Kommentit (17)

Ursula se vaan ohjaa ihmisiä sairauksiin. Diabeetikolle viljaa, siis hiilihydraattia, eli sokeria. Kyllä vhh-ruokavaliolla diabetes2 paranee. Pois sokerit ja lisää eläinrasvaa ruokavalioon.

 • ylös 28
 • alas 20

Mielenkiintoinen kognitiivinen dissonanssi Ursulalla vuodesta toiseen. 

Eli ranskanleipä ja ranskanperunat pois, siinä hän on oikeassa. Mutta asia ei ole niin, että jos joku on hyvä asia, niin Enemmän hyvää juttua on pareampi. Ursulan leipätuputus ei ole osa ratkaisua, vaan voi olla osa ongelmaa. Se vie huomion muulta hyvältä ruualta!

Mitä enemmän syöttää tärkkelystä Tyyppi 2 diabeetikolle, sen hankalampaa on verensokerin säätely. Jos Ursula joskus muistaisi sanoa että hän luettelee vain täysjyvän hyötyjä verrattuna muihin viljatuotteisiin, perunaan ja riisiin. Todellisuudessa leseet ja siemenet sisältävät täysjyvän hyvät puolet ilman diabeetikolle hankalaa sokerikuormaa.

Monipuoliset juurekset, vihanneksetkin, ja varsinkin pavut ovat loistavia hitaan ja kohtuullisen hiilarin lähteitä. Täysjyväleipä ei ole superruokaa eikä korvaamaton. Foolihappoa saa kasviksista, pavuista ja ennenkaikkea sisäelimistä. Kuitunlähteenä pavut ovat myös hyviä, ja toki näkkileipä kohtuudella, leseet ja siemenet, ja pellavarouhe saisi olla joka kodissa. Sinkkiä tulee lihasta, sisäelimistä ja pähkinöistä, kieltämättä täysjyvä on siinä ihan kustannustehokas vaihtoehto, mutta leseet ovat myös hieno diabeetikolle, koska sokerikuorma on olematon. Leseet ja siemenet ovat erinomaisia magnesiuminläheitäkin.

Summa summarum, täysjyvävilja on mainiota ruokaa paljon liikkuvalle terveelle ihmiselle. Diabeetikolle verensokerin säätely saattaa kuitenkin olla hankalaa, joten olisi hyvä opetella myös leseiden, siemenien, papujen, ja juuresten monipuolinen käyttö. Ja opetella pois jauhelihasta, ja opetella laittamaan maksaa ja sisäelimiä niin että se maistuu hyvälle.

 • ylös 26
 • alas 24
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Ruokavalion yksipuolistaminen laihduttaa. Jos jokin ruoka-aineryhmä jätetään pois, valikoimaa on vähemmän ja syöty ruokamäärä usein pienenee. Tämän vuoksi vähähiilihydraattinen ruoka­valio laihduttaa."

Ursula Schwab (Kuopion dosentti kertoo käsityksiään vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta. Pitäisi suunsa tukossa jos ei mitään asiasta ymmärrä!)

 

http://blogit.iltalehti.fi/christer-sundqvist/2015/02/03/karpasena-katossa/

 • ylös 29
 • alas 25

Karjalainen julkaisi Matti Uusituvan haastattelun diabeteksesta. Jutussa on totta se, että talouden huomioiden diabetes tulee upottamaan tämän maan lopullisesti suohon, ellei jotain radikaalia tehdä, muu on sitten Uusituvan höpinää. Hän pitää lihavuutta diabeteksen syynä, ja syy lihavuuteen Uusituvan mukaan on liikkumattomuus. Perinpohjaista skeidanpuhumista. Uusitupa ei tunne edes fysiologian alkeita. Olen tavannut paljon laihoja urheilevia keski-ikäisiä, joilla on diabetes. Tauti on saavuttanut remission vain muuttamalla ruokavaliota. Liikunnan lisääminen ei aiheuta kuin stressiä ja se taas pahentaa sairautta. Diabetes on aineenvaihduntasairaus, josta on seurauksena monia erilaisia oireita. Ylipaino on yksi niistä, mutta ylipainoa ei esiinny kaikilla. Se on kuin päänsärky flunssassa, jota ei esiinny kaikilla, joilla on flunssa. Professorin tiedot ovat niin alkeellisella tasolla, ettei hän erota syytä seurauksista. Ja hän on opettanut nuoria vuosia! Toinen hänen uransa kohokohtia oli toimia sokeritehdas Dansicon palveluksessa. Mies jäi eläkkeelle tässä taannoin ja jostain syystä hänet palkittiin elämäntyöstä maksajina Pohjola ja Suomi-yhtiöt. Voi vain ihmetellä, miksi, sillä Uusituvan neuvojen takia eläkeyhtiöitä odottaa konkurssi. Uusitupa sallii sokerin diabeetikoille. Hänen käsityksensä ravinnosta tähtää pysyvään lääkkeiden käyttöön, ei remissioon.

 

http://www.anttiheikkila.com/blogi/remissio/

 • ylös 23
 • alas 25

Olen kasvis-kalasyöjä ja jätin leivän ja puuron pois, mutta miten saan lisää hyvää kolesterolia ja  varsinkin huonon alemmas. Hieman alle 5 kokonaiskolesteroli. Verensokerini pitäisi saada  alemmas? Syön myös tolosen berberiinivalmistetta. Olen normaalipainoinen. Hieman vatsataipuvainen. 

 • ylös 21
 • alas 20

" " Muun muassa kuidun, folaatin, sinkin ja magnesiumin saanti jää auttamatta liian vähäiseksi."

Eikä jää.

Vastine on annettu ja väite todistettu täysin vääräksi. Saako ravitsemusalan ammattilainen antaa täysin virheellistä tietoa omasta alastaan? Rikoslakimme tunnistaa virheellisen tiedon levittämisen tai suoranaisen valehtelemisen monessakin kohtaa rikokseksi. Pitäisikö tehdä tutkintapyyntö poliisille?

Jos kyseessä ei ole rikos, niin saako esim. rakennus- palo-, liikenne- ja säteilyturvallisuudesta vastaavat viranomaiset ja asiantuntijat antaa omasta alastaan täysin virheellistä tietoa? "

 

Karppaus - edullista ja ravitsevaa!

http://sundqvist.blogspot.fi/2012/01/karppaus-edullista-ja-ravitsevaa.html

 • ylös 25
 • alas 26

Itse selvitin ruoka-aineyliherkkyydet verikokeella. Enkä nyt puhu mistään vasta-aine-kotitestistä. Voi edellen syödä monipuolisesti ja pois jää ainoastaan ruoka-aineet jotka aiheuttavat ongelmia, ja nekin määräajaksi. Omalla kohdalla niitä oli kymmenkunta mm. sitruuna, parsakaali ja maitotuotteet.

 • ylös 24
 • alas 26

Huoh! täysjyväviljassa on sen jyvän sisäkerroksen, josta aina kauhistellaan, lisäksi myös kuoriosan raapivat kuidut, ja antinutrientit kaikkine haittavaikutuksineen.

Kyllä kansakunnat ennenmuinoin jo tiesivät että jyvä kannattaa kuoria ennen kuin se valmistetaan ravinnoksi.

Eli jos haluaa leipää syödä, niin sitten vaaleaa, onhan se paljon paremman makuistakin.

 • ylös 23
 • alas 22

Olen syönyt viljattomasti jo useamman vuoden. En kärsi tutkitusti mistään vitamiinien tai mineraalien puutteesta. Minulla ei ole sairauksia, kipuja tai muitakaan oireita. Myös hemoglobiinini on loistava. Ruoka- ja lääketeollisuus taitavat tässä viljatuotteiden markkinoinnissa vetää yhtä köyttä.

 • ylös 26
 • alas 24

Eikös pähkinöistä ja siemenistä mm. saa noita aineita. Lisäksi kun muistaa syödä vihreää jne. Järkeä ja mielikuvista käyttäen.  

 • ylös 24
 • alas 22

Kuinka Ursula tyrkyttää sokeria sisältävää ruoka-ainetta sokeritautiselle.

Omistuista, sanoisin,

Ursula ei myöskään ole koskaan kuullut, että maailmassa on yli 300 syötäväksi kelpaavaa kasvikunnan jäsentä ja suomessakin on nykyisin runsaasti saatavilla näitä tuotteita, että tuskin tulee aukkoa syötävän määrään787.

 • ylös 44
 • alas 32
Miranda

Moikka!
Olen 1-tyypin diabeetikko. Näiden lukuisten D-vuosieni aikana olen kokeillut vaikka minkälaisia ruokavalioita hoitokeinoksi hankalasti hallittavaan diabetekseeni.
En suosi atkins-tyyppistä hiilaritonta rasvamättäystä, mutta paleo-henkinen ruokavalio joka ei huom ole vähähiilihydraattinen, on suoraan sanoen pelastanut henkeni.
Hiilarit hyvistä lähteistä! Viljat ovat kaunistelematta sanottuna aika skeidaa, ja jos niitä syön, se on suorassa suhteessa verensokereitteni kohoamiseen hallitsemattomasti.
Gluteiinit vähintään pois! Tai jos haluaa syödä viljoja, niin luonnollisesti gluteiiniton kaura on parhaimmistoa. Mitään leipäpuuroja ei kannata mättää kaksin käsin koskaan.
Hiilihydraattivoittoinen ruokavalio jota esim diabetesliitto, plus Ursula Schwab näköjään, vielä tänä päivänäkin jostain syystä kannattaa, on diabeetikolle aikalailla hidasta mutta varmaa itsemurhaa.

 • ylös 37
 • alas 28
suvi

Täällä ainakin syödään kaurapuuroa aamuisin, perunaa päivällä ja riisiä illalla ja mielettömästi kasviksia, marjoja ja hedelmiä, en syö juurikaan leipää. Ei ole ongelmia verensokerin ja vireystilan kanssa. Täytyy sanoa, että kieltämättä kaurasta tulee mielettömästi hivenaineita mm. magnesiumiakin saan päivässä pelkästään ruuasta lähes 1000 mg. En syö ravintoköyhiä puhdistettuja sokereita enkä rasvoja (voi, kookosöljy, auringonkukkaöljy ym.) ja voin siten varmistua että jokaisella suupalalla keho saa tarvitsemiaan hivenaineita ja vitamiineja.

Monesti hiilareiden/viljojen karttajat käyttävät ravintolisiä, koska he eivät saa ruuasta kaikkea tarvitsemaansa. Syödään mm. C-vitamiinia ja magnesiumia, ravintolisien myyjät kiittävät.

 • ylös 17
 • alas 28
bambiina

Eiköhän tässä nyt olla tyypin 2 diabeteksen kimpussa ja se on eriasia kuin tyypin 1 diabetes.

 • ylös 19
 • alas 18

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat