Vinkit atoopikon voideostoksille

Vinkit atoopikon voideostoksille

Kun iho on kuiva ja kutisee, se kaipaa atooopiselle iholle tarkoitettuja voiteita. Rasvaisin vaihtoehto ei aina ole paras. Lue iho-ongelmiin perehtyneen hoitajan vinkit kosmetiikkaostoksille.Lue koko juttu

Kommentit (8)

Onko atopiasi allergiaa?

 

Allergiat ovat elimistön immuunijärjestelmän ylireagointia vieraisiin aineisiin, jonka todellinen syy voi olla kelvoton ruokavalio joka pitää hälytystilaa yllä kehossa. Kun elimistön pommittaminen väärällä ravinnolla lopetetaan, myös immuunijärjestelmä rauhoittuu. 

 

Kannattaa perehtyä aiheeseen, sillä voit päästä kaikista allergioista eroon vain muuttamalla ruokavaliotasi. 

 

Kuuntele tämä:

https://soundcloud.com/helsinki-paleo/helsinki-paleo-podcast-episode23

 

Kohdasta [23.18]

 

 

Atopia on yksi monista sairauksista, joiden edessä virallinen lääketiede on aivan voimaton. Näin sairausteollisuuden toimesta atopia onkin julistettu parantumattomaksi sairaudeksi. Totuus on kuitenkin ihan jotain muuta, sillä atopia on ainakin useimmissa tapauksissa täysin parannettavissa oleva ongelma. Itse asiassa jo hyvin pienillä teoilla voi saada aikaiseksi dramaattista apua tähän ikävään vaivaan. 

 

1. Huolehdi riittävästä D-vitamiinin saannista. Aikuiselle tuo riittävä tarkoittaa 100 µg päiväannosta. Alle 10 vuotiaille 50µg.

 

2. Suosisin mahdollisimman paljon kasviksia ja rasvoista erityisesti kalaöljyä, pähkinöitä, siemeniä, kookosöljyä ja avokadoa. 

 

3. Viljat pois! Tämän neuvon voi antaa melkein minkä sairauden kohdalla tahansa ja se toimii. Koita ja hämmästy. 

http://personal.inet.fi/koti/remeli/viljat.htm

 

4. Prosessoitu maito pois. Kypsä juusto voi käydä.

 

5. Ihmisille uskotellaan, ettei atopia johdu millään tapaa kivennäisaine- tai vitamiinivajareista. On kuitenkin erittäin tyypillistä, että atopiaa sairastavilla on tosi ankara vitaaliaineiden puute. Eli kannattaa harkita perusteellista tankkausta, jossa käyttää apuna esimerkiksi spirulinaa, chlorellaa, laadukasta viherjauhetta, runsaasti hyvää C-vitamiinia jne…

 

6. Valkoinen sokeri kokonaan pois ja tavallisen pöytäsuolan tilalle raffinoimaton merisuola.

 

 

Suomen kasveissa on monia ihonkin ravintoaineita!

http://personal.inet.fi/koti/magge/iho.pdf

 

Kuuntele Paula Heinosta, joka kertoo ruokavaliosta atopian hoidossa:

29.09.13

 

Osa 1/5 (5:26)

Osa 2/5 (4:42)

http://www.terveydentukipilarit.fi/radio-ohjelma/mediasali/

 

Kannattaa huomioida, että mitään koetta ei ole olemassa, joka näyttäisin yliherkkyyden viljoille ja/tai prosessoidulle lehmänmaidolle. Ainoa koe on oma välttämiskoe, jolla saa selville, jos viljat ja/tai maito ei sovi. 

 

Iho on ihmisen suurin elin, joten EI ole ihan sama, mitä suuhunsa laittaa, vaikka niin kuvittelisi. Syö terveellisesti! Terveellinen ravinto on kauniin ihon salaisuus. Muutamia omia käsityksiäni miten saa terveen ihon:

http://blogit.iltalehti.fi/christer-sundqvist/2014/02/07/ihmettelen-ihmiselimiston-ihmeellisyyksia-ihme-nro-2-iho/

 

Turun Yliopiston tutkimus: Äidin saamat probiotiit alentavat atooppisen ihottuman riskiä lapsella!

http://www.terveydentukipilarit.fi/terveysinfo/uutiset/53/

 

Kookosöljyä iholle ja sisäisesti:

http://personal.inet.fi/koti/remeli/alzheimer.htm#Kookosoljy

 

Öljyt hellivät ihoa:

http://aijaa.com/x8ilQ8

 

Myydään markettien öljyhyllyssä.

 

Suoliston kunto vaikuttaa myös ihon kuntoon. Ruokavalio on tässäkin keskeisessä asemassa, jos haluaa jotain parantumista tapahtuvan. Siis jos haluaa.

 

Parhaimmat maitohappobakteerit, joten muut kannattaa jättää kaupan hyllylle:

 

Normaali apteekin tai marketin probiootti kasvatetaan suojatusti laboratoriossa, pakastekuivataan ja laitetaan makeutusainetta evääksi imeskelypilleriin. Seurauksena on melkoinen "die off rate", eli lukema paljonko bakteereista on kuollut siinä vaiheessa kun laitat sen suuhun, verrattuna valmistushetkeen. Usein tämä on jopa 90%. Saat siis vain 10% "elossa" olevia bakteereita jotka ottavat kovasti turpaan vatsahapoiltasi eivätkä pääse ohutsuoleen asti elävinä. Apua näistä ei ole.

 

 

Hyviä valmisteita:

Luomuhapankaali

ProbiMage

Acidophilus Plus

Acidophilus Forte

Replete Intensive

DDS+

Bioteekin Probioottiplus

 

 

Lisäksi paljon mainostetaan ja myydään ns. terveysvaikutteisia jogurtteja (Activia, Actimel, Gefilus, Valio olo jne...), joissa on 5 palaa sokeria per 1 dl (sokeri on hyvien bakteerien vastavaikuttaja) tai vastaavasti makeutus- sekä lisäaineita. Eli se niiden "terveysvaikutuksista". Näitä tuotteita EI saa mainostaa terveysvaikutteisiksi, koska sitä ne eivät ole. Pitää tosin tietää, mitä bakteereja käyttää ja onko niistä tutkimusnäyttöä. Herkästi mainostetaan terveellisinä sellaisiakin probiootteja, jotka eivät mene edes elävänä ohutsuoleen asti.

 

Atooppinen ihoni ei ole koskaan ollut näin hyvässä kunnossa kuin nyt, kun monipuolisen terveellisen ruokavalion (jossa ei kaihdeta rasvoja) lisäksi käytän vartalolle kosteusvoiteena pelkästään kookosöljyä ja syön säännöllisesti maitohappobakteerivalmistetta. Olipa jännä lukea edellisestä kommentista nämä vinkit, kun olen sattumalta näitä päätynyt kokeilemaan ja nämä todella toimii!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lääkefirmat palkitsevat apteekkien, lääkärien ja neuvoloiden työntekijöitä tuotteidensa myynnistä!

 

VALMISTA ITSE KOSTEUTTAVA NAAMIO KUIVALLE IHOLLE

Helli ihoasi lämpimällä ja ravitsevalla avokado-banaani-hunajanaamiolla.

Valmistusaineet
1 avokado
½ banaania
1 rkl hunajaa

Valmistus ja käyttö

Hienonna avokado ja banaani. Sekoita ne yhteen.

Lämmitä hunajaa muutama sekunti mikrossa ja lisää seokseen.

Anna lämpimän naamion vaikuttaa 15 min.

Huuhdo lämpimällä vedellä.

Gernetic sarjan Synchro-voide on yksi suomen suosituimmista voiteista niin atooppisen ihon, couperosan, palovammojen hoidossa. Yhtä toimivaa yleisvoidetta saa etsiä! 

Atooppiselle iholle neuvoisin välttämään kaikin keinoin parafiinia (liquid paraffinum) joka tekee ihon pinnalle kalvon ja näennäisesti "parantaa" ihoa. Mahdollisimman luonnonmukaiset aineet ovat olleet meidän perheessä parhaimpia. Myös ruokavaliolla on suuri merkitys. Meidän perheelle parhaimpia voiteita ovat olleet Marja Entrichin avokadobalsami ja vehnänalkiovoide sekä Madaran Pihlajanmarjavoiteet, jotka oikeasti tehoavat. Neuvolan täti oli aikoinaan ihmeissään kun olimme saaneet vauvamme ihon nopeasti kuntoon em. tuotteilla. Neuvolan ohjeistamat voiteet sisältävät parafiinia yms. muita keinotekoisia aineita, joita en atooppiselle iholle laittaisi missään nimessä. Myös apteekin perusvoiteet ovat jo lapsuudessani osoittautuneet kalliiksi mutta tehottomiksi, niistä seuraa vain jatkuvaa rasvauskierrettä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat