Makeutusaineilla kohti kevyempää

Kuva Shutterstock

Makeutusaineilla loihdit lempiherkuistasi vähäkalorisempia. Sokerihiiren kannattaa kokeilla, miten makeutusaineet toimivat ruoanlaitossa ja leivonnassa.Lue koko juttu

Makeutusaineilla kohti kevyempää

Kommentit (5)

Kuulkaas nyt, kun muu maailma on jo erimieltä noista keinotekoisista aineista. Miksi suomessa edelleen tyrkytetään ihmisille turvallina vaihtoehtoina noita myrkkyjä??????? Ja vielä thl muka-asiantuntija kirkkain silmin tuollaista väittäää. Eikös ihmisten hyvinvointi olekaan heidän tärkein tehtävänsä. Maailmalta kuultujen tutkimusten mukaan nuo makeutusaineet eivät auta laihduttamisessa! Vain Suomessa ei osata antaa perikisi omista harhaluuloista.

  • ylös 12
  • alas 11

"Keinotekoiset teolliset makeutusaineet sekoittavat suoliston bakteerikannan. Suoliston pienet apulaisemme eivät tykkää tästä ja saattavat edesauttaa lihavuuden ja diabeteksen kehittymisessä. Ainakin hiirillä ja ihmisillä tämä on todettu. Poista nyt jo vihdoin ne kevyttuotteet ruokavaliostasi!"

Eran Elinav (tohtorismies Weizmann instituutin immunologian osastolta)

Elinav: “Our relationship with our own individual mix of gut bacteria is a huge factor in determining how the food we eat affects us. Especially intriguing is the link between use of artificial sweeteners – through the bacteria in our guts – to a tendency to develop the very disorders they were designed to prevent; this calls for reassessment of today’s massive, unsupervised consumption of these substances.”

http://wis-wander.weizmann.ac.il/gut-bacteria-artificial-sweeteners-and-glucose-intolerance 


http://www.nature.com/news/sugar-substitutes-linked-to-obesity-1.15938

http://www.iltasanomat.fi/laihdutus/art-1288755549218.html

Maailman arvostetuimmassa tiedelehdessä, Naturessa, julkaistun uuden tutkimuksen mukaan keinomakeutusaineet (sakariini, aspartaami tai sukraloosi) muuttavat suoliston mikrobistoa ja voivat johtaa mm. diabetesriskiä suurentavaan aineenvaihduntahäiriöön (glukoosi-intoleranssi). Nämä ”ylistetyt” keinomakeuttajat voivat siis olla osasyyllisiä maailmanlaajuiseen lihavuusepidemiaan!

Suoliston mikrobiomi alkaakin nousta koko nykyaikaisen ennaltaehkäisevän terveyden keskipisteeseen.
http://www.terveydentukipilarit.fi/terveysinfo/blogi/105/

Tutkijat kautta maailman ovat sitä mieltä, että aspartaamin kaltaiset keinotekoiset makeuttajat muun muassa lisäävät ruokavalioon liitettyjä kakkostyypin diabeteksen, kohonneen verenpaineen, aivohalvauksen, sydänkohtauksen ja ylipäätään metabolisen oireyhtymän kaltaisia sairauksia.

Kuluttajat kautta maailman pelkäävät aspartaamin aiheuttavan myös syöpää.
http://www.kauppalehti.fi/uutiset/kevytlimsoista-paljastui-hengenvaarallisia-piirteita---pahempaa-luvassa/SvzmGMzD

  • ylös 17
  • alas 16
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lihavuus- ja sisätautilääkäri Sarah Hallberg johtaa menestyksekästä vähähiilihydraattiseen ruokavalioon perustuvaa laihdutusohjelmaa Indianan yliopiston sairaalassa Yhdysvalloissa. Hän puhui maaliskuussa 2015 TEDx-konferenssissa Purduen yliopistossa Indianassa aikuistyypin diabeteksen peruuttamisesta, hoitokäytännöistään ja tutkitusta tiedosta. Katso suomeksi tekstitetty video alta (kesto 18 min):

http://vahahiilihydraattinen-ruokavalio-vhh.blogspot.fi/2015/05/peruutetaan-aikuistyypin-diabetes-video.html

Huono Äiti: Suomalaiset pilaavat elämänsä syömällä – ”Ei rasva ole perivihollinen vaan sokeri!”
http://www.iltasanomat.fi/perhe/art-1432264043963.html

  • ylös 16
  • alas 15
Vierailija

Höh, makeutusaineiden käyttö hidastaa erään tutkimuksen

mukaan aineenvaihduntaa ja sehän ei ole hyvä juttu, ainakaan laihduttajille.

elossavielä

Olen samaa mieltä , 

"Miksi suomessa edelleen tyrkytetään ihmisille turvallina vaihtoehtoina noita myrkkyjä???????"

Ainakin minun lähipiirissäni makeutusaineiden käyttäjille on tullut haimasyöpää ja peräsuolensyöpää. Puoliso jälkeinpäin kertonut kuoleen elämäntavoista.
Molemmat olivat hyvin terveitä noin 50-v. ja sitten kävivät lääkärissä vain yleisessä terveystarkastuksessa. Ja kertoivat pienestä nipistelystä ja vaihtelevasta ulosteesta. Sairaalassa leikattiin ko. kohta ja todettiin ei mitään tehtävissä, annettiin elin aikaa 3-6 kk.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat