Kommentit (16)

Sain juuri veriarvot, pitkästä aikaa. Olivat kuulemma todella hyvät. Mm triglyseridit 0,8 vaikka olen hieman pyöreä (normaalin BMIn ylärajalla). Sanottiin että on varmaan hyvä ruokavalio, että että jatka samalla.

Niin aionkin: munia, lihaa (rasvaista nautaa, sikaa, kanaa, kalaa), voita, rasvaisimmat juustot ja jogurtit, punainen luomumaito, vihanneksia laidasta laitaan, pähkinöitä ja lasi punkkua silloin tällöin.

 

Terveisin

nainen 48v

 

 • ylös 66
 • alas 70
Päivittäkää tietonne

Sama kokemus, kuin edellisellä kommentoijalla. Kokonaiskolesteroli vähän yli 4 ja tärkeimmät, eli triglyseridit 0,73 ja pari kiloa ylipainoa. Ja todellakin, runsas(eläin)rasvaisella ruokavaliolla enkä syljeskele lasiin.

Kovin kummallisilta tuntuvat nuo ohjeet eläinperäisten kovien rasvojen vähentämiseksi, jos kolesteroli on koholla. No toisaalta, kaikki vähärasvaisesti syövät tuttavani ovat kolesterolia alentavan lääkityksen piirissä, niin eiköhän se ole tässäkin takana, miksi luonnollista rasvaa ei saisi syödä. Pysytään liian terveinä.

 • ylös 71
 • alas 58
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Punahiuksiset tantat

Olkaa te em. ylipainoiset tantat tyytyväisiä, kun voitte pitää hyvällä omallatunnolla liikalihavuuttanne yllä. Me muut emme ole yhtä onnellisessa tilanteessa: useissa normaalipaino yhdistyy korkeisiin veriarvoihin. Muistakaa, tantat, värjätä hiuksenne punaisiksii tai pikimustiksi. Se yhdistyy hienosti ylipainoonne.

 • ylös 38
 • alas 49
Tarkka

Olen normaalipainoinen 65v nainen, Noudatan suositusten mukaistaisesti ruokavaliotani. Syön vain eläinrasvoista 5%juustoa ja valitsen aina kevymmät vaihtoehdot.Syön kalkkunaa,broileria ja lohta.Paljon vihanneksia ja kokojyvä ruisleipää. Päiväkahvin kanssa pullan (paheeni).

Kokonaiskolesteroli  4,6, HDL 1,2, LDL 2,9, TRIGLYS.2,51. 

Ihmettelen huonompia kolersteroli arvojani verrattuna edell.kirjoittajiin jotka syövät voita ja rasvaisia lihatuotteita,

 • ylös 35
 • alas 19
Mies68

Itse olen koko ikäni yrittänyt lääkäreiltä selvittää korkeaa triglyseroli-arvoani vuodesta 1976 lähtien, kunnes nyt (2017) alkaa asia selviämään.

Kolestorilääkkeitä olen epäsäännöllisesti käyttänyt 25 vuotta ja verenpaine- sekä ll-tyypin diabeteslääkkeitä kolme viimeistä vuotta.

Nyt ultraäänikuvauksen yhteydessä sivulöydöksenä oikeata munuaista tutkittaessa havaittiin rasvoittuneelta näyttävä maksa.

Olen mies ja nyt olen kuukauden ajan vältellyt hiilihydraatteja, jolloin painoni on pudonnut 2,5kg. (88,5kg:sta 86kiloon). Jatkan omaan normipainoon asti (75 - 78kg) sillä yleinen vointini ja "jaksamiseni" on jo nyt kohentunut.

 • ylös 34
 • alas 22
Vierailija

Itselläni triglyarvo 8.7 vissiin hieman korkealla? Pituus 184 cm ja paino 86kg ikä 49 v.

 • ylös 22
 • alas 26
Ottakaa asioista selvää

Niinpä, mainitsemallasi vähärasvaisella ruokavaliolla trigly -arvosi on kuitenkin korkea (2,5), kun virallinen suositus taitaa olla alle 2. Muualla maailmassa osataan kiinnittää huomio triglyyn, eikä hyvään ja huonoon kolesteroliin, joilla ei oikeasti ole merkitystä.

Suomessa halutaan vain edistää kolesterolilääkkeiden myyntiä vääristämällä kolesteroliarvojen ylärajat. Tutkimusten mukaan esim. eläinrasvat eivät ole korkean kolesterolin syy, vaan pääasiassa hiilihydraatit, joista pahin on sokeri.

Itse syön kasvisten lisäksi rasvaista prosessoimatonta luomuruokaa, käytössä vispi- ja kuohukermat, kermarahkat, voi, kookosöljy ym., ja tästä huolimatta trigly -arvoni on 0,58.

Valitettavasti virallinen ravintosuositus viljoineen sekä rypsi -ym. öljyineen sairastuttaa ihmiset, oikeanlaista rasvaa tarvitaan, kevyttuotteet turmelevat monen terveyden.

 • ylös 41
 • alas 19
51:nen

Luonnolliset rasvat ei nosta triglyseriiniä, joka on pahin verisuonitukosten aiheuttaja. Triklyjä nostaa sokerit, hiilarit, transrasvat ja kaikki luonnottomaksi käsitellyt öljyt.

 • ylös 22
 • alas 29
Vierailija

Kyllä on virvoitusjuomateollisuus onnistunut laittamaan kaiken triglyn syyksi. Sokeri ei ole paha vaan rasvat.

Syön mieluiten voita ja minulla on rasvamaksa. Oma arvo 6.47 ja Terveystalon suositus 1.7 m/mmol.

No olin vetänyt varmaan illalla sitten pari nakkia niin näkyy.

Ehkäpä rupean kasvissyöjäksi.

 • ylös 26
 • alas 22
Dynoski

Mulla on ollu korkeahkot kolesteroliarvot jo ainakin 35 vuotta. Liikun päivittäin 1-2h ja muutkin elämäntavat ovat suht kondiksessa. Paitsi ruokavalio!

Viime syyskuussa alettiin uhkailla kolesterolilääkityksellä. Eikä pelkästään uhkailtu, vaan myös määrättiin.

Hain lääkkeet ja luetteuani haittaosaston läpi, päätin että en ota!

Kova ruokavalio alkoi 4.10.2018. Kaikki huonot rasvat pois, tilalle paljon hedelmiä, kauratuotteita, etc.

Edellisessä mittauksessa kokonaiskolesteroli oli 7,5, LDL 5,0, HDL 1,83 ja trigly 1,23.

2.1.2019 tulokset olivat; kokonaisarvo 5,0, LDL 3,0, HDL 1,74, trigly 0,64. 

Aikamoiset pudotukset, erityisesti kiinnostaa tuo triglyarvo. Siitä paljonkaan puhuta, mutta kokonaiskolesteroliarvossa se on mukana.

Kokonaisarvo lasketaan ymmärtääkseni jonkin kaavan mukaan, sehän ei ole suoraan noiden kolmen arvon yhteenlaskettu summa.

 • ylös 29
 • alas 21
Tammijäärä

Haluan nyt kanta oman korteni kekoo,tässa kolestroli asiassa.Olen nainen70.Naisilla menee noitten avojen kanssa vähän eri tahtiin kun mihillä.Toinen iso teki on muut sairaudet.Esim.Kilpirauhasen vajaatoininta,2tyypin diapeettes sydämmen vqjaatoiminta ja niitten lääkitys.Itse olen taistellut kolestroli lääkitystä vastaan.Se aiheuttaa minulle kovia jalkasärkyjä.Olin 2kk.syömättä lääkettä.Joka päivä join pullollisen Benecolia,ihan tyhjä tulo.Kaikki lukenat pahentuneet.Kuukauden alust lähdin uudelleen lääkekuurille.Lääke on atorvastatiin Orbeos,otan sen päivällä.Ei ole jalkoja särkenyt,ainakaan vielä.8vik kuluttua menen verikokeisiin.Moni sanoi minulle että kolestroli lääke pitää ottaa illalla.Atorvastatiinin jaRosuvastatiinin voi ottaa mihin aikaan tahansa.Brittiläinen tutkimus kertoo sen.Sim vastatiin otetaan illalla.

 • ylös 21
 • alas 25
Pohdiskelija

Mikähä niitä muu nostaa? Ei ole vyörärölihavuutta, en juo alkoa, liikun kohtalaisesti. Itsellä trigyt oli 4 hdl alle 1, taisi olla jopa 0,78.. eli johtuneen kaiketi ruokavaliosta? Eines, kova rasvaa oikeestaa Ns pikafood, eikä pehmeetä juurikaan. 178/74

 • ylös 21
 • alas 7
Vierailija

Voisiko johtua siitä, että hiilihydraattia vedetään yli tarpeen? Nimittäin:

"Kaikki ravinnosta saatavat hiilihydraatit muutetaan glukoosiksi, joka imeytyy verenkiertoon ja varastoidaan tarpeen mukaan glykogeeniksi maksaan ja lihaksiin.

Kun glykogeenivarastot ovat täynnä, ylimääräinen glukoosi muutetaan maksassa ja rasvasoluissa edelleen triglyserideiksi, jotka varastoituvat rasvasoluihin ja maksaan."

#BÖLLIS

Punahiuksiset tantat kirjoitti:
Olkaa te em. ylipainoiset tantat tyytyväisiä, kun voitte pitää hyvällä omallatunnolla liikalihavuuttanne yllä. Me muut emme ole yhtä onnellisessa tilanteessa: useissa normaalipaino yhdistyy korkeisiin veriarvoihin. Muistakaa, tantat, värjätä hiuksenne punaisiksii tai pikimustiksi. Se yhdistyy hienosti ylipainoonne.

ugh

 • ylös 1
 • alas 11
Mitäpä jos

Glukoosi-fruktoosi siirappi yms. vastaavat on myrkkyä, oikea sokeri eli sakkaroosi ei ole niin paha kuin esim. fruktoosi. Valitettavasti noita siirappeja on tungettu joka paikkaan johon halutaan makua tai koostumusta muuttaa esim. moni jogurtti. Kevyt tuotteet myös on keinotekoisella sokerilla maustettuja. 

Luonnolliset tuotteet ovat parempia ihmiselle, lehmän maito myös ei ole kovin hyvä terveydelle, lampaan tai vuohenmaito on parempi, jotka on myös eniten juodut maidot maailmassa. Suomalainen maito tiski on paljon suurempi kuin muualla euroopassa, ehkäpä syyt löytyy sieltä, käytämme liikaa maitotuotteita, jota aikuiset ihmiset ei tarvitse. Kalsiumia saa muualtakin kuin maidosta.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat