Raili Hulkkonen: "Nuoruuden auringonpalvonta kostautui"

Meikkitaitelija Raili Hulkkonen on sairastanut kaksi ihosyöpää.Lue koko juttu

Raili Hulkkonen: "Nuoruuden auringonpalvonta kostautui"

Kommentit (2)

D-vitamiinia talvella 50-100µg/vrk, niin alkaa iho heti ruskettumaan keväällä ja ruskettuu nopsaan.

 

Johtuneen ihan siitä, että kun elimistössä on D-vitamiinitasot kunnossa, niin iho voi ruskettua, sen sijaan että olisi vaalea kerätäkseen mahdollisimman tehokkaasti D-vitamiinivarastoa täyteen.

 

Evoluutio on vaalentanut ihomme, jotta se tuottaisi mahdollisimman tehokkaasti D-vitamiinia iholla sen lyhyen aikaa kesällä keskipäivällä, kun se on mahdollista.

 

Myös astaksantiini parantaa auringonsietokykyä ja vähentää riskiä palaa auringossa. Myydään lisäravinteena.

 

Näyttö siitä, että aurinkorasvoista olisi jotain hyötyä vähentämään esimerkiksi ihosyövän riskiä on erittäin heikko ja kiistanalainen.

 

Yllättäen suurin nousu ihosyöpien määrässä on havaittu niissä maissa, joissa aurinkovoiteita käytetään eniten. Yhdysvalloissa melanoomaan sairastuneiden määrä on noussut 1800% siitä hetkestä kun ensimmäiset aurinkorasvat tulivat myyntiin. Mistä tämä sitten johtuu?

 

Aurinkorasvojen myyjiä kutsutaankin oikeutetusti 2000-luvun käärmeöljyn myyjiksi.

 

Kautta maailman historian ovat ihmiset olleet ulkona ilman vaatteita auringossa. Mutta kunnes ahne kosmetiikkateollisuus 80-luvulla keksi uuden rahasammon nimeltään aurinkorasvat, niin johan lähti ihosyövät ja monet muutkin syövät, jotka on yhdistetty aurinkorasvoissa käytettäviin kemikaaleihin, jyrkkään nousuun, jolle ei näy loppua. 

 

Lisäksi tähän kemikaalirasvan mainoskampanjaan ovat lähteneet ihotautilääkärit, mutta siinähän nyt mitään uutta ole, jotta lääketehtaiden aivopesemät lääkärit on myös aurinkorasvabisnekseen ympäripuhuttu rahalla tai ilman.

 

http://personal.inet.fi/koti/magge/aurinkorasva.htm

 

Vanhoja tuotteita poistuu ja uutta tulee siihen tahtiin, että olisi edes vaikea tutkia näiden kaikkien kemikaalien kaikkia mahdollisia haittoja.

 

ÄLÄ TUPAKOI

  • ylös 28
  • alas 65
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat