Älä alistu työpaikkakiusaamiseen!

Mykkäkoulua, piittaamattomuutta, pahoja puheita tai lähentelyä. Työpaikoilla kiusataan monella tavalla. Psykoterapeutti Sanna Aulankoski neuvoo, miten hankalista tilanteista selviää.Lue koko juttu

Älä alistu työpaikkakiusaamiseen!

Kommentit (4)

Hoitoalan keikkalaiselle sanoisin, että vakinaisille on todella rasittavaa olla jatkuvasti perehdyttämässä uusia työntekijöitä, ja osa kohtelusta johtunee siitä. Jos olet ainoa ja pitkäaikainen säännöllinen keikkalainen ko. paikassa, sitten tämä ei selitä asiaa. Kannattaa pyrkiä hakeutumaan vakituiseksi työntekijäksi, jolloin pysyy ilman muiden jatkuvaa apua paremmin kärryillä potilaista, ruokatauoista jne. Jos olet keikkafirman kautta, suosittelen hakeutumaan suoraan ko. paikan palkkalistoille, niin johan kahnaukset loppuu.

  • ylös 22
  • alas 42

Ei tuo selitä ala-arvoista kohtelua. Vaikka kuinka olisi "rasittavaa" perehdyttää keikkalaista, ei tätä silti saa kohdella kuin p*skaa. Mutta ainahan kiusaaja syitä käytökselleen keksii. 

Taitaa omatunto kolkutella - ja aiheesta! 

  • ylös 47
  • alas 24
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Toimihenkilö

Mitä tehdä kun kiusaaminen ja mustamaalaus esimiehen taholta leviää kulovalkean tavoin hakiessani työtä? En ole työkyvytön tai koskaan ollut tutkitusti kiusaamisen ja epäasiallisen kohtelun vuoksi. Sen sijaan virallinen työsuojelupäätös löytyy epäasialliseen kohteluun liittyen työnantajan taholta SALAISEKSI leimattuna kirjattuna. Ehdollista tekijälle toistuessaan. Silti tuossa työssä avustajiksi alaiset painottaen räikeä epäasiallisuus/kiusaaminen jatkui kiristyksenä. Tekaistiin vakavia perättömyyksiä ja kiristettiin tunnustamaan paperille allekirjoittamalla. Työuran menettämisen pelossa en vienyt tuolloin asiaa eteenpäin uudelleen. Jätin työni. Olen oikeusturvani nimissä teetättänyt työkykyarvion useaan kertaan julkisella ja yksityisellä taholla mustamaalauksen vuoksi.Haastatteluihin nyt työtä hakiessa pääsen hyvin, mutta valinnan osuessa haastatteluun vastassa onkin tilanne, jossa kerrotaan otetun yhteyttä entiseen esimieheen ja epäasialliseen työnantajaan ja sanotaan :Mitenhän lienee työkykysi laita? "Emme usko sinun olevan työkykyinen ja vahva epäilys kuultuamme taustoista asiasta syntyykin". Miksi kiusaaja saa jatkaa mustamaalausta ? SALAINEN päätös estää minua puolustautumasta ja viemästä asiaa eteenpäin ?Koeajalla uusi työnantaja päättää jopa irtisanoa perättömien juorujen ja luottamuspulan vuoksi. Perustellen, ettei ehdi syntyä aiheuttamiksi vastaavia aiempia ongelmia työyhteisössämme. "Tietoomme tullut joitakin aiempia seikkoja, joista syntyy kuva yhteistyökyvyttömyydestä ja siten epäilys työkyvyttömyydestä. Ja jopa niinkin on käynyt, että uutta työtä ei ehdi aloittaa, kun uudesta paikasta ammattiliittoa myöten mustamaalattu, että sopimaton henkilö lienee aloittamassa tehtäviinsä uudessa työssä. Tekaistuilla konsteilla "uudet väärän tiedon varassa " työyhteisöt tai sen jäsenet vievät asian mustamaalaamalla eteenpäin osoittaakseen olevansa lopulta oikeassa, koska muutoinhan he syyllistyvät rikokseen työsuojelulullisesta näkökulmasta. Kierre valmis. Olen tiedustellut kuinka toimia, koska perusoikeus työhön kansalaisena ei toteudu. Syrjäydyn perusteetta työmarkkinoilta tämän vuoksi. Mikä nyt neuvoksi?

  • ylös 14
  • alas 8

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat