Vierailija

Hei. Toivottavasti löytäisin täältä apua. Tarinani on pitkähkö , toivottavasti jaksatte lukea. Muutin 5vko sitten kaksioon josta kaikki alkoi. Homeongelmat pois suljettu , kun ennen muuttoa tehty asunnossa sisäilma mittaus (tehtiin talvella) , arvot oli ok. Jotakin ongelmaa asunnossa kummiskin on ollut kun täydellinen pesuhuone remontti tehty, enkä usko että oireeni kummiskaan viittaisi mihinkään homeeseen , minkä luulossa muutin asunnosta pois pian.

Olin asunut asunnossa 3vko alkoi ihon pistely ja kutina paikkoja vaihdellen tiuhaan koko kropassa , tosi häiritsevästi, yöt oli kauheita kun ei saanut nukkua. Tosi harvoin joutui kynsimään kun kutina paikka jo vaihtui. Säikähdin ja rupesin lukemaan homeoireista ja kutina /pistely viittaisi siihen. No sitten alkoi paniikki/ahdistus minun oli pakko päästä äkkiä pois asunnosta kun olin homeoireista lukenut ja ne siksi luulin. Joten muutin pois.

Heti pistelyn ja kutinan jälkeen alkoi tälläinen vaikeasti kuvattava olo päässä ja se jatkuu. Tälläinen olo ollut joskus ajat sitten mutta se meni nopeesti ohi. Aivan niinkuin painetta ehkä, kihelmöintiä, turvotusta, epätodellinen olo aivan kun en olisi oma itseni ja enkä ole, jotakin tapahtunut pääkopassa. Kun olo tila päällänsä, minusta tulee levoton, hermoilen jne.. Tätä oloa päässä on tosi vaikea kuvailla , mutta se ahdistaa minua ja ajattelen sitä koko ajan :(

Päänsärkyjä ei ole, ja pystyn tekemään kaikenlaista , esim juoksua mitä harrastan. Töissä en ole ,sairaslomalla kun en tiedä kuinka tämä tunne päässä vaikuttaa työskentelyyn :( Samalla myös poskia/kyynärpäitä kuumottaa ilman kuumetta, varsinkin aamuisin ja iltaisin ja silloin tällöin vilunväristyksiä. Tämän hetken tilanne Pistely/kutina lähes loppunut , mutta muut jatkuu. Olen herkkä, ja erittäin kova jännittämään ja stressaan helposti , murehdin myös paljon tulevia asioita , mitä ei tarvitsisi:( Olen käynyt laajaveren kuvassa ne ok, kaikki maksa arvot ok. Teen työkseni elintarviketyötä ( n. + 6 tai 7 lämpötilassa) , pää hieman alaspäin koko ajan ja välissä tosi huonosti pukeutuen, hikoilleen kylmästä lämpimään.

Psykiatrian erikoislääkäri meinasi jännitysniskaa. Ja sinne lähete tuli. Eniten minua vaivaa tuo pää , se ei ole oma itsensä :( Onko muilla samanlaista kokemusta?

Tuhannet kiitokset teille.

 • ylös 270
 • alas 356

Kommentit (16)

Vierailija

Minulla myös ollut pari viikkoa tunne, että pääkopassa on jotakin tapahtunut, enkä ole oma itseni. Kaikkea pystyn tekemään, mutta on raskas ja ahdistunut sekä vähän hidas ja epätodellinen olo. Kasvojen kuumotus myös uusi oire. Yksi mitä epäilen on lievä tai lievähkö aivoverenkiertohäiriö.

 • ylös 291
 • alas 297
Vierailija

Muutto stressi ja stressi ylinpäätään. Lakkaa ylianalysoimasta ja tee normaali juttuja ja koita rentoutua. Tai saattaa liittyä ruokavalioon tai lääkkeisiin. Itse veikkaisin stressiä. 

 • ylös 251
 • alas 277
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jenna

Ettei olisi kosteusvaurio + asunnon kemikaalit aiheuttaneet monikemikaaliyliherkkyyttä? Itselläni puhkesi asuttuani asunnossa, jossa kahdet lattiamatot päällekkäin. Kun se puhkeaa, ei se enää parane poismuuttamalla. Eli olen joutunut saneeraamaan koko elämäni niin kemikaalittomaksi kuin mahdollista. Oireita on paljon, mutta merkkittävä osa on juurikin aivoissa tapahtuat oireet.

 • ylös 240
 • alas 275
petteriparker

minä kans muutin kaksioon ja sain oireita oikeestaan heti parin kolmen päivän olemisen jälkeen.lievää kutinaa ei niinkään päänsärkyä mutta paineentunnetta päässä.sen jälkeen niin suuri hengenahdistus että kämpästä on kertakaikkiaan pakko lähteä pois. kosteusmittaus kans tehty mutta kesällä eikä löytynyt kosteutta.mutta nuo kosteusmittaukset on kyllä minun mielestä aivan huuhaa touhua.ei se tarkoita sitä jos kosteutta ei ole etteikö muka voisi olla hometta.

 • ylös 244
 • alas 272
outo pää

on, just samaa.. Miettiny jo et onko joku syöpä tms.. Pitääs vissii magneetti kuviin päästä..

 • ylös 239
 • alas 273
pyörrytys

Itselläni alkoi outopainon tunne päässäni kun menetin tajuntani japutosin lattialle. Nilkkakin siinä murtui.  Päälaella outo painon ja huimauksen tunne, tosi kurja olo. mitä tehdä

 • ylös 234
 • alas 278
Outo tunne päässä

Verenpaine sairaus on ja illalla tulee kasvojen kuumotusta ja verenpaine on korkeimmillaan illalla .

 • ylös 242
 • alas 274
Vierailija

Hyvä sisäilmahan on muutakin kuin homeettomuutta. Esim. puhdashengitysilma (korvausilma) on tultava puhtaista tiloista. Eräässä vuokrakämpässä mulla tuli se ilma pesuhuoneesta eli likaisista tiloista.

Sen lisäksi asunnossa tulee vaihtua ilma.. jos se ei vaihdu, niin pyri tuulettamaan. Nopea ja tehokas tuuletus (eli kunnolla ikkunat ym. auki eri puolilta asuntoa) päivittäin. Kun ilma ei vaihdu, ei ole happeakaan.. tästä voi tulla mm. väsymystä ja päänsärkyä. Ihmiset ei oikein tajua tätä.. mutta kun ilma ei vaihdu, ei ihmistä ole tarkoitettu sellaiseen tilaan.

Onko asunnossa paikkoja, joihin ei pääse kunnolla käsiksi? Entä onko ilmastointi/kanavat milloin viimeksi puhdistettu? Jos ei ole puhdistettu aikoihin, syy voi olla siinä.

Suosittelen että käyt ulkoilemassa säännöllisesti, jotta saat edes siellä parempaa ilmaa mikäli asunnossa olisi vikaa. Kaikkihan ei näy päällepäin.

Kyse voi toki olla myös esim. ahdistuksesta.. ahdistuksessahan saattaa tulla pistelyä, pyörryttämistä ym.. ehkä sua on jäänyt vaivaamaan jokin tunne noiden tutkimusten jälkeen ja olet sitten siitä ahdistunut, kun on jäänyt epäilys sisäilmaongelmasta.

 • ylös 150
 • alas 172
Sally

Mulla myös kaulasta ylöspäin kuumottaa, päätä puristaa ja puna usein myös lehahtaa. Onko sitten kehon sisäistä vai ulkoista....hormonit, sydän, stressi...

 • ylös 10
 • alas 6
Vierailija

Kuulostaa ahdistukselta. Kerrot itsekin olevasi herkkä ja jännittäväsi herkästi asioita. Tässä mennään nyt ojasta allikkoon kun ihmiset ehdottelee heti pahimpia vaihtoehtoja: homeita ja kemikaaleja (luin rivien välistä, että pelkäät niitä jo valmiiksi).

Itsellä oli aikalailla samanlaisia epämääräisiä oireita. Siis fyysisiä ja TODELLISIA. Tutkimusten jälkeen sain diagnoosin ahdistuneisuushäiriö. Oireet eivät hävinneet ykskaks, mutta vuosien myötä ne ovat helpottaneet. Välillä tulee ihan uusia, pelottaviakin fyysisiä oireita (tähän mennessä ne ovat aina liittyneet ahdistukseen ja/tai stressiin. Pahin virhe niiden ilmaantuessa on yrittää löytää selityksiä googlettamalla ja keskustelupalstoilta. Oikea osoite on lääkärin vastaanotto, koska fyysiset syyt on tietysti suljettava pois ja koska ahdistuskin on ihan todellinen sairaus, joka vaatii hoitoa.

 • ylös 14
 • alas 1
Elina. S

Huimaus kohtauksia. Pään ja kaulan alueen kuumotus, kuumetta ei kuitenkaan ole, vaikka kuumeinen olo. Jouduin juuri sairauteni vuoksi pysymään pitkällään lähes kuukauden, voisiko johtua liikkumattomuudestakin nuo pään alueen kuu otukset? T: Elina

Kuumottaa

On paljon samoin oirehtivia. Pian viikon kuumottanut, päätä, poskia, rintaa ,  niskaa, vatsaakin,  Vuosien tauon jälkeen söin omenoita jopa 12 päivässä,  sekavihanneksia pari lautasellista,  tuskin kuitenkaan niistä johtuu ?   Täytyy seurata tilannetta.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat