Nivelet vahvoiksi liikunnalla

Nivelrikko on maailman yleisin nivelsairaus. Helpotusta kipuihin tuo lempeä liikunta, mutta joskus auttaa vain leikkaus.Lue koko juttu

Nivelet vahvoiksi liikunnalla

Kommentit (5)

Itselläni todettiin polven nivelrikko 2 vuotta sitten. Polveen särki ja se petti välillä alta. Lääkäri neuvoi liikkumaan. Tein niin. Ensin yritin jopa juosta, mutta huomasin, että se ei minulle käy ja tuska vaan yltyi. Tyydyin kävelemiseen. Ensimmäisenä vuonna kävelin 500 km, toisena 650 km ja nyt jo heinäkuussa kilometrejä takana  500 km. Ei ole enää polvi vihoitellut pitkään aikaan ja nautin kävelystä todella. Nykyisin 7 km kävelylenkki on ihan passeli. Toki olen tässä samassa myös vähän laihtunut, joka  auttaa myös asiaa. Liikunta, itsekullekkin sopiva, tekee ihmeitä.

  • ylös 19
  • alas 23
Merikrotti

Mulla on vas. polvessa nivelrustossa kulumaa ja ulkokierukka on revennyt. Itse polvi ei juurikaan ole kipeä, mutta sääri on ollut jo vuoden puutunut ja kiristävän tuntoinen koko ajan.  Liittyykö nää toisiinsa vai onko jotain muuta. Oon kokeillut erilaisia hierontoja, faskiahieronta mukaan lukien. Ei auta. Oon aina liikkunut paljon. Lenttis, biitsi, pyöräily, hiihto. Rasittava vaiva! oisko kellään mitään helpottavaa vinkkiä.

  • ylös 9
  • alas 10
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Merikrotti

Vielä edelliseen, että lannerangasta on otettu magneetti, eikä siellä ole mitään poikkeavaa eli ei ole mitään iskiastyyppistä.

Vierailija

Kierukkarepeämät kaiketi korjataan, ettei kulumaa pääse vuosien saatissa syntymään.
Minulta kierukka poistettiin kokonaan vuosikymmeniä sitten, en tiedä eikö ollut korjauskelpoinen, vaan miksi poistettiin. Sisänivel kului vuosi vuodelta, vaikka olen harrastanut säännöllistä liikuntaa ohjeiden
Mukaisesti, syönyt terveellisesti jne. Työ oli kyllä kevyttä, paitsi viimeiset vuodet melkoisesti polvia koittelevaa työtä. Kierukkarepeämän jälkeen polveni kesti n. 35 vuotta, ennenkuin sanoi sopimuksen irti. Väliin mahtui säären rasitusvammaa, kovaa nilkkasärkyä, leposärkyä, kaikenlaista ongelmaa. Kaaduin helposti kun polvi ei kantanut, tuli murtumia muihin jäseniin jne. En toivoisi tälläistä kenenkään kokevan.

  • ylös 11
  • alas 10
Vierailija

Kyllä nykyään ihmiset syövät monipuolisesti ja huolehtivat vitamiinien saannista, silti nivelrikkoa sairastetaan paljon Suomessakin. Eikö vitamiinit sitten imeydy vaan mistä kiikastaa.

  • ylös 17
  • alas 11

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat