Kommentit (4)

Koulumenestyksen lasku on normaalia elämää, ei mielialalääkkeitä tarvitsevaa sairautta.

Lääkärit ovat ihan kamalia ja heidät pitäisi laittaa vastuuseen tekemisistään.

Mielialalääkkeitä EI kuulu syödä 12 vuotta.

 

  • ylös 27
  • alas 12

Aikalailla samoilla linjoilla. Omakohtaista kokemusta mielenterveyshoitajana vuosia psykiatriassa työskennellessä ja henkilökohtaisesta keskivaikeasta masennuksesta tuskalliseen eroon liittyen.

Psykoositasoinen/vaikea depressio tai masennukseen liittyvät ahdistus/paniikkioireet vaativat lääkehoitoa ja olen työssäni nähnyt, kuinka esim. katatoninen, puhumaton, liikkumaton ihminen ikäänkuin pikkuhiljaa "herää koomasta" lääkehoidon ansiosta. Sen sijaan vastustan lääkehoitoa ensisijaisena hoitona silloin, kun kysymyksessä on traumaattinen menetys, kokemus tai elämäntilanteeseen liittyvä kuormittava koettelemus.

Biokemiabisnes on niin massiivista, että se on sivuuttanut/sivuuttamassa inhimillisemmät hoidot, kuten terapeuttist keskustelut, psyko- tai fysioterapian. Ihmiset on saatu ajattelemaan, että lääkehoito "drugs" - on apu ja ongelmien ratkaisu kaikenlaisiin ongelmiin ja pahaan oloon. Pikkihuljaa alkaa vasta esiintyä vastatutkimusta siitä, kuinka ihmisiä on saatu koukuttumaan mielialala- ja kipulääkkeisiin. Monet eivät edes ymmärrä olevansa lääkeaddikteja, kun normaalistakaan vastoinkäymisestä ei selviä ilman pilleriä.

En halua puuttua muiden valintoihin, mutta itse mieluummin hoidan itseäni keskusteluavuin ja/tai hieronnalla/rentoutusmenetelmillä. Lääkehoito on näistä edullisin - resepti mukaan ja apteekkiin. Lääkehoito saattaa ahdistusta helpottaa, mutta tunteiden käsittely ja monasti myös ongelmien perimmäiset syyt saatavat jäädä selvittämättä. Näin helposti lääkehoito jatkuu 12 vuotta...

Yleisesti ajatellaan, että huumeiden käyttäjät ovat ryhmä ihmisiä, jotka elävät hämärissä narkkarikämpissä...uskallan väittää (eikä tarkoitus ole moralisoida vaan viitata tuohon ensimmäiseen lauseeseen), että Suomessakin alkaa olla massiivinen ryhmä ihmisä, jotka popsivat erilaisia mielialaan vaikuttavia lääkkeitä reseptillä, mutta addiktoituneina. Ja reseptikäyttäjistä osa lipsuu viihdekäytön puolelle...kuinkahan moni läheinenkään tietää, että lähipiirin vanhuksen uneliaisuus voi johtua liiasta lääkityksestä - sanalla sanoen lääkeaineesta huumautumisena:/

 

 

 

  • ylös 19
  • alas 20
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olen 54-vuotias nainen ja söin yli 20 vuotta mielialalääkkeitä (siinä ajassa tuli testattua koko kirjo) ahdistuneisuuteen, jonka aiheuttajana oli riitaisa avioero ja toisen lapsen vaikea ADHD. Kroonisen masennuksen ohella minulla todettiin mm kohonnut verenpaine, fibromyalgia ja liikalihavuutta.

Viisi vuotta sitten huomasin surukseni, että en ollut oikeastaan enää edes olemassa ja se vähä mikä minusta oli olemassa oli todella huonossa kunnossa. Lasten lennettyä pesästä oli minun vuoro:

1.) Menin yksityisen endokronologian erkoislääkärin vastaanotolle, jossa minulle tehtiin iso verenkuva. Erityisesti kilpirauhasarvot sekä estrogeenitaso, veren kalsium- ja rautapitoisuudet tutkittiin perusteellisesti. Sain yhdistelmälääkityksen kilpirauhasen vajaatoimintaan, estrogeenilaastarin vaihevuosioireisiin ja kalsiumlääkityksen luukadon estoon, koska en juo maitoa.

2.) Kävin funktionaaliseen lääketieteeseen erikoistuneen lääkärin vastaanotolla ja kaikki vitamiini-, minreaali- ja hivenainetasoni tutkittiin laboratoriossa. Minulla on henkilökohtainen suunnitelma vitamiineista ja ravintolisistä, joita tarvitsen.

3.) Kävin 6 kertaa personal trainerin luona, joka teki minulle liikuntaohjelman salille, suositteli ryhmäliikuntatunteja sekä antoi lenkkeily-, kotijumppa- ja venyttelyohjeet. Ohjeet tarkastettiin alussa 2-3 kk välein, nyt kontrolli on puolen vuoden välein. Käyn kerran viikossa vesijumpassa ja kerran salilla tai ryhmäliikuntatunnilla.

4.) Tein omatoimisen ruokaremontin mm Sarah Wilsonin kirjojen ohjeilla ja tilasin tammikuussa 2015 Tuulian Wellberries-ateriasuunnitelman helpottamaan ruuanlaittoa ja takaamaan monipuolisen ruokavalio. Saan joka perjantai sähköpostissa 6 maukasta, maidotonta ja viljatonta reseptiä seuraavalle viikolle ja kauppalista niiden valmistamiseen tarvittavista ruokatarvikkeista. 

5.) Osallistuin e-mielenterveys nettisivujen ilmaiseen Selma-ohjelmaan, jonka avulla sain psyykkisen maailmani parempaan järjestykseen.

Rahaa tähän kokonaisvaltaiseen terveydenhoidon remonttiin kului kahdessa vuodessa noin 1900 euroa, mutta se on pieni raha: olen nykyään 35 kiloa kevyempi, onnellinen nainen ja lopettelen pikkuhiljaa viimeistä ahdistuslääkettä yksityisen psykiatrin valvonnassa.

Apu on yllätävän lähellä-suosittelen kokeilemaan!

Voimahalauksia kaikille!

 

 

  • ylös 42
  • alas 18
Outo

Mulla auttoi d vitamiinin syönti vuosia jatkuneeseen masennukseen. Kertaakaan yksikään lääkäri ei kysynyt vitamiinien syönnistä vaan joka lerta tarjottiin erilaisia mieliala öääkkeitä.

  • ylös 8
  • alas 12

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat