Kommentit (11)

Schwab on varmasti Raision tehtaiden palkkalistoilla. Muuten ei ole mahdollista että hän suosittelee vehnää (kaikki paitsi täysjyvähapanleipä sisältää vehnää)ja margariinia (on kovetettu juuri kookosrasvaa käyttäen esteröimällä) jokapäiväiseksi  ravinnoksi!! Käsittämätöntä! Juuri tällaiset pölvästit vievät uskon virkamiesten pätevyydestä.

 • ylös 61
 • alas 30
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suomalaisessa tutkimuksessa oli mukana 15 tervettä nuorta naista. He käyttivät neljän viikon jaksojen ajan vuorotellen palmuöljyä ja kookosöljyä merkittävänä osana rasvoistaan. Näiden öljyjen tyydyttyneet rasvat korvasivat kertatyydyttymätöntä rasvaa naisten ruokavalioissa. Kolesteroliarvoissa ja sokeriaineenvaihduntaan liittyvissä veriarvoissa ei tullut eroa palmu- ja kookosöljyjen välillä eikä lähtötilanteeseen verrattuna. Huomionarvoista tässä tutkimuksessa on, että päätutkijana toimi Ursula Schwab, joka myöhemmin tyrmäsi kookosöljyn Helsingin Sanomissa, vaikka tässä hänen omassa tutkimuksessaan kookosöljy ei heikentänyt terveyttä.

 

http://vahahiilihydraattinen-ruokavalio-vhh.blogspot.fi/2015/03/kookosoljy-superruoka-vai-suonet-tukkoon.html

 • ylös 42
 • alas 30
Vierailija

Miksi suositellaan rasvattomia ja vähärasvaisia maitovalmisteita? Eivät todellakaan kuulu terveelliseen ruokavalioon.

 • ylös 27
 • alas 15
Paljon voita

Ruokavaliosuositukset ovat siksi tuollaisia, suositaan vähärasvaisia tuotteita jne. että saataisiin kansa sairaiksi ja syömään mahdollisimman paljon lääkkeitä. Elinrarviketeollisuus ja lääketeollisuus hyötyvät noista virallisista ravintosuosituksista. Uskokoon kuka haluaa.

 • ylös 25
 • alas 16
Risto Leino

Taitaa kyseinen Ursula-rouva olla niitä "asiantuntijoita", jotka ovat opiskelleet 15 vuotta sitten, ja kuten kaikissa opinnoissa, tieto on ollut silloin vähontään 10 vuotta vanhaa. Siihen kun lisätään tämä kaikkitietävä asenne, niin ei voida välttyä tämän artikkelin kaltaisilta älyttömyyksiltä. Margariinin terveellisyyttä tutkitaan vain paperilla, eli mite rasva-aineenvaihdunta toimii määrätyillä tuotteilla, siis raaka-aineilla. Kokonaan jätetään huomioimatta se, miten valmistusprosessi hydraamisineen ym. toimenpiteineen vaikuttaa tämän aikaansaadun rasvasotkun kokonaisvaltaiseen terveellisyyteen. Kuten tuossa jo joku mainitsikin, taitaa rouva saada palkanlisää Raisio-yhtymältä. Itse en ole mitenkään varma kookosöljyn haitoista tai terveellisyydestä, mutta viimeaikaiset tutkimukset jenkeistä tuntuvat kallistuvan sille kannalle, että sillä olisi monia hyötyjä, esim. alzheimerin torjunnassa. Lisäksi ns. kovien rasvojen epäterveellisyydestä on tehty tutkimuksia joskus vuosikymmeniä sitten, sen ajan metodeilla, eikä erityyppisten, kuten esim. kookosöljyn terveellisyyttä ole erikseen tutkittu lainkaan, vaan kaikki kovat rasvat niputetaan samaan nippuun. Joka tapauksessa, katsokaa jostain margariinin valmistusprosessi, niit ette taatusti enää syö margariinia.

 • ylös 15
 • alas 14
Risto Leino

Jäi edellisessä mainitsematta se, että miten ihmeessä ihminen, jonka pitäisi olla asiantuntija, voi suositella vähärasvaisten maitotuotteiden käyttöä, kun ne ovat kaikissa suurissa kansainvälisissä tutkimuksissa havaittu suorastaan myrkyiksi elimistölle, seurauksina mm. diabetes, osteoporoosi, syövät. sepelvaltimotauti, ym. ym. Kaikki maitotuotteet ovat vahingollisia, etenkin rasvattomat tai vähärasvaiset. (esim. Lund:in yliopiston 20 vuotta kestänyt tutkimus, johon otti osaa yli 20.000 naista, ja 11.000 miestä. Vastaavia tuloksia on saatu jenkkilästä. Entäs sitten tuo mainostettu leivänsyönti. Leipä kokonaisuudessaan on ihmiselle epäterveellistä, etenkin vehnäleipä, oli kokojyvää tai ei. Ruisleipä ei ole niin epäterveellistä, mutta ei siitäkään juuri mitään terveyshyötyjä saa. Olisikohan Ursula-rouvan aiheellista jatkokouluttaa itseään, jotta tieto ajantasaistuisi.

 • ylös 13
 • alas 13
Vierailija

Jos haluatte elää tervettä elämää, niin ihan ensimmäisenä kannattaa jättää täysin huomiotta tällaisten vajaaälyisten ravintoterapeuttien kuten Ursula ja sen sellaisten paikkansa pitämättömät sonnan jauhamiset. Tekevät rahaa ihmisten terveyden kustannuksella tai sitten eivtä vain oikeasti tajua ravintoasioista yhtään mitään!

 • ylös 14
 • alas 11
Vierailija

Luottakaa nyt hyvät ihmiset tutkimuksiin. Joku linkittää lähteiksi Facebookkia ja Magneettimediaa. Voi hyvänen aika! Kovat rasvat ovat liiallisesti käytettynä riski.  Kookosrasva on maailman kovinta rasvaa! Kovat rasvat lisäävät sepelvaltimotautia selvästi. Tutkimusnäyttö on täysin selvä. Korkea kolesteroliarvo lisää sydänkuolleisuutta. Tutkimusnäyttö on täysin selvä. Näitä asioita tutkitaan ja yritetään meille perusjunteille kertoa. Silti on aina niitä, jotka luottavat enemmän kaupallisiin höpötyksiin!

Vertaisarvioidut puolueettomat tutkimustulokset ovat se, mihin voi luottaa. Ne eivät ole kaupallisia julkaisuja. Tutustukaa ihmiset tutkimusmaailmaan ja siihen mitä julkaistu tutkimusnäyttö vaatii. Suomessa on Terveyden ja hyvinvoinninlaitos (THL), sekä ravitsemussuositukset joita velvoitetaan käytettäväksi  päiväkodeista lähtien. Luuletteko, että niitä julkaistaan hepposin perustein! Ja jos uusi tieto kumoaa vanhan, luotettavat tutkimuslaitokset tietenkin muuttavat suosituksiaan. Näin on myös tehty Suomessakin. Mutta tähän ei riitä yksi tutkimus, vaan päinvastaisen tutkimustuloksen antavia luotettavia vertaisarvioituja tutkimuksia täytyy olla todella paljon. Vasta sitten voidaan luotettavasti todeta, että asia onkin näin ja ohjeistusta muutetaan. 

 • ylös 12
 • alas 12
Vierailija

Uskomatonta, että joku voi luulla näin. Tiede ja tutkimus eivät toimi kaupalliselta pohjalta koskaan.  

 • ylös 10
 • alas 9
ravitsemus asiantuntija

Sama koskee viljatuotteita, täysjyväleipää, niitä ei tarvita joka päivä, eikä todellakaan maitoja joka päivä ja vielä useita kertoja, mikä huuhaa proffessori. 

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat