Kolesterolit saa kohdalleen

Erektiohäiriö saattaa olla ensimmäinen merkki verisuonisairaudesta ja siitä, että suonten laajenemiskyky on vähentynyt. Kenen kannattaa tarkistuttaa kolesteroliarvonsa?Lue koko juttu

Kolesterolit saa kohdalleen

Kommentit (11)

Jet fuel can't melt steel beams

Kommenteissa taas hörhöt salaliittoteorioineen liikenteessä. Tarinaa tulee kuin saarna mieheltä, mutta varsinkin tuon ensimmäisen kommentoijan kirjoituksesta paistaa pienen pieni lähdekritiikin puute. Tiesittekö, muuten että Elvis elää vielä? Se vetelee Kuubassa Cohibaa Hitlerin kanssa ja sen kolesteroliarvot on nyt mallillaan, kun se kävi Antti Heikkilän luennolla ja veti kuurin Tohtori Tolosen rohtoja.

Mutta jos asiaan halutaan menne niin voisin huomauttaa, että satunnaisten internetissä saarnaavien huru-ukkojen blogit eivät ole välttämättä paras paikka ammentaa tietoutta ja kaikki mitä salaliittoteoriaforumeilla kirjoitetaan ei välttämättä olekkaan totta. Jännä homma miten osa ihmisistä luottaa enemmän johonkin Antti Heikkilän kaltaisiin käärmeöljykauppiaisiin ja random nettikeskusteluihin enemmän, kuin koko elämänsä lääketieteeseen perehtyneisiin tutkijoihin ja lääkäreihin. Ja se, että lääketeollisuus lobbaa kaikki maailman lääkärit niin hyvin, ettei kukaan kerro totuutta kolesterolista, syövistä rokotuksista (lista on loputon), on niin väsynyt argumentti, että minun 11v poikakin osaisi debunkata sen kymmenessä sekunnissa, mutta tästä huolimatta hihhulit viljelevät tätä, joka ikiseen aiheeseen liittyen.

Mutta eihän siinä, uskokoon kaikki mihin tahansa, mutta se tapa jolla nämä hihhulit tätä huuhaata yrittävät tuputtaa muille häiritsee. Pitäkää ne salaliittoteoriat omana tietonanne älkääkä saarnatko siitä joka tuutissa. Liian moni on jo kuollut vaihtoehtolääketieteen parissa pyörivien huijareiden vuoksi. Antti Heikkilät sun muut pitäisi hiljentää, ennen kuin vastaava ilmiö rantautuu laajemmin Suomeen.

 • ylös 60
 • alas 62
isoisoisä 1931

Ihmeellistä kun kolesterolilääkkeistä kansa puhuu pahaa. Pieni osa mainostaa kovia rasvoja-

Ainakin totuus tietojeni mukaan on että hyvin useat professorit, lääkärit, persitentit ym käyttävät kolesterolilääkettä,.

Viimeksi kertoi ,190-senttinen Donald Trump painaa 107 kiloa, syö syövän kolesteroleja alentavia statiineja.

 • ylös 27
 • alas 23
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Antti Heikkilä on periaatteessa kaikkea vastaan! On tuhansia tutkimuksia ,jotka todistavat,että kovat rasvat on vahingollisia verisuonille! Mutta tietenkin tavalliset pulliaiset,jotka haluavat syödä kaikkea epäterveellistä,esim pitsaa,hampurilaisia,leivonnaisia,vannovat Heikkilän nimeen!

 • ylös 41
 • alas 30
Faktat kuntoon

Et selvästikään ole tutustunut Heikkilän ideologiaan ravinnon suhteen. Uskallan väittää, että asia on nimenomaan päinvastoin. Tavalliset pulliaiset, jotka haluavat syödä hampurilaisia, pitsaa, leivonnaisia, vannovat STATIINIEN nimeen koska ovat laiskoja lisäämään liikuntaa, syömään terveellisesti jne.. 

Ku näyt noin tietävän "kovista rasvoista" tutkimuksineen niin kerrohan, mikä on "kovan rasvan" tieteellinen määritelmä.

Mut onhan se tietty oma vika, että lukee Hyvä Terveys -keskustelua ja odottaa jotain muuta kuin tavallisten pulliaisten turhaa jorinaa ilman lähdekritiikin häivää. Joten pahoittelut tästä. :)

 • ylös 36
 • alas 23
Veritulppariski

Minullakin tuota kolesterolia alkoi kertyä runsaanlaisesti vaihdevuosien myötä ja sen jälkeen (kok.kol .6,7 ) ,mutta suhde tosi hyvä nk. hyvällä ja pahalla kolesterorilla.Päätin kokeilla moainostettua Benecol-rasvalevitettä ruokavaliossani.Söin tuoteen ohjeen mukaisesti punnitsemalla päiväannoksen tarkalleen.Tein näin 6 kk ja menin uudelleen mittauksiin,kok.kol. oli noussut ja hyvän ja pahan suhteet menneet selvästi huonompaan suuntaan,se siitä tuotteesta,oli pelkkää vahinkoa.Älkää uskoko mitään mainoksia ilman että tarkistutatte arvojanne kyllin usein ja heitätte huonot romukoppaan.

 • ylös 26
 • alas 38
Matrix

Kaikkea en tiedä rasvoista, kolesterolista ja muista molekyyleistä, mitä ihmiskropassa myllertää (eikä moni muukaan). Mutta silti rohkenen epäillä sitä asiaa, että Antti Heikkilä olisi yksi harvoista lääkäreistä, joka ei ole korruptoitunut tai ei ohjaa mielipidettään/tutkimuksiaan valtavirran mukaan. Eli olisi vain ja ainoastaan oikeassa. Rohkenen epäillä tällaista "salaliittoteoriaa". Vaikka kyllähän täällä meidän maailmassa raha ratkaisee aika paljon. Mitään ei pidä sokeasti uskoa, mitään. Sen takia vaihtoehtoisiakin menetelmiä (ravintomuutokset ym.), jos mahdollista, kannattaa kokeilla ennen "kovia" lääkkeitä. Yksilön on usein mentävä kokeilun kautta, kun "keskiarvohenkilöä" ei ole olemassa, vaikka tilastoja ja tutkimuksia onkin paljon.

 • ylös 16
 • alas 18
Nimierkki

Kumma kun itseoppineet sydäntautispesialistit aina markkinoivat Tolosen tai Heikkilän kirjoja. 

 • ylös 10
 • alas 3
Oikealekuri

Ensinnäkin Heikkilä koskaan ei ole sanonut vastaava, olet lukenut väärän Heikkilän kirjoja.
Heikkilä ei koskaan ole pitänyt kolesterolia haitallisena, jos triglyseridit on alle 1.
Muulla ei väliä.
Kokemukseni mukaan juuri näin onkin, itse koko kolesteri ei kerro mistään, kunhan se ei ole liian matala, sitten tulee varmuudella haittoja!!

Diabetes jo 30v

Ensiksi Antti Heikkilän ohjeet ei ole vaihtoehtolääketiedettä. Kuka on kuollut vähähiilihydrattiseen ruokavalioon? Kaikissa hänen tiedoissaan on lähdetiedostojen linkit. En kannusta ketään mutta minulla se toimii. Ymmärrän että on vaikeaa noudattaa vähähiilihydraattista ruokavaliota ja silloin lääkitys on tarpeen kaikkine sivuvaikutuksineen.

Jutun lääkäri puhuu vanhan ja kuopatun rasvateorian näkövinkkelistä, jota ylläpidetään siksi, että sen varjolla voidaan myyda statiineja, maailmanlaajuisesti lähes 200 mrd:lla.

Perinteisen lääketieteen keinot sydänterveyden hoitamisessa ovat huonot. Vaikka 700.000 ihmistä syö statiineja silti sydän ja verisuionitauitiin kuolee n. 24.000 ihmistä vuodessa. N. puolella heistä kolesterolit ovat ihan hyvät, mutta omega 6 / omega 3 rasvojen suhde ei ole. Sen pitäisi olla alee 3:1 kun sairastuneilla se on paljon korkeampi. 

Sydänterveydessä on tärkeintä ylläpitää hyvät tasot magnesiumissa, seleenissä, sinkissä, D-vitamiinissa, jodissa, välttää nopeita hiilareita ja muunnettuja siemenrasvoja. Kala- ja kasvisvoittoinen (raat kasvikset) ja runsaskuituinen ruokavalio ovat parhaita. Liikuntaa pitää harrastaa usein ja pitää paino kurissa. 

Sydän ja verisuonivaivat ovat melko helposti vältettävissä hyvillä elintavoilla. 

Veli-Jussi "Vessi" Jalkanen

Arto

Kokonaiskolesterolini oli vuosi sitten 7. Nyt se oli 3.8. Aamukaurapuuro jossa ruokalusikallinen oliiviöljyä, Benecol-juoma joka toinen päivä, tumma suklaa ja kovan rasvan vähentäminen taisi tehdä tehtävänsä. Kolesteroli ei laske parissa kuukaudessa. Vähintään puolivuotta siihen tarvitaan.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat