Aleksitymia vie sanat ja tunteet

Hän ei näytä nauttivan mistään, ei osaa olla kahden kenenkään kanssa eikä kykene puhumaan tunteistaan, sillä hänellä ei ole niille sanoja. Olisiko kyseessä aleksitymia?Lue koko juttu

Aleksitymia vie sanat ja tunteet

Kommentit (9)

Aivan kuin miehestäni kirjoitettu artikkeli. Olin aivan puulla päähän lyöty! Vihdoin hänen käytökselleen löytyy nimi.

 

 • ylös 119
 • alas 32
Ajattelija

Aikuinen osaa taitavasti peittää tunnrkylmyyden.Hän on oppinut mitä kuuluu sanoa,miten käyttäytyä. Hän on yleensä ylitsevuotavan ihana .- mutta esim. Ei tunne mitään lapsiaan kohtaan.Ei merkitse mitään se,että pahoittaa jonkun mielen.Ei puhu sanaakaan tunteistaan. kun ikävä tilanne nukkuu vuorokauden ympäri...On kuin teflon pinta..

 • ylös 27
 • alas 13
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Miten tällaisen ihmisen kanssa jatketaan avioliittoa? Kun opitut fraasit ei puolisolle riitä ja pitäisi ihan oikeasti tuntea ja olla läsnä. Ja nähdä miten pahoittaa toisen mielen.

 • ylös 47
 • alas 15
VeliKultainen

Just niin haparoivaa psykologian saivartelua että :)

Mutta onhan se hyvä että kaikelle löytyy joku nimi jonka voi sit vaan lätkästä asian ylle ja yrittää sovittaa ihmistä ja hänen yksilöllisiä piirteitään sen raameihin, jotka joku on omassa pikku mielessään kehitellyt ja tutkinut ja tullut johonkin päätelmään käyttäytymiseen liittyvistä asioista ja niiden synnystä. HOHHOIJAA ! 

Melko usein kuitenkin tunnekylmyyden ilmeneminen sinänsä voi liittyä toisen osapuolen idioottimaiseen ja liian suorasukaseen käyttäytymiseen joka syö rakkaudentunteen ja ihastus laimenee laimenemistaan, eikä enää kiinnosta monien yritysten jälkeen edes yrittää ilmaista enää tunteitaan koska siitä ei kokemusperäisesti useiden yritysten jälkeen ole mitään hyötyä. Puolison käytös ja itsekkään töksähtelevät ja loukkaavat vastaukset ja sanatulvat jopa vihjailut kuinka joku muu olisi parempi ja mustasukkaisuuden herättäminen pöljyyttään taitavat olla ne suuremmat syyt toisen osapuolen tunnekylmyyteen ja siihen ulospäinantiin. Monesti taitaa kuitenkin olla sillä tunnekylmyydestä "syytetyllä" enemmän sitä sisäistä elämää, unelmia, lähimmäisenrakkautta ja mielikuvitusta kuin niillä diagnosoivilla henkilöillä yhteensä. Miksi tunnekylmäksi luonnehdittu muuten jaksaisi, tai yleensäkkään olisi enää siinä suhteessa kiduttamassa itseään ja toista.  

 • ylös 9
 • alas 39
Mq

Joku tässä kysyi, että mitä se sinusta kertoo?Mullakin puoliso aleksityyminen. Äitini on myös. Sellasen kans alkaa oleen, joka tuntuu tutulta. Vahinko. Ei kande syyllistää.

 • ylös 34
 • alas 11
Vierailija

Oletko ajatellut, sinä syytettyjen penkillä oleva, että puolisosi voi olla vittumainen eli siis tunneköyhä aleksityymikko?

 • ylös 14
 • alas 7
Vierailija

pohtija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Aivan kuin miehestäni kirjoitettu artikkeli. Olin aivan puulla päähän lyöty! Vihdoin hänen käytökselleen löytyy nimi.
 

menit kuitenkin hänen kanssaan naimisiin. mitä se sinusta kertoo :D

No kerropa

 • ylös 13
 • alas 1
Aileena

Veli Kultainen kirjoittaa lähes sanasta sanaan kuten eräs erittäin älykäs tuntemani mies, jolla on paljon näitä aleksityymisiä piirteitä, ja asperger-tyyppisiä myös.

Mutta ihmissuhteet ja aito vuorovaikutus on vaikeaa, kun ei saa kosketusta omaan tunnemaailmaansa tai jos saa, ei osaa sitä ilmaista niin että muutkin ymmärtäisivät. Eikä pysty myöskään itse ymmärtämään, miten muut ihmiset useimmiten kokevat hänen sanansa ja toimintansa.

Vierailija

Älä lyö lyötyä. Nuorena menty naimisiin, muuta vaihtoehtoa aiempina vuosikymmeninä ei juuri ollut. Hän on silti voinut olla komea ja varakas.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat