Kommentit (7)

Vierailija

Ihminen tarvitsee suolaa, joten varmista että saat sitä 3-5 grammaa päivässä, jotta nesteaineenvaihduntasi toimii. Ilman riittävää luonnollista suolaa ja vettä keho kerää nestettä, joka aiheuttaa turvotusta, väsymystä ja lihaskramppeja. Laadukas suola lisää ruoan makua, parantaa säilyvyyttä ja ylläpitää nestetasapainoa. Natriumia tarvitaan elimistössä hermoimpulssien kuljetukseen, lihasten toimintaan sekä kehon nestetasapainon ja verenpaineen
säätelyyn. Kloridia puolestaan tarvitaan ruoansulatukseen ja hengitykseen.

Suola on tärkeää myös kaikille eläimille: Suolakivi soveltuu suolan lähteeksi nautakarjalle, hevosille, riistalle ja lampaille natriumin saannin turvaamiseksi.

Mitä enemmän syöt hiilihydraatteja (insuliinipitoisuus nousee), sitä vähemmän munuaiset poistavat natriumia elimistöstä. Kun vähennät hiilihydraatteja ravinnosta, munuaiset poistaa ylimäärän natriumin ja verenpaine ei ainakaan tämän johdosta nouse.

 

Magnesiumin puute on yleinen väestössä – saatko sitä tarpeeksi?

http://personal.inet.fi/koti/remeli/kalsium.htm#magnesium

Marketta

Magnesiumin puute on erittäin yleistä – asiakkaideni tekemissä hivenainemittauksissa (noin 250 tehtyä mittausta) käytännössä jokainen kärsii mg:n puutteesta, vaikka osalla on ollut jo magnesiumvalmiste käytössä. Aktiiviliikkujan päivätarve voi olla yli 1000 mg vuorokaudessa. Oikean annoksen löytäminen on aika helppoa – jos käytät magnesiumia liikaa, se aiheuttaa laksatiivisia oireita.

http://samisundvik.com/2015/09/21/pieni-ravintolisavertailu/

Veka45
Seuraa 
Liittynyt9.4.2016

Magnesiumin puute pelottaa noiden ikäviä seurausten takia ja sen, että puutostilaa ei ole välttämättä ihan helppoa havaita. Tämä takia itsekin syön sitä muiden lisäravinteiden kanssa tarvittaessa. Tosin tästäkin asiasta tuntuisi nyt tulevat päteviltäkin ihmisiltä tosi ristiriitaista tietoa, niin tiedä sitten mikä on oikeasti totta.

Osa sanoo, että syö syö ja joku toinen alan asiantuntija taas tyrmää kaiken. Taitaa olla niin, että ei tästäkään asiasta ole ihan faktatietoa olemassa.

Vierailija

Munuaisten vajaatoiminnassa liika magnesium on vaarallista. + 75 vuotiailla usein jo ikänsä puolesta munuaisten toiminnan vajaus.

Vierailija

Suolaa tarvitaan vain 1.3 g joka kertyy jo maidosta ja leivästä päivän aikana. Liika suola nostaa verenpainetta ja rasittaa munuaissairaudelle. Liikaa suolaa saamme valmisruoista huomaamatta liikaa! Verenpainetauti on suomalaisten kansantauti.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat