taas alkoi enkä pääse siitä eroon. Mikä neuvoksi?

Vierailija

Ruohonjuuresta saa oliiviöljypalasaippuaa, jossa on vain oliiviöljyä, suolaa ja vettä. Jo loppuu ihon ja päänahan kutina, kun käyttää sitä viikottain! 2,55€ hinta ja minulle ollut ihan must!

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat