Aina on hyvä aika lopettaa tupakointi

Mikset lopettaisi tupakointia nyt. Tukea tähän terveystekoon löytyy.Lue koko juttu

Aina on hyvä aika lopettaa tupakointi

Kommentit (1)

"Tutkimuksia sähkötupakasta ei ole."

Mitä nämä ovat? http://www.ecigalternative.com/ecigarette-studies-research.htm Noin sata tutkimusta, eikä tässä ole edes kaikki.

"Koska kukaan ei valvo sähkösavukkeiden valmistusta, ne voivat olla jopa haitallisempia kuin tupakka."

Kuinka moni tupakoitsija jättää savukkeet vaihtamatta sähkötupakkaan tällaisten lonkalta heitettyjen kommenttien takia? Näkemys sähkötupakan vaarattomuudesta savukkeisiin verrattuna on vallitseva näkäkanta tiedeyhteisössä. Myös monet aiemmin sinnikkäästi sähkötupakkaa vastustaneista antismoking-järjestöistä ovat jo ajat sitten myöntäneet sähkötupakan olevan tupakkaa vaarattomampi (esim. Britannian Action on Smoking and Health). Näin on tehnyt myös esim. THL:n ylilääkäri Antero Heloma.

Tuotteiden valmistusta valvotaan tehtaasta alkaen ja myös kauppiaat suorittavat laadunvalvontaa. Tämän jälkeen valvonta kuuluu viranomaisille. Hoitakoon velvollisuutensa. Nykyinen kuluttajansuojalainsäädäntö koskee myös sähkötupakkatuotteita ja on viranomaisten velvollisuus valvoa, että lakeja noudatetaan. Tällä hetkellä sähkötupakkaa koskee parisenkymmentä kuluttajansuojadirektiiviä, joten minkäänlaista lainsäädännöllistä aukkoa sen kohdalla ei ole olemassa.

Toimittajan mainostamien lääkkeiden ja tukitoimien tehottomuus on ilmeistä. Vaikka lääkenikotiinin ja muiden vieroituslääkkeiden myynti on enemmän kuin tuplaantunut vuodesta 2006 lähtien, niin vastaavaa kehitystä ei ole havaittavissa tupakoinnin vähenemisessä. Lisäksi osa vieroituslääkkeistä on hengenvaarallisia (Champix). Tutkimusten mukaan myös tukiverkkotoiminta on osoittautunut teholtaan vähäiseksi. Hypnoosin ja akupunktion tehosta ei ole tehty kunnon tutkimuksia.

 

  • ylös 15
  • alas 13
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat