Liikarasitusta vai alkava muistisairaus?

Kenkä jääkaapissa, banaani lavuaarin reunalla. Tuttujen tavaroiden löytyminen vääristä paikoista voi olla ensi merkki siitä, ettei muisti pelaa entiseen tapaan. Mutta onko kyse liikarasituksesta vai alkavasta muistisairaudesta?Lue koko juttu

Liikarasitusta vai alkava muistisairaus?

Kommentit (4)

Höpö,höpö!Varhaisessa iässä alkava alzheimer on GEENEISSÄ!!Meillä sitä on äidin puolelta,monessa sukupolvessa ja hyvin ollaan syöty ja liikuttu!

  • ylös 20
  • alas 26
Vierailija

Olen nuori nainen. Mulla on alkanu muisti heiketä viimeaikoina. En muista ihan tavallisia asioita mitä pitäisi muistaa, kuten jos sovin jonkun kanssa tapaamisen niin mun on mahdotonta muistaa että mihin aikaan. On myös vaikea muistaa että mitä vaikka kuluneella viikolla on tapahtunut ja missä järjestyksessä, tai mitä olen jollekin ihmiselle luvannut. En muista ihmisten nimiäkään jos tutustun uusiin ja keskusteluista on tosi vaikea painaa asioita mieleen. Oikeastaan tuntuu että ihan kaikenlainen muistaminen on vaikeaa. Kun luen tenttiin niin tajuan sivun luettuani että en pysty kertomaan siitä mitään. Ja tuntuu että aivot oikeastaan lyö jo etukäteen lukkoon, jos tiedän että mun pitää painaa jotain mieleen, että pitää kertoa vaikka jollekin seuraavalle ihmiselle joku monimutkaisempi asia. En käytä päihteitä eikä ole mitään lääkityksiä. Ei ole myöskään diagnosoituja mielenterveysongelmia. Univaikeuksia vähän kyllä on ja yksinäisyyttä.

Viime vuonna luulin että tää on jonkinlaista masennusta tai burnoutia opiskelujen takia, mutta nyt ahdistaa jo aika paljon. Mitä mun pitäs tehdä? Huomaanko edes enää jos tää vielä pahenee? Voiko muistiongelmat johtua jostain psyykkisestä sairaudesta vai onko mun aivoihin tullu jotain rakenteellista vikaa? Pelottaa että olen työkyvytön kun valmistun. Olisi kiva kuulla jos joku on kokenut samanlaista.

  • ylös 35
  • alas 18
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Minulla alkoi n30v iässä, imeytymishäiriö josta seurasi pernisiöösianemia(B12) vitam.puutos, myös kaikki emäksiset kivenn.aneet alle vaikutustason. Oireet kuvailemasi mukaiset. Mars tutkimukseen.

  • ylös 17
  • alas 9
Nuori nainen

Kiitos vastauksesta. Yritän syödä aika terveellisesti, mutta en tiedä osaanko katsoa vitamiineja ym. ravintoaineita oikein. Varmaan on pakko mennä tutkittavaksi, jos ei muuten niin oman mielenrauhan vuoksi.

  • ylös 14
  • alas 7

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat