Nälkä kuriin diabeteslääkkeellä?

Uudentyyppiset diabeteslääkkeet hillitsevät ruokahalua ja tekevät kylläiseksi vähemmällä ruoalla. Onko niistä apua laihdutuksessa?Lue koko juttu

Nälkä kuriin diabeteslääkkeellä?

Kommentit (3)

Kenelle vhh sopii, kenelle ei... pari vuotta sitten kokeilimme noin kolme kuukautta vhh-dieettia. Kummankaan paino ei pudonnut grammaakaan. Laihtumisen sijaan yhtenä päivänä minulle tuli todella huono olo. Sydän hakkasi, verenpaine nousi ja naama punoitti ja vapisutti. Ensiavuksi nappasin leipää ja kas mokomaa, olo tasaantui.

Siihen loppui meidän vhh:mme!

  • ylös 26
  • alas 19
Kunnes itse sairastut

Vierailija kirjoitti:
 Diabetes ei ehkä olekaan pysyvä ja parantumaton sairaus, kuten meille on opetettu. Diabetesta voidaan verrata humalassa olemiseen. Siitä paranee, kunhan lopettaa joumisen ja pää selviää.

Hienoa, että kerroit tämän totuuden meille, olethan nähtävästi vähintään endokrinologian erikoislääkäri ? Aha, etkö ole ? 

Viisikymppisestä lähtien olen ollut 2-tyypin diabeetikko, ja olen todellakin kiertänyt kaukaa hiilihydraatteja koko ikäni, samoin eläinrasvoja. Käytin jo 30 vuotta sitten pelkästään oliiviöljyä, kun muu kansa vielä lappasi Floraa leivälleen. Ainut vilja, jota syön on täysjyväruis, ja sitäkin vain kaksi viipaletta leipänä aamulla. Olen aina inhonnut vehnäisiä. En ole myöskään koko ikänäni käyttänyt alkoholia tai edes tupakkaa polttanut, joten nekin voi listasta poistaa. Lisäksi vain noin 10 kg ylimääräistä, ja sekään ei ole ihme Hashimoton, sydämmen vajaatoiminnan, astman, reumatismin, sekä jo ikänikin takia. Siitä huolimatta, että liikun ja hoidan kotini, sekä puutarhani vieläkin aivan itse.  Mistä muuten johtuu, että niin usein sairaita syyllistetään ?  Eivät kaikki sairaudet ole "itse hankittuja". 

  • ylös 18
  • alas 10
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

"Diabetes ei ole ehkä olekaan pysyvä sairaus ja parantumaton sairaus, kuten meille on opetettu." Missä näin opetetaan? Diabetes mellituksen osalta nimen omaan korostetaan elintapojen ja painonhallinnan merkitystä ja motivoidaan sillä, että hyvässä tapauksessa niillä pääsee diabeteksesta eroon. Ykköstyypin diabetes asia erikseen.

"Vhh ei aiheuta mitään vaarallisia sivuvaikutuksia" Onko kirjoittajalle ketoasidoosi termi tuttu? Se on hengenvaarallinen tila, jossa elimistöön kertyy ketoaineita. Riski on pidettävä mielessä, jos vhh-ruokavaliosta seuraa. Vhh:sta on myös muita tutkimustuloksia, jotka eivät ole niin ruusuista luettavaa. Saattaa mm vaikuttaa kilpirauhasen hormonitoimintaan negatiivisesti, jolloin painonpudotuksesta tulee varsin haastavaa ja lisänä muita harmillisia oireita kuten väsymystä, muistivaikeuksia. Jospa vhh-dieetteihin mieltyneet eivät markkinoisi keinoaan riskittömänä patenttiratkaisuna kaikille, koska sitä se ei ole. On vastuutonta valistaa dieetistä pelkästään hyvien puolien valossa ja puhua riskittömyydestä. Osalla vhh toimii hyvin lisäämällä vireyttä ja parantamalla mm sokeri- ja kolesteroliarvoja. Kaikille vhh ei kuitenkaan sovellu,vaikka se olisi täysin oppikirjan mukaan toteutettu.

  • ylös 10
  • alas 8

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat