Kommentit (11)

Sain juuri veriarvot, pitkästä aikaa. Olivat kuulemma todella hyvät. Mm triglyseridit 0,8 vaikka olen hieman pyöreä (normaalin BMIn ylärajalla). Sanottiin että on varmaan hyvä ruokavalio, että että jatka samalla.

Niin aionkin: munia, lihaa (rasvaista nautaa, sikaa, kanaa, kalaa), voita, rasvaisimmat juustot ja jogurtit, punainen luomumaito, vihanneksia laidasta laitaan, pähkinöitä ja lasi punkkua silloin tällöin.

 

Terveisin

nainen 48v

 

Päivittäkää tietonne

Sama kokemus, kuin edellisellä kommentoijalla. Kokonaiskolesteroli vähän yli 4 ja tärkeimmät, eli triglyseridit 0,73 ja pari kiloa ylipainoa. Ja todellakin, runsas(eläin)rasvaisella ruokavaliolla enkä syljeskele lasiin.

Kovin kummallisilta tuntuvat nuo ohjeet eläinperäisten kovien rasvojen vähentämiseksi, jos kolesteroli on koholla. No toisaalta, kaikki vähärasvaisesti syövät tuttavani ovat kolesterolia alentavan lääkityksen piirissä, niin eiköhän se ole tässäkin takana, miksi luonnollista rasvaa ei saisi syödä. Pysytään liian terveinä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Punahiuksiset tantat

Olkaa te em. ylipainoiset tantat tyytyväisiä, kun voitte pitää hyvällä omallatunnolla liikalihavuuttanne yllä. Me muut emme ole yhtä onnellisessa tilanteessa: useissa normaalipaino yhdistyy korkeisiin veriarvoihin. Muistakaa, tantat, värjätä hiuksenne punaisiksii tai pikimustiksi. Se yhdistyy hienosti ylipainoonne.

Tarkka

Olen normaalipainoinen 65v nainen, Noudatan suositusten mukaistaisesti ruokavaliotani. Syön vain eläinrasvoista 5%juustoa ja valitsen aina kevymmät vaihtoehdot.Syön kalkkunaa,broileria ja lohta.Paljon vihanneksia ja kokojyvä ruisleipää. Päiväkahvin kanssa pullan (paheeni).

Kokonaiskolesteroli  4,6, HDL 1,2, LDL 2,9, TRIGLYS.2,51. 

Ihmettelen huonompia kolersteroli arvojani verrattuna edell.kirjoittajiin jotka syövät voita ja rasvaisia lihatuotteita,

Mies68

Itse olen koko ikäni yrittänyt lääkäreiltä selvittää korkeaa triglyseroli-arvoani vuodesta 1976 lähtien, kunnes nyt (2017) alkaa asia selviämään.

Kolestorilääkkeitä olen epäsäännöllisesti käyttänyt 25 vuotta ja verenpaine- sekä ll-tyypin diabeteslääkkeitä kolme viimeistä vuotta.

Nyt ultraäänikuvauksen yhteydessä sivulöydöksenä oikeata munuaista tutkittaessa havaittiin rasvoittuneelta näyttävä maksa.

Olen mies ja nyt olen kuukauden ajan vältellyt hiilihydraatteja, jolloin painoni on pudonnut 2,5kg. (88,5kg:sta 86kiloon). Jatkan omaan normipainoon asti (75 - 78kg) sillä yleinen vointini ja "jaksamiseni" on jo nyt kohentunut.

Ottakaa asioista selvää

Niinpä, mainitsemallasi vähärasvaisella ruokavaliolla trigly -arvosi on kuitenkin korkea (2,5), kun virallinen suositus taitaa olla alle 2. Muualla maailmassa osataan kiinnittää huomio triglyyn, eikä hyvään ja huonoon kolesteroliin, joilla ei oikeasti ole merkitystä.

Suomessa halutaan vain edistää kolesterolilääkkeiden myyntiä vääristämällä kolesteroliarvojen ylärajat. Tutkimusten mukaan esim. eläinrasvat eivät ole korkean kolesterolin syy, vaan pääasiassa hiilihydraatit, joista pahin on sokeri.

Itse syön kasvisten lisäksi rasvaista prosessoimatonta luomuruokaa, käytössä vispi- ja kuohukermat, kermarahkat, voi, kookosöljy ym., ja tästä huolimatta trigly -arvoni on 0,58.

Valitettavasti virallinen ravintosuositus viljoineen sekä rypsi -ym. öljyineen sairastuttaa ihmiset, oikeanlaista rasvaa tarvitaan, kevyttuotteet turmelevat monen terveyden.

51:nen

Luonnolliset rasvat ei nosta triglyseriiniä, joka on pahin verisuonitukosten aiheuttaja. Triklyjä nostaa sokerit, hiilarit, transrasvat ja kaikki luonnottomaksi käsitellyt öljyt.

Vierailija

Kyllä on virvoitusjuomateollisuus onnistunut laittamaan kaiken triglyn syyksi. Sokeri ei ole paha vaan rasvat.

Syön mieluiten voita ja minulla on rasvamaksa. Oma arvo 6.47 ja Terveystalon suositus 1.7 m/mmol.

No olin vetänyt varmaan illalla sitten pari nakkia niin näkyy.

Ehkäpä rupean kasvissyöjäksi.

Dynoski

Mulla on ollu korkeahkot kolesteroliarvot jo ainakin 35 vuotta. Liikun päivittäin 1-2h ja muutkin elämäntavat ovat suht kondiksessa. Paitsi ruokavalio!

Viime syyskuussa alettiin uhkailla kolesterolilääkityksellä. Eikä pelkästään uhkailtu, vaan myös määrättiin.

Hain lääkkeet ja luetteuani haittaosaston läpi, päätin että en ota!

Kova ruokavalio alkoi 4.10.2018. Kaikki huonot rasvat pois, tilalle paljon hedelmiä, kauratuotteita, etc.

Edellisessä mittauksessa kokonaiskolesteroli oli 7,5, LDL 5,0, HDL 1,83 ja trigly 1,23.

2.1.2019 tulokset olivat; kokonaisarvo 5,0, LDL 3,0, HDL 1,74, trigly 0,64. 

Aikamoiset pudotukset, erityisesti kiinnostaa tuo triglyarvo. Siitä paljonkaan puhuta, mutta kokonaiskolesteroliarvossa se on mukana.

Kokonaisarvo lasketaan ymmärtääkseni jonkin kaavan mukaan, sehän ei ole suoraan noiden kolmen arvon yhteenlaskettu summa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat