Hyviä kalsiumin lähteitä maidon karttajalle

Maito vahvistaa luita, mutta entä jos sen jättää ruokavaliosta pois kokonaan? Mistä muualta kalsiuminsa voi kahmia?Lue koko juttu

Kommentit (7)

aukusti51

Hei, kiitos informatiivisesta tiedosta. En käytä lehmänmaitotuotteita lainkaan, ei sovi minulle, mutta syön sen sijaan soijavalmisteita, tofua, vuoheen- ja lmapaanjuustoa, kalaa sekä voin sijasta leivän päälle mätitahnaa. Popsin myös pähkinöitä, manteleita välipaloiksia ja aika lailla vihanneksia. Miten on, riittääkö kalsiumin saanti,en ole löytänyt vuohen- enkä lampaanjuusto valmisteiden kalsiumarvoja mistään, kiitos edeltäkäsin ja hyvää loppuvuotta

Nokkonen parempi

Syövätkö suomalaiset liikaa kalsiumia, juuri maitona ja kalsiumtabletteina - Onko se vaarallista, ajatellen verisuonisairauksia ja sydäntä ? 

Adenooma

Varoitus, lisäkilpirauhasen liikatoiminta, adenooma, estää kalsiumin pääsyn luihin ja kalsiumia jää liikaa verenkirtoon. Tästä seuraa vakavia oireita. Mittauta kalsium / parathormoonisi taso veressä halvalla verikokeella ennenkuin noudatat näitä ohjeita.

Hmmm...

"Puutostilat tuntuvat nykyihmisestä mahdottomilta ja vanhanaikaisilta. Silti osteoporoosia eli luukatoa sairastaa arvioiden mukaan 400 000 suomalaista". Jännä juttu, että Suomi on varmaan eniten maitoa ja maitotuotteita kuluttava maa! Ja täällä esintyy eniten osteoporoosia.. Olisikohan nyt kuitenkin niin, että maitoa suositellaan juomaan, koska sillä tehdään rahaa.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat