Apua, iskeekö influenssa minuun?

Influenssa on täällä taas. Miten taudilta voi suojautua? Miten sitä voi lievittää?Lue koko juttu

Apua, iskeekö influenssa minuun?

Kommentit (13)

ARDS

Minulla oli pari vuotta sitten ja seurauksena lähes 2 viikkoa teho-osastolla hengityskoneessa ja letkuissa ja vielä toipumassakin sairaalassa ja aika heikossa hapessa olin vielä kotiuduttuakin. Toista kertaa en tautia haluaisi.

 • ylös 39
 • alas 30
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Asetyylisalisyylihappoa eli esim. aspiriinia EI suositella käytettäväksi influenssan hoidossa, etenkään lasten ja nuorten tapauksessa, koska sillä voi olla vaarallisia sivuvaikutuksia. Sen tilalle juttuun kannattaisikin mieluummin laittaa parasetamoli. Lisätietoa löytyy helposti googlaamalla tai esim. täältä:

http://yle.fi/uutiset/ala_laakitse_influenssaa_aspiriinilla/5920322

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/influenssan-laakitseminen-as...

 • ylös 18
 • alas 16
Vierailija

Tällä hetkellä itsekkin olen b influenssan kourissa ja nyt ajateltuna toivon että olisin ottanut rokotteen jolloin ei tarvitsisi sisällä olla kun ulkona paistaa aurinko.

 • ylös 17
 • alas 13
Vierailija

Itse olen sairastanut influenssan ekan kerran silloin 2009-2010 ja nyt tällä hetkellä kans influenssassa.. Voin sanoa, että on todella ilkeä tauti.
T.18 v tyttö

 • ylös 13
 • alas 15
Määä

Minä täysin terve ja urheilullinen 27v nainen sain influenssan kera keuhkokuumeen. Keskiviikkona alkoi kuiva yskä, sitten olo huononi salamana ja perjantaina olin yhtään valehtelematta täysin varma että kuolen. Pe-ti sairaalassa. Happiviiksiä apuna käyttäen. Toivottavasti en ikinä enään koe moista! Siltikään en rokotusta ottaisi. Täällä hoitohenkilölunnan mukaan hoidossa heitäkin jotka rokotuksen ottaneet.

 • ylös 15
 • alas 17
Vierailija

Influenssarokotuksia ylistetään ja markkinoidaan THL:n ja monien muidenkin tahojen kannalta aivan häikäilemättömän överisti. Jos tehtäisiin samoin julkisuudessa monien muiden terveydenhuollon toimenpiteiden tai varsinkin luonnonmukaisten immuniteetin itsehoitokeinojen osalta, tulisivat viranomaiset THL:n johtamina niskaan niin, että tyrät rytkyisivät. Ja kyseessä olevan lääkärin tai terveydenhuollon ammatinharjoittajan toimintaa rajoitettaisiin tai se tehtäisiin vähintäänkin vaikeammaksi tai tulisi jopa mahdottomaksi. Mutta kun kyseessä ovat "parhaat", viralliset asiantuntijat, niin näin saa markkinoinnillisesti tehdä. Rokotemyönteisyyttähän sillä tietenkin haetaan, tavallisen kansan riveistä. Miljoonat eurot vaihtavat omistajaa. Ei kaikilla ole aikaa ja mahdollisuutta perehtyä syvällisesti näihin asioihin, jolloin viranomaissuositukset ovat sitten se, mihin luotetaan, useimmiten. Ja sitten kuitenkin aina suurin osa rokotetuista saa itse taudin, kun rokotteen teho ei ole koskaan ollut enempää kuin 30%. Rokotetut henkilöt eivät myöskään estä tautia tarttumasta muihin henkilöihin.

Suomessa influenssan suhteen on käynyt juuri kuten tapahtui Kanadassa taannoin. Influenssarokotus herkistää elimistön influenssaviruksille kuten H1N1 virukselle ja myös tavallisille flunssaviruksille. Yleensä influenssarokotukset ovat tehottomia ja niistä seuraa pahempaa mitä yritetään estää. THL ei todellakaan seuraa aikaansa, mutta pääjohtajahan on tullut virkaan suoraan rokoteteollisuudesta. 

 • ylös 15
 • alas 14
Vierailija

Bakteerit ja virukset ovat aina seuranamme. Niitä on miljoonittain ihollamme: kasvoissa, hiuksissa, vaatteissa, käsissä, kynnen alla, varpaanväleissä, kainaloissa jne… . Ilmakehässä yhdessä kuutiometrissä on keskimäärin 5 000–100 000 bakteeria ja virusta. Ja näinollen rokotettu ei mitenkään suojaa ympärillään olevia ihmisiä, koska virukset elävät jopa päiviä iholla ja vaatteissa. Ja siten myös rokotettu levittää mahdollista influenssaa ja kaikkia muitakin sairauksia, vaikka ei sitä itse sairastaisikaan.

Pesu saippualla poistaa ihosta ihoa suojaavan rasvan, jolloin iho on altis taudeille. On eri asia, jos työskentelee hoitoalalla.

Miksi kukaan ei kerro syksyllä, miten sitä vastustuskykyä vahvistetaan? Ai niin, sitä ei saa rahaa eikä vetäviä klikkiotsikoita.

Moni kärsii tietämättään erilaisista ravintoainepuutoksista. Yleisimmät ravintoainepuutokset ovat kalan Omega-3 rasvahapot (EPA ja DHA), rauta, B12-vitamiini, folaatti, D-vitamiini, C-vitamiini, jodi, seleeni, magnesium, sinkki ja K2-vitamiini, joka on äärimmäisen tärkeä sydämen, verisuonten ja luuston hyvinvoinnille. 

Ihmisen vastustuskyky sijaitsee suolistossa. Kunnon ruokaa ja riittävästi D-vitamiinia. D-vitamiini on hämmästyttävän tehokas virusten vastainen aine. Se tuottaa kehossa 200-300 erilaista virusten vastaista peptidiä, jotka tappavat bakteereja, viruksia ja sieniä. D-vitamiini vähentää riskiä sairastua flunssaan, influenssaan ja muihin virustauteihin ja nopeuttaa toipumista edellyttäen, että ihmisen seerumin D-vitamiinin pitoisuus (S-D-25) on vähintään 95 nmol/l. Tämän tason saavuttamiseen tarvitaan iästä riippuen 30-150µg D-vitamiinia päivässä. D-vitamiini on avaintekijä immuunijärjestelmän toiminnassa.

Keuhkokuume on yleisin influenssan mahdollinen jälkitauti. Keuhkokuumeen saa myös ilman influenssaa. Se voi olla kohtalokas, jos tupakoi tai on muuten heikko vastustuskyky. Tupakoitsijan keuhkot ovat vaarallisen myrkyttyneet tupakassa olevista myrkyistä, että mahdolliset antibiootit eivät keuhkokuumeen bakteereihin välttämättä tehoa. Siten ihminen kuolee keuhkokuumeeseen, vaikka itse syyllinen on tupakointi ja huono vastustuskyky.

Ja mahdollista influenssaa hoidetaan tamiflu-nimisellä lääkkeellä. Miksi?

Tamiflu on todettu täysin tehottomaksi lääkkeeksi jo vuonna 2005. Mutta silti joku rahanahne lääkäri vielä kehtaa määrätä sitä potilaalleen. 

Tästä uutisoitiin jo vuonna 2005, uudestaan vuonna 2009, uudestaan vuonna 2014 ja uudestaan vuonna 2016.

http://www.anttiheikkila.com/blogi/tosi-paha-vedatys-flunssan-hoidossa/

 • ylös 12
 • alas 20
JS

Minä en ole koskaan ottanut influenssa rokotetta, vaikka työnantaja on painostanut. Paraikaa sairastan elämäni toista influenssaa. Olen 43 vuotias.

 • ylös 10
 • alas 13
Hensu

Noi rokotteet on ihan bullshit. Kaduttaa kun annoin lapsilleni rokottaa lintuinfluenssa rokotteet. Kaikki kolme kärsivät unihalvauksista, onneksi ei narkolepsiaa. Kukaan ei vissiin ole nostanut tätä lievempää sivuvaikutusta, kun narkolepsiakin yritetään pyyhkiä maton alle kaikin mahdollisin keinoin. Nyt pojat on 18,16 ja 13. . On asia minkä kanssa tarvii elää lopun elämän. Meillä ei enää ikinä kukaan rokoita itseään influenssaa vastaan.

 • ylös 13
 • alas 15
Vierailija

Joskus flunssakin voi olla yllättävän raju ja influenssa taas melko lievä. Siksi flunssan ja influenssan erottamiseen varmuudella toisistaan tarvitaan aina laboratoriotutkimuksia. Ne ovat kuitenkin kalliita, kymmenistä euroista satoihin, joten niitä tehdään terveydenhuollossa yleensä vain, jos sairastunut alkaa olla sairaalahoidon tarpeessa. Eli sairastuneiden määrä on täysin hatusta vedetty joka talvi, jotta rokotekauppa käy.

Altistumme viruksille ja bakteereille jatkuvasti, eikä se läheskään aina johda sairastumiseen. 

Miksi kukaan ei kerro, miten sitä vastustuskykyä vahvistetaan? 

Moni suomalainen (vauvasta senioriin ja ruokavaliosta riippumatta) kärsii tietämättään erilaisista ravinnepuutoksista. Yleisimmät ravinnepuutokset ovat kalan Omega-3 rasvahapot (EPA ja DHA), rauta, folaatti, B12-vitamiini, D-vitamiini (ruuasta on mahdotonta saada riittävästi D-vitamiinia, oli se millainen tahansa), C-vitamiini, jodi, seleeni, magnesium, sinkki ja K2-vitamiini, joka on äärimmäisen tärkeä verisuonten ja luuston hyvinvoinnille. 

Näiden puute altistaa kaikenlaisille ikäville puutossairauksille.

90 prosenttia ihmisen vastustuskyvystä ­sijaitsee suolistossa. Kunnon ruokaa ja riittävästi D-vitamiinia. D-vitamiini on hämmästyttävän tehokas virusten vastainen aine. Se tuottaa kehossa 200-300 erilaista virusten vastaista peptidiä, jotka tappavat bakteereja, viruksia ja sieniä. D-vitamiini vähentää riskiä sairastua flunssaan, influenssaan ja muihin virustauteihin ja nopeuttaa toipumista edellyttäen, että ihmisen seerumin D-vitamiinin pitoisuus (S-D-25) on vähintään 95 nmol/l. Tämän tason saavuttamiseen tarvitaan iästä ja koosta riippuen 30-100µg D-vitamiinia päivässä. D-vitamiini on avaintekijä immuunijärjestelmän toiminnassa.

Keuhkokuume on yleisin influenssan mahdollinen jälkitauti. Keuhkokuumeen saa myös ilman influenssaa. Se voi olla kohtalokas, jos tupakoi tai on muuten heikko vastustuskyky. Tupakoitsijan keuhkot ovat vaarallisen myrkyttyneet tupakassa olevista myrkyistä, että mahdolliset antibiootit eivät keuhkokuumeen bakteereihin välttämättä tehoa. Siten ihminen kuolee keuhkokuumeeseen, vaikka itse syyllinen on tupakointi ja huono vastustuskyky.

Ennen possunuhaa (2009) ei juuri influenssilla peloteltu, vaikka niitä on satoja vuosia ollut?

Rokotuksia oli tarjolla vain vanhuksille, jotka olis kuolleet tavan flunssaanki tai jopa kaatumiseen.

Keksikö joku rahasammon näistä rokotteista, jotka on joka vuosi todettu enemmän ja vähemmän tehottomaksi?

Onko kukaan tutkinut näiden pitkäaikaisvaikutuksia?

Eikö tosiaan ole mitään instituutiota, joka suojelisi ihmisten terveyttä lääkefirmojen ahneudelta? Tutkijat ja lääkärit ovat lääkefirmojen käskyläisiä. Virus on lääkefirmoille kätevä aihe, näkymätön paha, joka luuraa joka paikassa ja jonka varjolla tahkotaan miljardeja.

Influenssaan kuolee Suomessa 20–60 henkeä vuodessa, tavalliseen flunssaan yli 1000, lääkäreiden hoitovirheisiin ja lääkkeisiin yli 2000 ja yli 200 reseptivapaisiin kipulääkkeisiin, ja tässä on vain tutkitut tilastot eli todellisuus on todennäköisesti paljon suurempi määrä kuolleita ihmisiä. 

Rokotetut henkilöt voivat levittää influenssaviruksia siinä kuin rokottamattomatkin, vaikka olisivat itse oireettomia. Tieteelliset näytöt ovat kiistattomia.

Lisäksi rokote heikentää vastustuskykyä, kun elimistö valmistaa vasta-aineita rokotteessa oleville viruksille. Näinollen elimistö on pitkään altis muille sadoille viruksille ja bakteereille, joita on aina liikkeellä enemmän ja vähemmän. Näinollen todella moni on sairas koko talven influenssarokotteen otettuaan. Mahdollisia kuolin tilastoja rokotteen ottaneista ei ole saatavilla, koska heitä ei tutkita. Helppoa antaa diagnoosiksi milloin mitäkin, jotta suku on tyytyväinen ja arkunkannen voi sulkea.

 • ylös 12
 • alas 14
Nonna

Hienosti on mennyt jos ei influenssaa koskaan ole sairastanut. Itse 36v aikana sairastanut influenssan 3 kertaan. Ikävä tauti.

 • ylös 15
 • alas 11

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat