Hyviä kalsiumin lähteitä maidon karttajalle

Maito vahvistaa luita, mutta entä jos sen jättää ruokavaliosta pois kokonaan? Mistä muualta kalsiuminsa voi kahmia?Lue koko juttu

Hyviä kalsiumin lähteitä maidon karttajalle

Kommentit (14)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
aukusti51

Hei, kiitos informatiivisesta tiedosta. En käytä lehmänmaitotuotteita lainkaan, ei sovi minulle, mutta syön sen sijaan soijavalmisteita, tofua, vuoheen- ja lmapaanjuustoa, kalaa sekä voin sijasta leivän päälle mätitahnaa. Popsin myös pähkinöitä, manteleita välipaloiksia ja aika lailla vihanneksia. Miten on, riittääkö kalsiumin saanti,en ole löytänyt vuohen- enkä lampaanjuusto valmisteiden kalsiumarvoja mistään, kiitos edeltäkäsin ja hyvää loppuvuotta

 • ylös 25
 • alas 25
Nokkonen parempi

Syövätkö suomalaiset liikaa kalsiumia, juuri maitona ja kalsiumtabletteina - Onko se vaarallista, ajatellen verisuonisairauksia ja sydäntä ? 

 • ylös 18
 • alas 28
Adenooma

Varoitus, lisäkilpirauhasen liikatoiminta, adenooma, estää kalsiumin pääsyn luihin ja kalsiumia jää liikaa verenkirtoon. Tästä seuraa vakavia oireita. Mittauta kalsium / parathormoonisi taso veressä halvalla verikokeella ennenkuin noudatat näitä ohjeita.

 • ylös 13
 • alas 23
Hmmm...

"Puutostilat tuntuvat nykyihmisestä mahdottomilta ja vanhanaikaisilta. Silti osteoporoosia eli luukatoa sairastaa arvioiden mukaan 400 000 suomalaista". Jännä juttu, että Suomi on varmaan eniten maitoa ja maitotuotteita kuluttava maa! Ja täällä esintyy eniten osteoporoosia.. Olisikohan nyt kuitenkin niin, että maitoa suositellaan juomaan, koska sillä tehdään rahaa.

 • ylös 137
 • alas 40
Vierailija

Kasvijuomia kannattaa tehdä itse kotona  laadukkaista luomuaineksista (hiutaleita + vettä = juoma) sauvasekoittimella tai blenderillä.  On todella helppoa, halpaa ja nopeaa. Kaupassa teolliset kasvijuomat maksaa n. 2 e / litra, kun itse tehtynä maksaa sentin litra, jos sitäkään. Esim. 2 kiloa luomukauraa maksaa pari euroa. Mantelin (Sallinen myy jauhetta isossa pussissa) kalsiumin imeytymiskyky on huippuluokkaa, parempaa kuin esimerkiksi lehmänmaidolla. Teolliset kasvijuomat ovat 90% vettä ja loput valmisteesta riippuen viljaa, rypsiöljyä, lisättyä sokeria, karrageenia, lisäaineita, huonosti imeytyviä lisättyjä vitamiineja jne...

 • ylös 13
 • alas 22
Vierailija

Suurin osa maapallon väestöstä ei juo lehmän maitoa.

Nykyaikaisen käsitellyn maidon kalsium imeytyy huonosti ja laktoosin lisäksi maitoproteiini sinällään aiheuttaa monelle ongelmia. Maitotuotteet ovat monella yksi keskeisistä syistä suolisto-oireisiin, allergioihin, atopia- ja  astmaoireisiin sekä erilaisiin iho-ongelmiin (mm. akne). Maitotuotteiden eliminointi helpottaa usein näitä oireita, ja moni vuosia oireista kärsinyt pääsee pysyvästi eroon sekä ongelmasta että lääkityksestä. Lisäksi maitotuotteet keräävät limaa ja ovat usein merkittävänä tekijänä kroonisissa ylähengitystieinfektioissa sekä korvatulehduksissa.

Laadukkaat kypsytetyt juustot, luomu voi, luomu kerma ja hapatetut maitotuotteet saattavat sopia, joten kokeile niitä. Esimerkiksi juustoista (edam ja gouda) saa tärkeää  K2-vitamiinia.

1 dl maitoa, piimää, jogurttia tai viiliä sisältää 3 grammaa proteiinia, 1 µg lisättyä D-vitamiinia (ihan sitä samaa, jota myydään ravintolisänä purkissa tai tippapullossa), 5 grammaa maitosokeria ja 121mg kalsiumia  (lähde: Fineli).

Proteiinin tarve on 1-2 grammaa per painokilo (normaali paino) päivässä.

D-vitamiinin tarve on 50-100 µg päivässä.

Juo ainoastaan vettä, ei maitoa, ei limsaa, ei sokerimehuja, ei kasvijuomia, ei kivennäisvesiä tai mitään muutakaan.

 • ylös 20
 • alas 20
Sami

Miksi aina sanotaan että juo mieluummin esim. kauramaitoa (johon on lisätty kalsiumia), kuin ota sitä lisäravinteena purkista. Joo, siinä tulee ohessa kauraa joka on kyllä terveellistä, mutta eikös se "lisätty" kalsium ole just samaa kuin purkissa oleva...

 • ylös 34
 • alas 9
Vierailija

Kalsium tarvitsee kumppaneikseen ainakin D-vitamiinin ja magnesiumin jotta imeytyy. Maidolla on niin paljon terveyshaittoja että jokainen ajatteleva ihminen on siitä jo luopunut . Kuka nyt tapettiliisteriä joisi?Aikuinen ihminen ei tarvitse maitoa enkä juottaisi sitä lapsellenikaan vaan korvaisin järkevämmillä vaihtoehdoilla. Osteoporoosia on paljon alueilla joissa naiset peittävät itsensä burkaan eivätkä saa D-vitamiinia tarpeeksi.

 • ylös 17
 • alas 24
Vierailija

Luitko artikkelia lainkaan? Siinä korostettiin, että D-vitamiinia on myös välttämätön ja Suomen tasolla riittävä kertyminen on mahdotonta, jos ei syö lisäravinteita. Olisiko mahdollista, että aika moni jättää lisäravinteet syömättä. Lisäksi jos seuraat ihmisiä on paljon niitä jotka juovat maitoa valtavasti ja sitten se ryhmä joka ei lainkaan. Keskiarvo on aina keskiarvo: kyllä täällä on paljon ihmisiä jotka tietoisesti jättävät kalsiuminkin hankkimatta.

Epäilijä

Äitini kuoli lähes 95 vuotiaana hoitolaitoksessa.
Hän liikkui paljon puutarhassaan ja pyöräili aina 25 km reissut kun ilmat vain suosivat.
Hänellä oli maitotuotteita aina.( voin olisi voinut jättää tosin pois ).Hän oli hoikka.Joi paljon kahvia ( kerman olisi kannattanut jättää pois).
Lääkäri ortopedi varoitteli kaatumisista.
Mutta ÄITI pienenä ketteränä ihmisenä kaatuili
jatkuvasti luut eivät katkenneet eikä murtuneet koskaan.Ei ollut maksa, munuaiset, tai sydän
koskaan vaivoina.Ei diapetesta...87- vuotiaana
joutui hoitolaitokseen.Muistipuolen asioiden takia. Asui yksin,diaknosin suhteen ei ollut ihan niin kuin olisi odottanut.Kärsi yksinäisyydestä.
oli huippukuntoinen vielä ensimmäisen vuoden hoitolaitoksessa.( 2 lasta ulkom.ja 1 lähellä)
Mutta lopahti ( lääkkeet turruttivat, ruoka ei ollut
sopivaa, yksinäisyys ja tympääntyminen )
Mutta keho luineen kesti.
Itse olen 66- vuotias kasvissyöjä.Kefiiriä joka päivä.( joskus jauhelihaa/ veripalttua/ makkaraa Suomessa ) as. ulkom.Tarkkana saa olla ravinnon suhteen.Ihminen ei pysty väkisin syömään mahdottomia määriä.Syön vähän.Olen isokokoinen.
Kaikki toimii ei mitään sairauksia.
En suosittele pelkkää kasvisdiettiä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat