Kommentit (5)

Vierailija

Ovatko probiootit tulevaisuuden ihmeaineita painonhallintaan ja masennukseen? 

 

Ei. Vaan ruokavalio.

Suomessa on jo alle 1 vuotiaan valmisruuissa prosessoitua maitoa, prosessoitua viljaa, prosessoitua kasviöljyä, lisättyä sokeria ja lisäaineita (mm. pektiini). Ensimmäisen ikävuoden jälkeen tulee noudattaa valtion virallisia ravitsemussuosituksia (THL, VRN), joissa syödään prosessoitua maitoa, prosessoitua viljaa, prosessoituja kasviöljyjä (margariinit, kasvirasvakermat jne...), lisättyä sokeria ja lisäaineita. Tätä samaa virallista noudattaa laitosruokailu, eli koulut, päiväkodit, työpaikkaruokailut sekä vanhustenhoitolaitokset. 

 

Näiden ruokien tiedetään pitävän yllä tulehdustilaa kehossa. Ravinnon tiedetään vaikuttavan mm. immuniteettiin eli vastustuskykyyn, mielialaan (esim.masennus, aggressiivisuus), hormonitoimintaan, lisääntymiskykyyn, syöpien kehittymiseen, perimään, unen laatuun, jaksamiseen jne...

 

Keskeisin tekijä on ravinnon vaikutus suolistoon, jossa muodostuu jopa 80% immuniteetistamme. Immuniteettijärjestelmäsi toimiessa huonosti sairastut. Kun immuniteettijärjestelmäsi pettää, kuolet. 

 

Lapsille pitäisi antaa mahdollisimman luonnollista ja käsittelemätöntä ravintoa, koska lapsen kehittymätön suolisto ei kestä prosessoitua ravintoa ja tästä on seurauksena mm. autoimmuunisairauksia.

 

Uuden tieteenalan epigenetiikan mukaan ihminen voi vaikuttaa elintavoillaan geenien toimintaan. Eli jos välitätte lapsistanne ja itsestänne, niin tehkää kaikki ruoka itse laadukkaista raaka-aineista. Siten tiedätte, mitä todellisuudessa syötte.

 

Syökää D-vitamiinia 50-125µg/vrk. Suomalaisilla on vakava D-vitamiinin puutostila jo syntymästä asti, joka lisää riskiä sairastua erilaisiin sairauksiin mm. I- ja II-tyypin diabetes, reumataudit, neurologiset sairaudet (MS-tauti, parkinson, altzheimer), psyykkiset sairaudet ja osteoporoosi (kansantautimme). D-vitamiinista julkaistaan valtavasti uusia tutkimuksia. Ne osoittavat kiistatta, että D-vitamiinin puute on erittäin yleistä ja että puutetta esiintyy lähes kaikissa pitkäaikaissairauksissa. Amerikkalainen endokrinologian professori Robert P. Heaney (John A. Creighton University) – yksi maailman johtavista D-vitamiinitutkijoista – suosittelee suomalaisille 100 µg D3-vitamiinia päivässä. 

 

 

Suomalainen elää leivällä, pastalla, puurolla, makaronilla, perunalla, sokereilla, prosessoiduilla kasviöljyillä (margariini, kasvirasvakerma jne...) ja rasvattomilla sokeroiduilla maitotaloustuotteilla. Ja mikä on lopputulos?

 

Joka kymmenes kolmivuotias suomalaislapsi on ylipainoinen. Viisivuotiaista ylipainoisia on jo joka kuudes, kouluikäisistä jo joka neljäs. Aikuisista joka toinen on ylipainoinen.

 

Lisäksi aliravitsemus ja väärä ravinto aiheuttaa sairauksia:

 

lihavuusepidemia

I- ja II-tyypin diabetesepidemia

osteoporoosin jatkuva kasvu (joka viidennellä suomalaisella on heikentynyt luusto)

autoimmuunisairauksien jatkuva kasvu

vatsa- ja suolisto-ongelmien jatkuva kasvu

psyykkisten ongelmien jatkuva kasvu

suolistosairauksien jatkuva kasvu

astman ja allergioiden jatkuva lisääntyminen

neurologisten sairauksien jatkuva kasvu

syöpäsairauksien jatkuva kasvu (joka kolmas suomalainen sairastuu syöpään)

jne...

 

 

 

http://personal.inet.fi/koti/remeli/aitoa_ruokaa.htm

 

Lue edes tämä:

https://www.facebook.com/laatualastenlautasille/posts/864990190217811

normi äiti, joka on aina sääst...

Llsätäkseni jotta itsellä ollut 3 lasta ja paha allergiatausta, 5 lasta lapsuudenkodissa ja 3 atooppista ihottumaa ja ahdistusastmaa.

Omilla lapsillani jotka ovat nyt nuorisoa, olen heitä imettänyt 5 kk, peräti 1.5 vuotiaaseen ja tehnyt aina ruuat itse vauvasta lähtien.
Ostin kanan, lihan tai soseeksi tehtävät ainekset: keitin, soseutin ja laitoin munakennokuppeihin ja pakkaseen. Siten ne olivat valmiina, kun edellisenä iltana otin ne sulamaan. Eli pakkasessa oli kanaa, kalaa, lihaa ja porkkanaa (luomua, jos mahdollista) ja ei ole ollut allergioita tai paino-ongelmia lapsillakin, vaikkakin heistä jokainen oli tanakan oloinen 1-vuotiaana.
Lääkäriveljenikin sanoi, jotta ns.rasvasolut lapsina ennen 2 ikävuotta olisivat syynä lasten lihavuuteen aikuisena.
Allekirjoitan probioottien vaikutuksen, jos ruokkii lastaan rintamaidolla, itse tehdyllä suolattomalla ruualla, silloin kun aloitat kiinteän ruuan vauvalle.
Nuorisoni iät ovat nyt kahdenkympin molemmin puolin ja allergioita ei ole vieläkään ja painot normaalit.

Paasaamista

Kyllä jokainen ihminen haluisi syödä terveellistä ruokaa ja valmistaa niitä perheelleen. Mutta tänäpäivänä valtava köyhyys perheissä estää laadukkaiden ruokien valmistuksen. Pienellä rahalla on tyydyttävä perunaan ja puuroon ym. edulliseen.
Minua ärsyttää joidenkin ihmisryhmien paasaaminen, miten täytyy ostaa sitä ja tätä, että pysyy terveenä.
Maalla omavaraistaloudessa se lienee mahdollista, mutta ei kaupungeissa.

Suolisto on toiset aivot

Minusta tuo on tyhmää sanoa noin, että aikuisen ihmisen suolisto levitettynä on 1-2 tenniskenttää, eikä paljon auta yhtä kuppia jogurttia sinne levitellä. Sama kuin ajattelis, ettei haittaa muutama pussi karkkia sinne levitellä, kun se kuitenkin on noin iso. Eihän kukaan tenniskentällisiä syö, oli kyse mistä eväästä tahansa. Eli kyllä minusta kannattaa syödä maitohappobakteeria tabletteina vaikka, kyllä se "tenniskenttä" siitä tykkää ihan varmasti.

TerhiL

On miten on, mutta nyt löysin tuotteen mikä toimii tosi hyvin: Fermix maitohappobakteerijuoma. Aloitin tuotteen ärtyneen paksusuolen takia, sillä pillerit eivät auttaneet vaikka niitä vuosia olenkin syönyt
Ystävätär suositteli Fermixiä ja suolivaivat ovat enää paha muisto. Juoman maku oli aluksi kauhea, mutta parin pakkauksen jälkeen olen tottunut jo makuunkin. Suosittelen jos on vatsa tai suolistovaivoja.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat