Näin makeutusaineet eroavat toisistaan

Kuva Shutterstock

Makeutusaineiden valinnassa oma suu on tärkein. Lue päätöksesi tueksi, kuinka aspartaami, sukraloosi, asesulfaami K, sakariini, syklamaatti ja stevia eroavat toisistaan.Lue koko juttu

Näin makeutusaineet eroavat toisistaan

Kommentit (3)

Makeutusaineet ja  II-tyypin diabetes!

 
"Keinotekoiset teolliset makeutusaineet sekoittavat suoliston bakteerikannan. Suoliston pienet apulaisemme eivät tykkää tästä ja saattavat edesauttaa lihavuuden ja diabeteksen kehittymisessä. Ainakin hiirillä ja ihmisillä tämä on todettu. Poista nyt jo vihdoin ne kevyttuotteet ruokavaliostasi!"

Eran Elinav (tohtorismies Weizmann instituutin immunologian osastolta)

Elinav: “Our relationship with our own individual mix of gut bacteria is a huge factor in determining how the food we eat affects us. Especially intriguing is the link between use of artificial sweeteners – through the bacteria in our guts – to a tendency to develop the very disorders they were designed to prevent; this calls for reassessment of today’s massive, unsupervised consumption of these substances.”

http://wis-wander.weizmann.ac.il/gut-bacteria-artificial-sweeteners-and-glucose-intolerance 


http://www.nature.com/news/sugar-substitutes-linked-to-obesity-1.15938

http://www.iltasanomat.fi/laihdutus/art-1288755549218.html

Maailman arvostetuimmassa tiedelehdessä, Naturessa, julkaistun uuden tutkimuksen mukaan keinomakeutusaineet (sakariini, aspartaami tai sukraloosi) muuttavat suoliston mikrobistoa ja voivat johtaa mm. diabetesriskiä suurentavaan aineenvaihduntahäiriöön (glukoosi-intoleranssi). Nämä ”ylistetyt” keinomakeuttajat voivat siis olla osasyyllisiä maailmanlaajuiseen lihavuusepidemiaan!

Suoliston mikrobiomi alkaakin nousta koko nykyaikaisen ennaltaehkäisevän terveyden keskipisteeseen.
http://www.terveydentukipilarit.fi/terveysinfo/blogi/105/

Tutkijat kautta maailman ovat sitä mieltä, että aspartaamin kaltaiset keinotekoiset makeuttajat muun muassa lisäävät ruokavalioon liitettyjä kakkostyypin diabeteksen, kohonneen verenpaineen, aivohalvauksen, sydänkohtauksen ja ylipäätään metabolisen oireyhtymän kaltaisia sairauksia.

Kuluttajat kautta maailman pelkäävät aspartaamin aiheuttavan myös syöpää.
http://www.kauppalehti.fi/uutiset/kevytlimsoista-paljastui-hengenvaarallisia-piirteita---pahempaa-luvassa/SvzmGMzD

  • ylös 26
  • alas 26
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Onni

Aspartaami on aika hankala makeutusaine terveydelle jonka takia se on ollut laiton yhdessä vaiheessa ja tutkimukset heittelee, sukraloosista imeytyy alle 20% ja aiheuttaa verensokerissa "hyppyjä" sekä muita ongelmia kehossa sekä suolistossa, Erytritoli on ainoa "erittäin lähellä sokeria" oleva makeutusaine, valmistetaan käymisellä rypälesokerista ja löytyy luonnosta, n.80% sokerin makeudesta, ei jälkimakua, mahd, haittavaikutukset ilmavaivat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat